OSCAR’LI BESTECİYE ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

En iyi Film Müziği Oscar’ından Grammy Ödülü’ne kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. ‘Kaptan ve Ejderha’ başta olmak üzere birçok filmin müziklerine imza attı. Dünyaca ünlü Çinli şef ve besteci Tan Dun 50. İstanbul Müzik Festivali kapsamında AKM’de konser verdi. Sanatçıya konser sorasında festival ekibi tarafından bir onur ödülü takdim edildi. 

Tan Dun’un  Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde yer aldığı sahnede 2 yeni eserin prömiyeri yapıldı. Orkestranın kuş, rüzgâr ve okyanus seslerini taklit ederek dijital bir orman hissi uyandırdığı bu esere Tan Dun, orkestra üyeleri ve seyirciler cep telefonlarından kuş sesleri çalarak katkı sağladı. Konser, Igor Stravinsky’nin Ateş Kuşu Süiti eseriyle sona erdi.

Tan Dun 2000 yapımı ‘Kaplan ve Ejderha’ filminin müzikleriyle en ‘İyi Film Müziği Oscarı’nı kazanmıştı. 

SEYYAL TANER’E ‘EN İYİ ÖZGÜN FİLM ŞARKISI’ ÖDÜLÜ

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali sona erdi. Festival’de En İyi Film ödülüne ‘Sen Ben Lenin’ filmi layık görüldü. 

Filmde usta yorumcu Seyyal Taner'in seslendirmiş olduğu, Barış Diri'nin bestelediği Edip Cansever'in ‘Mendilimde Kan Sesleri’ şiiri 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nde "En İyi Özgün Film Şarkısı" ödülünü aldı.

Sesiyle hayat verdiği eserin ‘En İyi Film Müziği’ ödülü ve filmin ‘En İyi Film’ seçilmesine çok sevindiğini ifade eden Seyyal Taner emeği geçen tüm sinamasever arkadaşlarını gönülden tebrik etti.

Barış Falay ile Saygın Soysal’ın başrollerini paylaştığı, Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Şerif Erol, Binnur Kaya, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal ve Utku Çakar’dan oluşan zengin bir kadronun ikiliye eşlik ettiği ‘Sen Ben Lenin’; Karadeniz’de bir kasabanın kıyısına vuran Lenin heykelinin dikilişinin ardından, başbakanın katılımıyla gerçekleşecek açılış töreninden hemen önce çalınmasını ve Ankara’dan görevlendirilen iki polisin kasabada kayıp Lenin heykelinin peşine düşmesinin hikayesini anlatıyor.

12. BURSA ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ’Nİ TEMASI BELLİ OLDU

12. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) 18-27 Kasım 2022 tarihlerinde 'Kökler' temasıyla gerçekleştirilecek. Festival küratörlüğünü ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyhan Özdemir üstleniyor. Yurtiçi ve dışından yoğun ilgi gören festival kapılarını Merinos AKKM’de sanatseverlere bir kez daha açacak. 

İZLEYİCİLER, ‘KÖFTECİ SÜLEYMAN’I ÇOK SEVDİ!..

ERDAL ÖZYAĞCILAR: “Balkanlar’da Yaşayan Türklerin Hatıra Defterlerini Açtık…”

TRT 1’in  uzun yıllar sonra yurtdışında çekilen  en iddialı yapımlardan  biri olan “Balkan Ninnisi”, samimi, içten, neşeli öyküsüyle olduğu kadar usta oyuncu kadrosuyla da dikkat çekti. 

Yıllar önce yayınlanan “Elveda Rumeli” dizisinden sonra Üsküp’e gelen ve buradaki halkın ilgi odağı olan ünlü sanatçı Erdal Özyağcılar,  dizide ‘Köfteci Süleyman’ karakterini canlandırıyor. 

Erdal Özyağcılar’ın, başrolleri Özlem Türkad,  Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı dizinin yapımcılığını Yalçın Arı ve Uğur Uzunok, yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca ve Volkan Kapkın üstleniyor. 

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te geçen imkansız bir aşk hikayesini ve aynı konakta yaşamaya başlayan farklı milletlerden iki ailenin başlarından geçen komik olayları anlatan “Balkan Ninnisi”nin TRT 1 ekranlarına geldiğinden beri çok seviliyor. 

ANADOLU’DAN METROPOLE GELEN İKİ KARDEŞİN HİKAYESİ

Yönetmen koltuğunda Selçuk Yıldız’ın oturduğu TAY isimli film Anadolu’dan metropole gelen iki kardeşin hayat ve yaşam mücadelesini anlatıyor. Senaryosunu Murat Özen’in kaleme aldığı kısa filmin başrol oyuncusu Selçuk Yıldız.                            

Hem yönetti hem oynadı

Cannes Film Festivali’nde ilk 10’a giren filmde Anadolu’da yaşayan ve çocuğu olmayan bir ailenin metropole gelişi konu ediliyor. Sokaklarda yaşayan ve doğumuna az kalan bir kadının çocuğunu evlat edinen ailenin daha sonra iki çocuğu daha oluyor. Filmin adı Anadolu’da doğan ilk erkek çocuğuna verilen isimden geliyor. ‘TAY’ ayrıca bolluk ve bereket anlamlarına da geliyor. 

UFUK KECE ‘SAMİ GÜNER KUPASI’NIN 2. ETABINDA

TFSF ve FIAP üyesi olan fotoğraf sanatçısı Ufuk Kece Türkiye’nin en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olan Sami Güner Kupası’nın 2. etabına girmeye hak kazandı.

‘Bitiş Anı’ adını verdiği proje ile Sami Güner Kupası’na katılan Kece daha birçok projeye hayat veriyor.    

Sokak fotoğrafçılığı, porte, uzun pozlama ve sosyal sorumluluk alanlarında belgesel tadında projeler üreten sanatçı fotoğrafın artık hayatının önemli parçası haline geldiğini ifade etti. 

KÜLTÜR FESTİVALİNDE ‘HADİSE’ RÜZGARI

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Atış Şirketler Grubu ana sponsorluğunda düzenlenen 60. Uluslararası Bursa Festivali’nde Hadise rüzgarı esti.

Konser öncesi Polis Teşkilatı tarafından kadına şiddete karşı bir klip yayınlanırken, şiddete karşı duyarsız kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da izlediği konser öncesi BKSTV Başkanı Sadi Etkeser ile Atış Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, sanatçıya festival özel plaketini sundu. 7’de 70’e hayranlık uyandıran ünlü sanatçı, muhteşem orkestrasının eşliğinde “Aşk Kaç Beden Giyer” şarkısıyla sahneye çıktı.

Nabzın bir an olsun düşmediği gece boyunca Açıkhava’yı şarkılarıyla inleten Hadise, hayranları tarafından konser süresince ayakta alkışlandı. Ünlü sanatçı Hadise, kendisini Bursalı hayranlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür etti.