Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

OSMANLI ARŞİVLERİNDEN ÇIKAN GERÇEK BİR VAKA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR! 

Türkiye’nin ilk Türk Korku Filmi BÜYÜ ’nün ve Türkiye’nin ilk İslami-Anadolu Türk Korku romanları SİCCİN “Amel Defteri’nin yazarı Şafak GÜÇLÜ ’den Osmanlı arşivlerinin tozlu raflarında sıkışıp kalmış gerçek bir olayı gün yüzüne getiriyor. Birçok tarihçinin bildiği Tırnova Vakasının perde arkasını aralayan yazar, Ebu Suud Efendinin Osmanlı kayıtlarına geçen belgelerden yola çıkarak tarihteki ilk vampir hikayesini ele alıyor! Bugüne kadar sadece batılı yazarların ve edebiyatçıların işlediği ama kökenive kaynağı kendi topraklarımızda, kendi savaşçılarımızın yaşadığı kanlı ve kâbus dolu bir hikâye olan Fatih Sultan Mehmet ve onun Kan Kardeşi VladTepeş’ in (Kazıklı Voyvoda) tarihe ve dünya sinemasına konu olmuş savaşının perde arkasını korku dolu bir macera ile anlatan Şafak GÜÇLÜ üç kitaplık bu serinin ilk kitabı olan KAN FERMANI’nı 26 Mayıs 2021 tarihindeİthaki Yayınları etiketiyle okuyucularıyla buluşturdu.

Hollywood hikayesini çaldı O romanını yazdı

2004 yılında öyküsünü yazdığı ve Hollywood’da yasal onaylarını aldığı Blood Brothers (Kan Kardeşler) adlı hikayesinin çalınarak büyük bütçeli bir Hollywood yapımı olan “DraculaUntold” a dönüştürülmesinden sonra bu eseri 2008 yıllarında romanlaştırmaya başlayan Şafak GÜÇLÜ nihayet tamamladığı üçlemenin ilk kitabı olan KAN FERMANI’nı piyasaya çıkardı. Üçlemenin ilk kitabı olan Kan Fermanı’nda,Osmanlı Döneminin en güçlü ve saygın kadılarından biri olan Ebu Suud Efendinin resmi yazışmalarından yola çıkarak Tırnova Vampirlerinin gerçek hikayesini anlatan yazar bu korku dolu üçleme de Fatih ve Vlad arasındaki büyük savaşın tüm gerçeklerini teker teker gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğini açıklıyor. Şafak GÜÇLÜ ’nün yaptığı açıklamada… “Bizim topraklarımızda bizim korku ve bizim kabuslarımızla büyümüş ve yaşanmış ama batının sahip çıkıp yüzyıldır ısıtıp ısıtıptekrardan bize sattığı bu derin hikâye tamamen bizimdir lakin ne tarihçilerimiz ne edebiyatçılarımız ne de sinemamız bu konuya hep sırtını dönmüştür. Elbette bu konuyla ilgili son yıllarda irili ufaklı birçok eser yazılmıştır ama bu çalışmalarda fantazyanın ve batı gölgesinin içinden sıyrılarak gerçek anlamda ortaya çıkarılamamıştır. Umarım Kan Fermanı ve devamında gelecek olan romanlarımla korkunun ve korku edebiyatının ana merkezi olan bu eşi benzeri olmayan toprakların ne kadar güçlü hikayelere sahip olduğunu herkese gösterebilirim.” Dedi.  “En büyük hayalim Kan Fermanı ve diğer romanlarımın İngilizceye ve diğer dillere çevrilerek dünyaya Türk Korku Edebiyatının ve Türk Topraklarının ne kadar güçlü hikayelere sahip olduğunu gösterebilirim” diyerek sözlerini tamamladı.

SERPİL CİRİTÇİ'NİN KUANTUMUN GÜCÜ KİTABINDAN BİR BÖLÜM; 

BİLİNÇALTIMIZ SADECE İNANDIKLARINI GERÇEKLEŞTİRİR... 

Bu da demek oluyor ki ben hayatımda bir şeyin olmasını gerçekten istiyorsam buna aklımdan mantığımdan önce bilinçaltımı ikna edip inandırmam gerekiyor. Ancak o zaman bu inancıma uygun titreşimleri yaratır ve bunu yansıtan veya buna uyan olayları ve insanları hayatıma çeker. İşte bu evrensel çekim yasası demektir. İnanç; İşte bilinçaltımızın lokomotifi budur. Ben sık sık insanlara “Neye inanıyorsan O “ derim. Bana anlattıklarından ziyade onların inandıklarıdaha önemlidir çünkü. Aşka, sağlığa, mutluluğa paraya kısaca kendilerine ve hayata dair her neye inanıyorlarsa onu deneyimlediklerini bilirim. Danışanım; paranın zor kazanılacağına inanıyorsa o parayı zor kazanacaktır. Yaptığı, çalıştığı işlerde başarısız olduğuna inanıyorsa, ne yaparsa yapsın hep başarısızlıkla karşılaşacaktır. Aşk hikâyelerinde şanssız olduğuna inanıyorsa, kendini hep mutsuz aşk hikâyelerininbaşkarakteri olarak bulacaktır. Bunun için kimseyi suçlamayın derim Çünkü hayat bize sadece kendi inandıklarımızı getirir. Neye inanıyorsak onu deneyimleyeceğiz. Benim “yaşam” dediğim, bilinçaltımda inandığım şeylerin bir yansımasından başka bir şey değildir. Eğer ben hayatımı değiştirmek istiyorsam bunun için ilkönce sahip olduğum inançlarımı sorgulamam ve artık beni ileriye taşımayan bana hayrı olmayan inançlarımı değiştirmem gerekir. İnançlarımın değişmesi demek evrene saldığım titreşimin değişmesi demektir. İşte o zaman bu değişime paralel olarak hayatımdaki şeylerin olumlu yönde değiştiğini deneyimlerim. İşte tam bu nedenle ben hayatımı yaratan inançların ne olduğunu bilmek zorundayım. Görünüşte şuna ya da buna inandığımızı söylememiz bir şeyi değiştirmez. Çünkü asıl kararı bilinçaltımda neye inandığım verir. Ne zaman mutsuzsanız bilinki; bilinçaltınız bu mutsuzlukla istediğiniz şeyi elde edebileceğinize inandırmıştır sizi. Garip ama öyledir yoksa bir insan mutsuzluğu neden yaratsın ki..O mutsuzluğa yapışır kalır ve  bilinçaltı düzeyde daha iyi olmayı istemeyiz. O bizim kötü halimizi değiştirmeye yönelik bir tehdittir. Bu nedenle olumlu olan bizi iyileştirmeye yönelik her şeyden kaçarız. Bu saçma görünen basit bir gerçektir. Peki, Bilinçaltımın neye inandığını nasıl bileceğim? Tabi ki hayatıma bakarak. Ne yaşamışım, neyi yaşamaya devam ediyorum? Kendini sürekli tekrar eden sorunlarım ne? Bu soruların cevabı inançlarınızı derinden görmenizi de sağlayacaktır.

DUYGU GÜNEŞ - İNANMA

Duygu Güneş, uzun soluklu bir yolculuğun ilk adımını, sözleri ve bestesi Merve Ket’e ait olan “İnanma” ile attı. Konservatuarı bitirdikten sonra eğitimci olarak kariyerine devam eden Duygu Güneş, ilk single çalışması İNANMA ile müzik endüstrisine giriş yaptı. Türkiye’nin tek kadın perküsyon grubu ZİLLİ PERKÜSYON GRUBU ile birçok sahnede performans sergileyen DUYGU GÜNEŞ art arda çıkarmayı planladığı şarkılarının ilki olan İNANMA’yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Sözü ve müziği Merve Ket’e aranjesi ise Ozan Sarıboğa ya ait İNANMA’nın yönetmen koltuğunda Ferhat Başer oturdu. Genç ve dinamik bir ekiple yola çıkan DUYGU GÜNEŞ yaz aylarını da çok iyi değerlendireceği yeni şarkılarını hazırlamaya başladı bile.

Şarkının söz yazarı ve bestecisi olan Merve Ket de genç yaşına rağmen yazdığı şarkı sözleri ve besteleriyle dikkat çekiyor. Merve Ket için “yakın gelecekte bir Bendeniz, bir Nazan Öncel hatta bir Sezen Aksu olur” yorumları yapılıyor. Duygu Güneş İNANMA, Seyhan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…