(SON NEFES)

Merhaba: Önce Vatan okurları, birçok üzüntülüler vardır, bunlardan. Biri de (ölüm) insanın hayatını kaybettiği gün gözyaşlarına, boğulan, yakınları sağlığında kıymet bilinmezse. Neylesin dünyadan giden bedene, soğuk beden ona kıymet verecek çok geç olmuş deyip çırpınışlar fayda etmez ki; giden dünyadan gider bak şu ahvali cihana son nefeste bir ahı revanda bu feryadı, figan, etmek, ne fayda, o size misafir. dediler bak gör ibreti alemdir ahı revan oldu işte dünya malın olsa mülkün olsa dünya senin olsa götürürsün dediler. Dünya malı dünyada kalır dediler fakat o inanmadı. Dünyada bir divan olan yerde anılacak her gönül, tahtında bak şimdi kimler, var diye, feryadı figan eylesen ne fayda etmez işte, duman olan halim neylerim bu dünyada kalan kalır. giden gider, arkasından eşi, dostları, evlatları sanduka içerisinde dünya, ona bir karanlık kuyu o ruhu arşı alada bekler kabire girene kadar. Beden onu gözlerdi ca’n gitmişti hem öyle hem de feryadı figan ederdi dünya bakarken ahir zamana giden yola girmişti oda gelen tren onuda almıştı vagonların birine inanma mıştı, aslında oda farkında değildi çünkü yolculukla iradesini kaybetmişti, hani dünya hayat insana bir sınav gibi’dir şimdi, oda bir sınavdan geçmeden gider hayatta sağ iken bir sermaye biriktiremedi ki dünya hayatında hep avare boş gezerdi yakınları sandukandın başında gözyaşı dökerken o halini düşünüyor duymaz görmez rabbine kavuşma arzusu ile kabrine götürülmeyi bekliyordu. İylik, bir yana dostları bile helallik, vermek için camide toplanmış onun sadukası başında onu konuşuyorlardı, dostlarından biri şöyle dedi, Zamanında çok söylemiştim dinlemedi bak şimdi ahvali burda ölümün soğuk yüzüyle karşı karşıya kaldı sandukanın içinde yatıyor inanmadı, hali nice diye sorarsanız evet allah yar ve yardımcısı olsun.

(Evet kıymetli okurlar, o anı yaşamak ve yaşar gibi hayatımızın son damlaları içinde bir kez, de olsa, gözümün, önüne, getirmek,yaratının, bizlere, öyle ki, yataran bizlere, bir emanet, vermiş o her harükelde emaneti bir gün gelecek isteyecek ve alacaktır musallada gören dostları bir yandan göz yaşı ile bir yandan ise konuşmalarına kulak misafiri olan genç hafiften yaklaşır, ve şöyle, der; size kulak misafiri oldum bende tanıyorum merhumu son konuşmamda ben de söylemiştim gel bu dünyada bir nebzede olsa Allah’a yönel çirkin işlerden uzak dur demiştim maalesef dinletemedim sözümü, ne var ki, hayat kısa, gel mevlanın yoluna, hakkın divanına son nefeste diyerek dalmış.

Giden şu ahı cihanı ömrün de ziyan etme bak soğuk ölüm ün yüzünü sende göreceksin tadacaksın kaçış yok nereye gitsen bulucak seni etme eyleme alemde sultanına meyan eyle hakkı hak billip dünya hayatında zevki sefada bulunup zehri ziyan eyler sana haramı zuhur etmez hakkın. Şefaati sen bunu sorgusu cevabını nasıl vereceksin ahir zamanda diye yalvardım”. Sanduka başında duran dostları hayretler içinde genci dinlemişlerdi, şaşırıp kalmışlardı, bir tanesi şöyle dedi; “Sen kimsin buralardan değilsin”, 

Ben Allah dostuyum dedi genç.

Peki bizler de rabbimizin dostuyuz, diye gence cevap vermişlerdi. Genç bir kez daha söyledi ben Allah dostuyum merhumun dostları şüphelenip hocaya gidip sordular.

Hoca nerde o genç, diye sorunca buralaradan değil bu çocuk diye söylediler. Hakkı bilenlerden olabilir mi, diye sorar hoca, bilemeyiz, hocam bide siz konuşsanız, bize pek doğru gelmedi alkıllarımızda soru işareti bıraktı.

Hoca cemaatin arasında mı bu çocuk diye sorar! Evet hocam derler gidip bakalım bakarlar ki, o genç yoktur. Hocam buradaydı. Hoca eminmisiniz bundan evet hocam eminiz az önce konuştuk, bizlerde hocam, neyse merhumu, defnedilirken de gelirse bana getirin der hoca sandukanın başına gider namazı, kılınır, helallikler alınır kabre doğru yola, çıkılır vakit gelmiştir, kabrin başına getirilir tam o sırada o genç kabalığın, arasında görünür, hocaya hemen gösterirler. 

İşte karşıda bu genç hocam, hoca uzaktan bakar, hoca anlar, bu genç, Hz. Hızır aleysselam olduğunu hocaya genç gülümser hocada ona tebessüm eder ve şöyle içinden ey büyük rabbim. Sen nelere kadirsin..! Kudretin ne büyük sen bizlere neler bahşedersin, lütfün kereminle izhar edip, mücizeler gösterirsin. Bir fanin defin, esnasında bu güzel meleği göndermişsin. Fakat bu fani senin yanına gelmek üzere huzuruna varmak üzerdir, bu faninin günahı varsa afeyle, sevabı da varsa onuda haneye amale niyaz eyle. Şükür sana hamd, sanadır ey bağışlaması bol rabbim diyen hocaya faninin dostları hocam bir şey dediniz tanıyomusunuz. Evet tanıyorum tabiki

Nerden hocam burdan nasıl yani dedikleri doğru mu?\hocam doğru der Allah dostların dan, biri bu genç der hoca defin başlar ve fani kabrine indirilir, ve bu arada o genç, dua etmeye başlar. kabirin başına gelir hoca görür herkes görür, genç sıfat olarak, görürler ama bir türlü tanıyamazlar ve toprak, atmaya başlanır. Gayet bir sesizlik kaplar her yanı, yaşlar gözlerden, akmaya başlar. dualar okunur, tekbirler getirilir, kabirin üstü sulanır son vazifeyi yapanlarda geri çekilirler hoca kabirin başına gelerek ey fani sana bir müjde var Allah tealadan sana. 

Bir misafir yollamış belki, bunu biliyosun belki de bilmiyorsun der müjdelerin en güzelini sana vermekte telkini yapacak olan bana düştü, yüce, mevla günahlarını affetsin inşallah der hoca. Telkini verir, ve ayrılır kabirde tek kalan fani ahiret - hayıtına girmiştir, sorguyu bekler. 

Sorgu melekleri, gelene kadar, beden kabir içinde, ruh ise arşı alada bekletilir.

Evet değerli Önce Vatan, okurları. Fâni ölümün soğuk yüzünü, tatmıştır.

Unutmayın her canlı ölümü tadacaktır. İnsanoğlu bu fani alemde bir zerre, kadar, yaşayan varlıktır. bir gün o tren istasyondan kalkıp duraklara uğrayarak sizi de alacaktır, bugünkü yazımızda, her yazımızda olduğu gibi bu yazımız da farklı bir alana deyindik.bir sucul ihsan ettiysek af ola,herkese selam olsun Rabbim güzel hallerle tevziye kılsın,

Size bir Acı haberim var 2 gün öce çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybettik, sevilen, güzel bir kardeşimizdi, Rabbim, Rahmet eylesin Mekanı cennet olsun inşallah hakka yürüdü, geride kalanlarına sabırlar versin, hasan Özkaya Allahtan Rahmet dileriz. herkese Saygı ve sevgilerle. hürmetle selamlarım.

Değerli okurlar bu arada Haziran 01.06.2019’da Avcılar’da ödül gecesinde olacağız. Sanat ödülleri gecesinde tarafıma imaj magazin sanat yılı ödülü verilecek, herkesi bekliyoruz yer avcılar afişler facabook ve isti gram dan yayınlanacak. Herkese saygılarımı sunarım. İNceKalem..!