Beşiktaş sezonun bitmesine 5 hafta kala deplasmanda yine berabere kaldı. Alınan bu sonuçla ligin en çok berabere kalan iki takımından biri Beşiktaş. Bu sezon 12 kez berabere kalan siyah beyazlılarda ilk devre boyunca gördüğümüz en net şey; vasat oyundu. 

Daha maçın ilk dakikalarında Batshuayi’nin girdiği net pozisyonu atamaması Beşiktaş adına büyük handikap oldu. Bu tip pozisyonlar skora dönüşmediğinde ilerleyen dakikalarda iş daha da zorlaşıyor. Kapanan ve takım olarak savunmayı iyi yapan rakiplere karşı Batshuayi ile gol atmak neredeyse imkansız. Hal böyle olunca Batshuayi’ye alternatif kenardan Ghezzal ve Alex ile hücum varyasyonlarını zenginleştirmeye çalışan bir Beşiktaş buna karşın iyi önlem alan bir Giresunspor vardı sahada. Öyle ki Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş Beşiktaş’ı iyi çözmüş. Beşiktaş’ın tüm hücum opsiyonlarını kesen bir Giresunspor izledik. 

İlk devre sonunda skorbordun gösterdiği gibi bir denge vardı oyunda. Ghezzal’ın 44. dakika attığı mükemmel şut aynı mükemmellikle kaleci Okan’ın parmakları sayesinde ağlarla buluşamayınca devre 0-0 bitti. 

Sağ kenarda Ghezzal’ın etkili performansına karşın sol tarafta 3 haftadır etkisiz bir Alex Teixeira izliyoruz. Valerien Ismael’in oyuncu da ısrar etmesi anlamsız. Nitekim N’Koudou ve Larin varken Teixeira’nın yeri orası değil. Belki merkezde oynasa daha verimli olabilir. 

Yazık ki kadrosunda Alex ve Pjanic gibi isimler olmasına rağmen merkezde bu oyunculardan bir türlü verim alamıyor Beşiktaş. Hala Josef ve Can’dan medet uman bir Beşiktaş var. Josef ve Can Beşiktaş’ın oyunu için önemli isimler fakat ikisi de şutör oyuncular değil. Orta sahanın kaliteli pas yapması şart!  

Öte yandan N’Koudou ve Larin daha üst düzey oynamak zorundalar. Kenar oyuncularının verimsizliği arkalarındaki Rıdvan ve Rosier’e ekstra yük bindiriyor. Bu maç özelinde ikisi de çok yıprandı.

Açıkçası tüm bu olumsuz koşullara rağmen hocadan ümitliyim, çünkü oynatarak deneyerek takımı, oyuncuları ve ligi tanımaya çalışıyor üstelik bu konuda oldukça açık zihinli. Bugüne kadar gördüğüm tek olumsuz yanı; 3 haftadır Teixeira’da ısrar etmesi. Oyuncunun kariyeri bunda etken olabilir ama mevzunun kariyer olmadığını Ismael, kendinden bilmeli.