Erkeğin; Öteki Kadını her zaman, bitmek tükenmek bilmeyen arama arzusu vardır..
Havva zaten Onundur.. Resmi hukuki, çocuklarının anası, Tanrı’nın ona yarattığı kadın..
Mevcudundan ziyade arayışlara kaptırır her erkek kendini.. Bazen bulduğunu zanneder ve onunla yaşar ama içinde ki ayrış tükenmez zira oda yine Havva kızıdır..
Peki nedir erkeğin kalbinde ki Öteki Kadın açlığı yada arayışı?..
Bu bir erkeğin bilinçaltınında altıdır aslında..
İşte tam da burada Dünyadan çıkalım ve alemler yaratılmadan önce ki erkeği tanıyalım.. Ademoğlu yani erkek yaratıldığında tek başına değildi.. Yüce Yaratıcı tüm meleklerine secde edeceksiniz mükemmeli ve en üstünü yarattım diye gösterirken işaret ettiği noktada; Er kişi ve dişi olarak iki melek yaratılmıştı..
Eril melek evet Adem’di ama Dişil melek Havva değildi.. ;) Hava’dan önce Adem’le aynı anda yaratılan Liliıt’tı..
Ancak kısa bir süre sonra naiflik, zerafet ve güzelliğinin beraberinde; Lilııt’ın eşitlik istemesi; an itibarı ile bazı eksikliklerinin olduğunu ve bunları talep etmesi mesela; Adem ile aynı kaba kuvvet gibi ;) ve gücünün pozisyonun farkındalığı ve sözlerini Adem'de dahil hiçbir melekten esirgememesi..
Tanrı itaat etmenizi buyurdu itaat edin demesi; derken Yüce Yaratıcının azarlarına karşılık vermesi; Ne davranışlarından nede taleplerinden vazgeçmemesi sonucunda kovuldu..
Adem onun yokluğuna alışamadı.. Yüce Yaratıcı’dan her an Liliıtı diledi…
O kadar çok kederlere boğuldu ki Yüce Yaratıcı dayanamadı ve melekleri Liliıta göndermeye karar verdi…
Ancak ısrarlarından vazgeçmesi konusunda uyarılmasını istedi…
Elçi melekler Lilııta gittiklerinde, kovulmuşluğundan mütevellit onun daha bir hırçın ve daha bir ısararcı olduğunu gördüler… Yüce Yaratıcının sözlerini ona ilettiler ama nafile….
Liliıt vermişti kararını…Onuru ve  dişiliği her şeyin üstündeydi. Talepleri yerine getirilmezse asla dönmeyeceğini söyledi…
Yüce yaratıcı Lilııtı affetmedi ama Adem’e de dayanamadı ve bir dişi yarattı…
Ama bu kere aynı çamurdan değil… Ademin kaburga kemiğinden… Adem’in kendinden yaratılmış olan bu yeni melek yani Havva; tüm meleklerle birlikte Ademe secde etti.. 
Tüm melekler gibi; Yüce Yaratıcıdan sonra Ademe itaat etti.  Adem ilk zamanlar onu da şımarttı.. Çünkü bu durum oldukça hoşuna gitti…Veeeeeee Yiyebilirisn tabiî ki YASAK MEYVEYİ dedi… ;)
Havva yedi ve Adem’e de yedirdi..   :) 
Tüm melekler durumu Yüce yaratıcıya hırs, öfke ve üzüntü içinde bildirdiler.. Oysa ki Yüce Yaratıcı zaten görüyordu biliyordu… Ademin bu davranışına ceza olarak kovdu ikisini de NURLARın içinden yeni yaratılmış alemlere….
‘’Ey Adem sen; seninle birlikte yaratılana zayıf düştün, senden yaratılanı koruyup kollayıp himaye edip yol gösterecektin ve lakin yine arıza çıkardın. ‘’  ;)  
Yalan dünya dediler bazıları, Bazıları imtihan dedi, bazıları Ademoğullarının okulu dedi… vs vs vs..
Sonuç itibarı ile Adem; Havva ile kanmadı hep aradı durdu Lilıtı… Bulamayacağını, ona erişemeyeceğini bildiği halde… O gün ve bugün…
Sevgili hanımlar; sizin için canını vermek üzere olan bir erkeğe; ver canını demeyin zira verir…  ;)  ama emin olun ki evet bende seni seviyorum ve seninim dediğiniz anda KAYBETTİĞİNİZİN resmidir ;)  Bu kaybetmişlik resmini görün erkeğinizin yüzünde..
Nedenine gelince ;)  Otomatik olarak erkeğinizin bilinç altı siz Havva sıfatına sokup an itibarı ile ve de sonsuza kadar Öteki Kadını aramaya başlayacaktır…
Tarih gibi Mit te,  tekerrürden barettir…  ;)
Bu alemden önce, bu alemde yada sonraki alemlerin aleminde Adem arayacaktır Ötekini!!..
Yani Lilııtı ;) ve Lilııt dönmeyecektir ona ;)
Not: Facebook sayfam çalındı.. Gereken işlemler yapılıyor sanırım kısa süre sonra yine FACEDAŞLARIMLA  hep beraber oluncaya kadar makalelerime internetten ulaşabilir ve okuyabilirsiniz  ;)
https://twitter.com/nazendenaaz   == Twitter hesabımdan
http://www.oncevatan.com.tr/kucaginda-bebegiyle-koca-evinden-kacti-makale,29776.html
Önce Vatan Gazetesinden
Birinci Haber den
Haber caddesinden    ;) vs vs vs .. kısacası Nazende Kaya yazınız nete ve yazılarımı okuyunuz ;) Saygı ve Sevgilerimle..