Kitap  Dünyası 

 

Aydınlanma ve Devrim

Paschalis Kitromilides Yunanistan siyasi düşünce tarihine dair temel kaynak niteliğindeki bu kitabında Yunan ulusal kimliğinin ve modern devletinin oluşumunu mercek altına alıyor. Fransız İhtilalinin ve Aydınlanma ideolojisinin, dönemin Yunan entelektüelleri üzerindeki etkisinin izini süren Kitromilides, Yunan Bağımsızlık Savaşının arka planındaki teorik tartışmalara odaklanıyor. Yunan Aydınlanmasının gelişimindeki felsefi kaynakların kapsamlı bir analizini sunarken, dil birliği, antik miras, kilise gibi başlıklar etrafında açığa çıkan farklı eğilimleri ortaya koyuyor. Velestinli Rigas, Voulgaris, Korais gibi Yunan Aydınlanmasının yapıtaşı olan entelektüellerin görüşlerini, dönemin Batı düşün dünyasıyla kurdukları karşılıklı ilişkiyle birlikte ele alıyor. Aydınlanma ve Devrim, modern Yunanistan’ın ideolojik ve siyasi köklerinin anlaşılmasını mümkün kılıyor.

Aydınlanma ve Devim

Modern Yunanistan’ın Kuruluşu

Yayınevi: Alfa Yayınları

Yazar: Paschalis M. Kitromilides

Çevirmen: Sinem Güldal

Bustos Domecq Vakayinameleri

Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares

Arjantin edebiyatının en önemli isimlerinden Jorge Luis Borges ile Adolfo Bioy Casares’in her daim edebiyatla beslenen dostluklarından doğmuş olan kurmaca yazar Honorio Bustos Domecq, okurla ilk olarak Don Isidro Parodi’ye Altı Bilmece’de imza attığı polisiye öykülerle bir araya gelmişti. Bustos Domecq Vakayinameleri ise onun bir edebiyat ve kültür muhabiri olarak, Ultima Hora gazetesi için kaleme aldığı birbirinden ilginç yazıları içeriyor. Domecq bu denemelerinde adı sanı duyulmamış sanatçıları, yazar ve şairleri okuyucuya tanıtıyor; edebiyat, tiyatro, mimari, resim, heykel ve moda gibi pek çok farklı sanat dalındaki yeni ve deneysel çalışmalardan, gelişmelerden bahsediyor. Borges ile Casares’in okura büyük bir şakası olarak nitelendirilen Bustos Domecq Vakayinameleri, bu iki yazarın yakından takip ettikleri edebiyat ve sanatta ortaya çıkan ultra modern akımlara parodiyle  verdikleri zamansız bir cevaptır.

Çevirmen : Sena Akalın

Grafiker : Adnan Elmasoğlu

Editör : Selahattin Özpalabıyıklar

Yayınevi : Everest Yayınları 

Yürümek - Henry David Thoreau

Cevher Klasikler

Felsefe

Henry David Thoreau  Yürümek adlı eseri Kapı Yayınları’ndan çıktı. Yürümek, dilimizin en çağrışımlı kelimelerinden birisi. Üstelik sadece insan için kullanılmaz. Dallara su yürür baharda. Birisi su altından saman yürütür. Birisi karda yürüyüp izini belli etmez. Soyut ve somut pek çok durumu birden karşılar. İnsan, asıl odur yine de yürümeye tam anlam veren. Günlük hayatında en çok yaptığı eylemlerden birisidir. Bir zorunluluk olduğu kadar bedensel ve ruhsal sağlığın en temel egzersizi. Ama elbette bu kadar değil; insanı diğer canlılardan farklı kılan “düşünme” eylemi için de bir zemin aynı zamanda. Tarihin en önemli düşünürleri, en kalıcı fikirlerini yürüyüşleri esnasında yaratmışlar. Nice özgün düşüncenin, sanat eyleminin ve bilimsel buluşun kaynağı olmuştur yürümek.  Özellikle saf, bozulmamış, insan eli değmemiş doğada yapılan yürüyüşler, kişinin iç dünyasına da yaptığı bir yolculuk. Kendisiyle en güzel, yürüyüş yaparken yüzleşebiliyor insan.

19. yüzyılın Amerikalı ünlü düşünürlerinden Henry David Thoreau, yürümeyi bu kısa ama çarpıcı eserinde harikulade bir şekilde tanımlıyor, sınırlarını çiziyor, tasvir ediyor, tecrübelerini anlatıyor. Her okur bu kitapla birlikte yürümeyi keşfedecek. “Yürümek” artık sıradan, fiziksel bir zorunluluk olmaktan çıkıp bir hayat felsefesine dönüşecek. Yürümek, üstelik Selma Aksoy Türköz’ün özgün çevirisiyle…

Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler

81 Şehri Gezdi, Fotoğrafladı, Yazdı

Gezgin ve yazar Seymen Bozaslan’ın kaleme aldığı 81 şehirde 270 destinasyonu içeren Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Rehber niteliğindeki bu kitapta Seymen Bozaslan, Türkiye’nin 81 şehrinin eşsiz dokusunu kadrajına sığdırdı. Kitabın hazırlık aşamalarında çekilen ve Türkiye’nin birbirinden güzel manzaralarından oluşan video da kitaptaki QR kodla görüntülenebiliyor.

İçinden Yol Geçen Hayatlar isimli ilk kitabıyla dikkat çeken gezgin ve yazar Seymen Bozaslan bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından bu kez Türkiye’nin 81 şehrinin 270 eşsiz noktasını okurlarla buluşturdu. Kültürel mirası ve tarihi dokusuyla Dünya’nın en nadide coğrafyalarından biri olan Türkiye’nin her şehrinden etkileyici manzaraların yer aldığı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler’de, popüler bölgelerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş ve keşfedilmemiş noktalar da yer alıyor. Şehri ziyaret etmeyi düşünenler için “Şehirde Mutlaka” köşesinde Seymen Bozaslan kendi deneyimlerinden süzülen tavsiyelerini paylaşıyor.

Yeni kitabı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler ile ilgili Seymen Bozaslan, “Yerden ve havadan güncel çekilen 300'den fazla fotoğrafın kullanıldığı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler isimli kitabımda hem antik kentleri hem de doğasıyla ün salmış kimi bilinen kimi ise gizli cennetleri bulacaksınız. Yapacağınız yeni seyahatlerinizde ilham vermesi için hazırladığım bu kitapta eminim ki Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde kaybolma hissini yakalayacaksınız. Keyifle okumanızı ve yeni rotalarınıza ilham vermesini dilerim,” yorumunda bulunuyor.

“Çok kişiye gezmeyi, daha çok gezmeyi tavsiye etmişimdir. Önce yaşadığın kenti, doğup büyüdüğün coğrafyayı, ülkeyi, ardından bize emanet edilen ancak ihanet edip yok etmeye başladığımız bu muhteşem gezegeni gezmek… Tabii ki bizlerden önce bırakılan izleri sürerek, okuyarak, araştırarak gezmek. Hatta bir iz bırakacak kadar derinlemesine gezmek. Doğasından, insan yüzlerine nakşolmuş kültürleri tanıyarak, belgeleyerek gezmek. Bu görkemli yaşamı bir misyon gibi gören insanların sayısı az. Bunlardan biri de Seymen Bozaslan. Bu kitabıyla gezginlerin dünyasına en güzel izlerden birini bıraktı. Ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerlere yeni duraklar ekleyen Seymen Bozaslan’a ‘Ellerine sağlık,’ demek düşüyor bana.”

Coşkun Aral 

Savaş Fotoğrafçısı, Gazeteci, Gezgin, Belgesel Yapımcısı

“Seymen Bozaslan’ın fotoğraflarındaki rüzgâra kanat açarak hayal dünyasında harika bir gezinti yaptıktan sonra, iniş takımı olan kalemle kâğıttan bir piste ulaşmak, içimde yazmak duygusunun uyanması ne güzel!... İlham veren fotoğraflar bunlar, sözcükler çağıran…”

Sunay Akın

           Şair, Yazar, Araştırmacı

“Seymen Bozaslan çok iyi bir gezgin. Türkiye’nin güzelliklerini o kadar farklı açılardan yansıtıyor ki ‘Burayı şimdiye kadar neden görmedim?’ sorusunu sayısız kişiye sordurduğuna eminim. Birbirine benzeyen, hatta taklit içeriklerin deryaya dönüştüğü sosyal medya ortamında, özgün olma çabası ve yeninin peşine düşme heyecanı takdiri hak ediyor. Seksen bir ile ayak basarak hazırladığı bu kitabın, onun için önemli bir adım, okurlar için önemli bir kaynak olduğuna inanıyorum. Ülkemizin hazineleri arasında rengârenk bir yolculuk sunan bu güzel çalışmadaki her sayfanın, yeni keşiflere kapı açması dileğiyle…”

Saffet Emre Tonguç

        Tarihçi, Yazar, Profesyonel Rehber

Sayfa Sayısı: 336

İç Baskı: Renkli – Resimli

Kapak (Cilt Bilgisi): Ciltli

Tür: Gezi

YAZAR SEYMEN BOZASLAN HAKKINDA

1987’de İstanbul’da doğdu. Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Türkiye’de 81 şehri en az iki kere gezmiş, dünyada ise 56 ülke ve 250’den fazla şehri keşfetme imkânı bulmuştur. Ulusal birçok gazete ve dergide seyahat yazıları yazan Seymen Bozaslan, profesyonel anlamda fotoğrafçılık ve drone fotoğrafçılığı ile de ilgilenmektedir. 2005 yılından bu yana hem seyahat yazarlığına hem de kurumsal iş hayatına devam etmektedir. İlk kitabı İçinden Yol Geçen Hayatlar 2019 yılında yayımlanmıştır.

Müzik Dünyası 

 

FERHAT BOSS & SERC651 '' Ver bana '' yayında! 

"Sana Nasıl Kandım" isimli çıkış teklisiyle beğeni toplayan Ferhat Boss ile "Benza", "Doubletime Massaka", "Gänsehaut" gibi şarkılarıyla tanınan Serc651 "Ver Bana" isimli şarkı için bir araya geldi. Berlin'de yaşayan iki müzisyenin bu yazın hitlerinden biri olmaya aday enerjik ve eğlenceli şarkısında aşık bir adamın, davranışlarıyla kafasını karıştıran kadına yaptığı çağrıyı dinliyoruz.

Söz & Müzik: Ferhat Boss

Beat: OGE Beats

Mix & Mastering: Buaka

Proje Koordinatörü: Cüneyt Bengi

Seda Sayan sessizliğini bozdu...

Sahne ve televizyon dünyasının tartışılmaz en iyi ismi Seda Sayan müzikteki uzun süren sessizliğini Türkiye’nin en iyi prodüktör ve aranjörlerinden Alper Atakan’ın ‘Aranjör’ adını verdiği albümü öncesi sözü ve müziğinde Sezen Aksu imzası olan ‘Gel Günaha Girelim şarkısı ile bozdu.

Sözü ve müziği Sezen Aksu ve Soner Çınar‘a ait ‘Gel Günaha Girelim’ şarkısını prodüktör ve aranjör Alper Atakan’ın düzenlemesiyle seslendiren Seda Sayan, uzun bir aradan sonra sevenleriyle bu şarkıyla hasret giderecek. 

Yıllar önce Emel Müftüoğlu‘nun seslendirdiği şarkı ile müzikseverlerden tam not alan şarkı için Seda Sayan'a sosyal medyada ‘Çağ atlatılmış’ yorumları yapıldı.

Ünlü yönetmen Erkan Nas’ın kamerasının karşısına modellik ve oyunculukla kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanan Bilal Çelik ile geçen Seda Sayan yeni projesi için fotoğrafçı Safa Gülsoy‘un objektifine de birbirinden iddialı pozlar verdi. Sayan'ı klipte bu sefer hayli enerjik ve spor göreceğiz. 

Seda Sayan‘nın yanı sıra Mehmet Erdem, Demet Akalın, İrem Derici, Ziynet Sali, Deniz Seki gibi birçok star ile çalışan ünlü prodüktör Alper Atakan, genç yeteneklere kurduğu müzik şirketi ile imkanlar sağlıyor. 

Alper Atakan ‘Aranjör’ albümünün tüm dijital platformların listelerine ilk sıradan giren çıkış şarkısı İrem Derici ‘Affeder Mi Aşk Bizi? 'nin ardından gelen Seda Sayan feat Alper Atakan ‘Gel Günaha Girelim’ den hemen sonra sırayla Berkay, Fettah Can, Hande Ünsal, Simge ve Ziynet Sali gibi birçok ünlü isim şarkıları müzikseverlerle buluşacak.

YONCA POYRAZOĞLU “ KLİNİK VAKA “

Yonca Poyrazoğlu 3. Tekli çalışması olan "Klinik Vaka" ile cesur bir çalışma sergileyerek bu yaza damga vurmaya hazırlanıyor. 

Söz:Cengiz Atabay

Beste ve Aranje: Kürşat Poyraz

Klip çekimi ; Ali Eşitmez tarafından gerçekleştirilen Şarkıda değerli oyuncu Harun Başal eşlik etmiştir.Klibin çekim aşamaları Şile de gerçekleştirilmiştir.

 Atarlı giderli marjinal ve ironi komik olan klibiyle adından oldukça söz ettirecek.

16 Ağustos Pazartesi günü “Seyhan Müzik” Etiketi ile Tüm dijital platformlarda yerini aldı.