Çay sofralarının ve doğum günü kutlamalarının renkli misafiri ''muffınler''..

Porsiyonluk rahat ikramı,içinin nemli ve kadifemsi lezzeti ,üzerine yapılan şık kreması ile tabaklarımıza ilk aldığımız ve severek tükettiğimiz bir yiyecektir.

Özellikle çocukların görünce gözlerinin içini güldüren bu şirin ve ağızda hoş seda bırakan muffın bu hafta doğum günü kutlama yapacaklar için bir seçenek ..

Gayet kolay ve rahatlıkla hazırlıyabileceğiniz bir tarif..

Yazacağım tarif ölçülerinden 12 adet orta büyüklükte karton muffın kalıpları ile pişirebilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

MALZEMELER:

2 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı (150gr) toz şeker

3 çay bardağı (ajda bardak takribi 100gr)pancar rendesi

1/2 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı su

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

ARASINA:

80 gr beyaz çikolata

ÜZERİNE:

1 paker orman meyveli krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Renkli damla çikolatalar

YAPILIŞI:

Yumurtalar ve toz şekerini mikser kabına alarak krema kıvamı alana kadar çırpın.

Sıvıyağ,süt ve suyu ekleyin.

Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve ilave edin.

En son pancar rendesini ekleyerek karıştırın ve tamamlayın.

Muffın kaplarının yarısına kadar hamurdan doldurun.

Beyaz çikolatayı kare dilimleyin. 

Hamurun ortasına beyaz çikolata yerleştirin.

Üzerini tekrar hamurla kapatın.

Düzgün kabarması için kalıpları tek tek tezgaha vurarak havasının çıkmasını sağlayın.

Fırınınızı 175 derece de ısıtın ve 25 dakika (takribi)pişirin.

Muffınleriniz tamamen soğuduktan sonra üzerinin kremasını hazırlayın.

KREMASI:

Derin bir cam kaseye krem şanti poşetini boşaltın ve süt ilavesiyle mikser yardımıyla çırparak koyu kıvama getirin.

Krem şantiniz orman meyveli olduğundan pembe renkte olacaktır.

Kremayı sıkma torbasına alın ve istediğiniz bir duy takarak muffınlerin üzerini süsleyin.

Son dokunuş renkli damla çikolatalar ile ikrama hazır..

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...