Kitap Dünyası 

 

Esma Kuru’dan Bir İlk !  Dijital Ortamda Çocuk Kitapları Serisi! 

Alfa Life / Çılgın Panda Çocuk Yayınları İçinde Bulunduğumuz süreçte çocukların daha çok okuyabilmesine yönelik bir projeye imza attı. Yazar Esma Kuru’nun Arakçı Tilki , Alay , Keçi Boynuzu , Çılgın Panda ile Tavus Kuşu ve Sarı Papatya ile Bal Arısı olmak üzere 5 kitaptan oluşan çocuk kitabı serisi dijital ortamda ücretsiz yayınlanarak çocukların okuması için her yere ulaştırılıyor. Uzaktan Eğitim döneminde çocuklara yayın ve kitap arayan öğretmenler için de tavsiye edeceğimiz bu eserleri yayınevi şu şekilde duyurdu :  “ Sevgili Okurlarımız ..

Malumunuz üzere  tüm dünyada  ve ülkemizde devam eden  pandemi salgını, her türlü önlemi  almayıi gerekli kıldı. Bunlardan  en önemlisi de evde kalarak kendimizin ve sevdiklerimizin hayatını  kurtarmak olacaktır. 

Vakitsizliğimizi  mazeret olarak belirterek uzak kaldığımız  sevdiklerimiz ile birlikte bu süreci  en güzel şekilde değerlendireceğiz.

Ve  belki de  aksadığını düşündüğümüz  hayatta, bir daha  böyle  bir fırsatımız  olmayacaktır. 

 Demek ki, evde  kaldığımız süreçte  çocuklarımız  ile birlikte kitap okumak, onlara  kitap okuma alışkanlığı  kazandırmak için kesinlikle en doğru zaman...

#alfalife #lukkakitap #çılgınpandaçocukyayınları olarak  bir ilke imza atıyor ve bu süreçte  #okumayatamdestek diyor ,  ilk defa okuma heyecanı yaşayan  1.sınıf  öğrencilerimiz için hazırladığımız  etkinliğin startını  veriyoruz.Bu etkinliğe  7 - 8 yaş grubu  1 .sınıf  öğretmenleriniz  sınıflarını temsilen    ve  bu yaş  grubu çocukları olan ailelerimiz   ve  yine bu yaş grubundaki  yakınlarını etiketleyerek  katılabilecektir. Etkinliğin  amacı  öncelikle bilişsel  gelişim  sürecinde  öğrenime  yeni başlayan  miniklerimizin psikolojik  ve pedagojik gelişimine  katkıda  bulunacak değerleri  onlarla paylaşmaktır. Genç Yayıncı ve Yazarımız  Esma Kuru'nun  5  kitaptan oluşan  okuma seti , mail  ve whatsapp  ile dijital platformda öğrencilerimize ulaşmış  olacaktır . Şimdiden, duyarlı binlerce eğitimcimiz , öğrencimiz ve ailemiz tarafından  okunmaya başlamıştır. Tunceli meb tarafından  müdürlüğün eba sitesinde #evdehayatvar etkinliğinin  masal saati programında  seslendirilmiş  ve etkinlik youtubda  paylaşılmıştır. Ögretmenlerimize ve öğrencilerimize  hayırlı olsun.

Katılım ve duyarlılığınız için   çok teşekkürler..En kısa  zamanda okullarımıza  kavuşmak  ümidi  ile....

Lütfen  paylaşalım, ihtiyacı  olan daha çok öğrencimize ulaştıralım.Watsapp Danışma hattı 

 +905325539853 “ “  Bu başarılı eserleri çocuklara okutmanızı tavsiye ediyoruz. 

Medya Dünyası 

Handan Musaoğlu’nun Sunumu İle Türkiye’nin İlk Online ‘Uzaktan Motivasyon’ Konferansı Yapıldı! 

Bugüne kadar pek çok ilke imza atan TBMM Tv’nin İlk Kadın Spikeri Handan Musaoğlu yine bir ilk e imza attı. Başarısı ödüllerle tescilli güzel spiker bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesinde de öncü oldu. Son dönemde Dijitalleşme alanında üniversitelerde de pek çok panelde konuşmacı olan bu konuyla ilgili çözümler ve fikirler üreten Handan Musaoğlu uzaktan eğitim dijital etkinlik sürecinde de uzaktan motivasyon konferansı ile bir ilke imza attı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsün ülkemizdeki vaka sayısının artmasını önlemek adına vatandaşlarımızın evde kalmalarına destek amaçlı Türkiye’de ilk defa, huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik uzaktan online moral konferansı gerçekleşti.  Programın Moderatörlüğünü Türkiye’nin önde gelen bazı önemli ailelerine siyasi danışmanlık veren Analiz Uzmanı Taner Akkuş ile TBMM Meclis TV - TRT 3 Haber Spikeri Handan Musaoğlu’nun yaptığı, ünlü komedyen Mülayim Çimen ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Aynur Güneş’in katılımı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aydın İl Müdürü Seyfi Bozçelik öncülüğünde huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik moral ve motivasyon konferansı verildi.

Online Konferans Tüm Türkiye’ye Örnek Oldu

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in de yardımcısı aracılığı ile programa temennilerde bulunarak destek verdiği bu anlamlı program, bakanlık birimlerine seminer ve konferanslar veren Analiz Uzmanı Taner Akkuş ve haber spikeri Handan Musaoğlu sunumuyla devam ederken, sanatçı Aynur Güneş türküleriyle duygulandırdı. Ünlü komedyen Mülayim Çimen ise mizansen tiplemeleri ile neşeli dakikalar yaşattı.

“Yaş almış gönülleri fetheden online program, onlara verdiği motivasyon ve daha önemlisi yüzlerinde oluşan gülümseme dünyalara değerdi.”

Aydın İl Müdürlüğüne bağlı huzurevlerinde kalan yaşlılarla yönelik gerçekleşen online bu buluşma tüm Türkiye’ye örnek bir program oldu.

Daimi Misafirlerimize Hizmet Etmek Moral Veriyor

İl Müdürü (Üç Saniye’nin yazarı) Bozçelik: ”Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un önderliğinde daha iyi hizmet vermek adına tüm gayretimizle çalışmaktayız. Özellikle de bu zor günlerde hükümetimiz ile bakanlığımızın aldığı politikalara uymak ve vatandaşlarımızın evde kalmaları için alınan kararlara desteklerimizi sürdürmekteyiz. Bu bağlamda huzurevlerimizde kalan misafirlerimizi unutmamak ve onlara moral olmak için uzaktan online motivasyon konferansı verdik.“ dedi.

Türkiye’de İlk Kez Online Karanfil ile Plaket Takdimi yapıldı

İl Müdürü Bozçelik; “Anlamlı bu güzel projenin mimarı olan Taner Akkuş başta olmak üzere, İl Müdürlüğümüze bağlı tüm birimler ile SHM Müdürümüz Ebru Baydak Bozçelik, ünlü sanatçımız İbrahim Tatlıses, sunucumuz Handan Musaoğlu ile sanatçımız Aynur Güneş, komedyen Mülayim ve Ahde Vefa Platformu başkanı Nuran Kırlak’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.” diyerek Türkiye’de ilk defa, uzaktan online olarak karanfil ile plaket takdim etti.

Eda Eren ile Ege’de Yaşam! 

Başarılı ve güzel sunucu Eda Eren Tele 1 Ekranlarında yepyeni bir program izleyici karşısına çıkmaya başladı. Ege’de Yaşam programı her cumartesi saat 16.00’da Tele 1’de. Her Hafta Bir Yerel Yöneticinin Konuk Olarak Ağırlanacağı programda Ege'nin Gündemi, Vatandaşın Merak Ettikleri, Şikayetler, Hizmetler, Projeler, Güncel Haberler, Etkinlikler Konuşulacak.  Program Eda Eren’in kendine özgü sunumu ile Cumartesi 16.00’da Tele 1’de!  Tele 1 İzmir Stüdyosunda Tuncay Mollevisoğlu ve kurduğu profesyonel ekibi ile Çok iyi işler başaracak gibi görünüyor. 

 

Belma Belen ile Başkanlar Anlatıyor! 

Başarısı ödüllerle tescilli ekranların çok sevilen güzel sunucusu Belma Belen kendiyle özdeşleşen program Başkanlar Anlatıyor ile yeniden ekranlarda. Başkanlar Anlatıyor her cumartesi canlı yayınla saat 13.00’da Beyaz Tv’de! Belma Belen'in canlı yayında Türkiye'nin değerli başkanlarını konuk aldığı Başkanlar Anlatıyor programında , belediye başkanlarının il yada ilçelerinin tarihi ve doğal güzellikleri kültürü ,turizm potansiyeli, çalışmaları ve Corona ya karşı aldığı önlemler konuşuluyor. Belma Belen ile Başkanlar Anlatıyor Cumartesi Beyaz Tv’de! 


Deryaca Tv Dijital Platformlarda! 

Başarılı ve güzel televizyoncu Derya Uğur Demirhan  Tv programcısı ve sunuculuğu kimliğinin yanı sıra artık çalışmalarına Astrolog olarak devam ediyor.  Astroloji ile ilgili yeni içerikler üreten ve yeni dönem programlarını da bu alanda sürdüreceğini söyleyen Derya Uğur Demirhan astroloji hakkında izleyicilerinin farkındalığını artıracağını söyledi. Derya Uğur Demirhan Deryacaastroloji youtube kanalında ve deryacatv ınstagram adresi ile Astroloji  severlerle buluşuyor. Deryaca’da Günlük, haftalık, aylık burç yorumları, güneş ve ay tutulmalarının,  gezegensel   döngülerin aşk, para ,aile, evlilik, sağlık, iş, kariyer alanlarındaki yansımalarını anlatıyor. 

Aynı zamanda Astroloji koçu olarak bireysel danışmanlık yaparak iş alanında  farklı meslekten insanlara mesleki alanda iş planları, maddi kazançları, projeleri,kariyer alanları...konusunda neler yapacakları konusunda öngörü reçeteleri sunmaktadır. Derya Uğur Yine danışanlarının  Aşk evlilik ...ikili ilişkilerde neleri daha iyi nasıl  yapacaklarını da haritalarından yorumlamaktadır.

Astrolog Derya Uğur Demirhan ‘a göre astroloji bir fal değil  bir  farkındalıktır. Derya Uğur Demirhan şöyle ifade etmektedir.  “  Herkesin doğum bilgilerinden haritası çıkarılır ve herkesin haritası kendine özgüdür. Astrolojik haritamız  bize kişisel gelişim, maddi ve manevi kazançlar,aile ,iş , ikili ilişkiler,yurtdışı konuları,sağlık,çocuklar,kariyer alanlarımızda neler var ve hayatımızda hangi alanda ne yapmak istiyorsak bunu nasıl yapabiliriz  konusunda öngörü yöntemleri sunar.” 

Sağlıkçı olan astrolog ayrıca sağlık astroloji konusunda son günlerde dünya nın yaşadığı bu sorunla nasıl bir sağlık sistemimiz var ve bu konuda sağlığımızı nasıl korumalıyız konusunda bilgilerini de paylaşmaktadır. Yazar olan astrolog bir müjde de verdi astroloji hakkında yeni kitabı ile astroloji severler ile olacağını söyledi.  Derya Uğur Demirhan Dünya yeni bir cağa girmeye hazırlanıyor ve bu süreçte hepimizin astrolojiyi takip ederek bu dönemde hem bireysel hem de toplumsal olarak neler yaparsak daha çabuk uyumlanabileceğimizi söyledi. 

Buket Önyürü’den Sanatın İyileştirici Gücü Mesajı! 

Resim Sanatçısı Buket Önyürü içinde bulunduğumuz şu günlerde yeni resim çalışmalarını sürdürüyor. Buket Önyürü içinde bulunduğumuz günlere dair şu sözlerle seslendi işte Buket Önyürü’nün açıklamaları  : “ Dünyamız Corona Virüsü(Covid-19) ile büyük bir mücadele veriyor. Hepimiz evlerimizde olup bitenleri anlamaya çalışıyoruz. Sanatın iyileştirici gücü bu dönemde daha da önemli hale geldi.

Bu dönem hepimizin hayat felsefesini gözden geçirmesi için harika bir dönem. Dünyamız kişisel bencilliklerimizi sonlandırmamız, toplumsal duyarlılığımızı arttırmamız için sinyaller veriyor. Çocuklarımıza , sevdiklerimize günlük yaşantımızın yoğun temposunda ayıramadığımız zamanların telafisi oldu adeta. Hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyorduk. Bu inanılmaz tempo içinde, bir kuş sesini bile fark edemez olmuştuk. Dışardaki yoğun tempo içimizi dinlemeyi unutturmuştu bize. 

İçimizdeki duygu ve düşüncelerimizi sanat yoluyla ifade edebiliriz. Bir ürün ortaya koymak, bunun sonucunda beğeni ve takdir almak hangimizi mutlu etmez ki?

Her zaman değişen  şartlara kolay uyum sağlayabilen ve bulunduğu ortamdan keyif alabilecek üretimlerde bulunabilen  bir yapım oldu. 

Sanat hayatım boyunca benim için vazgeçilmezdi. Sanat hayatın kendisi, hayatımızın her alanında var . Yeter ki farkına varın.

Şöyle bir boş vaktim olsaydı, rahat rahat evde ne eserler üretirim diyordum. 15 gün evde kalem dahi alamadım. Özgür olma hissi ne kadar önemliymiş. İnsanoğlu nelere alışmıyor ki… İki gündür tekrar resim yapmaya başladım. Ve sanatın iyileştirici gücü bir kez daha kendini gösterdi. Bu sakin zamanları, yeni sergi ve projelerimi planlamak, hazırlık yapmakla geçiriyorum. 

Sosyal Medya bize, sanatın daha geniş kitlelere duyurulması için harika bir fırsat verdi. Sanata ulaşmak artık çok kolay. İnstagramı daha aktif kullanmaya başladım. “Buketarts” instagram hesabımdan takipçilerimi sanata teşvik etmek için daha sık önerilerde bulunuyorum. Evde olmak durumunda olduğumuz bu günleri, yaratıcılığımızı, yeteneklerimizi keşfetmek, geliştirmek, üretimler ortaya koymak için değerlendirebiliriz.

Sanatı seviyorsanız, hayal gücüne sahipseniz, sanatta sınır yoktur. Üreten insan düşünüyor demektir. Düşünen insan yeniliklere açıktır ve sıkılacak vakti de yoktur. 

Bugünlerde deneme amaçlı yaptığınız bir eseriniz, ilerde bir hobiye, daha sonra da size profesyonelliğe doğru giden bir kapı açabilir. Haydi bu dönemi en verimli şekilde geçirelim.” Bizde sanatın iyileştirici gücü ile sizlere aktarmak istiyoruz.