Tekamül yolunda insanın geliştirmeye çalıştığı şey ruh değil beden makinasıdır. Bu makineyi geliştirerek özündeki mükemmelliğe doğru ilerler. Ruh mükemmeldir. Kişi ‘ Ben Kimim?’ sorusunu sorduğu anda bir aydınlanma yaşar ve bunun cevabını bulmaya çalışır. Araştırırken görür ki ruh var ve beden ölünce ruh ölmüyor. Bedenin ölümünden sonra bilinçli yaşam devam ediyor.

Ebedi, ölümsüz ruhi varlıklar olarak ölmüyor başka bir boyuta geçiş yapıyoruz. Yaşamı devam ettiriyoruz. Bu gerçek, korkuların da yok olmasına neden oluyor. Hayata daha cesaret dolu yaklaşıyoruz.

Spritüel tekamül öze yani ruha ulaşmaktır; ruhu geliştirmek değildir . Ruhun gelişime ihtiyacı yoktur fakat insan denen bireyin tekamüle ihtiyacı vardır . İnsan kendisinin ruhi varlık olduğunu unutunca bir yanılgı içine giriyor. Çünkü o, bu evrene deneyimler yaşamaya ve beden olarak bir şeyler yapmaya geliyor. Beden olarak hareket etmesi için ruhu unutması gerekiyor.

İçinizdeki gerçekten uzaklaşınca kendinizi unutmaya başlarsınız ve kendiniz olamazsınız. Kendi yaşamınızı doyasıya yaşamak için kalabalıktan uzaklaşıp, içinizdeki sessizliği dinlemelisiniz. Orada tüm yanılgılar yok olur ve gölgeler dağılmaya başlar. Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim Programları sizi tekrar gerçek özünüze yaklaştırır. Doğru nefes alıp vermenin mutluluğunu yaşarsınız, beden,zihin, duygular denge içine girer ve hayat  mutluluk içinde yaşanır. 

Tekamül için atılan her adım hayatınızda  sıçrayışa neden olur ve  tüm çabalar içteki mükemmelliğe sizi ulaştırır. .Ruhi varlık mükemmeldir fakat bu mükemmelliği unutmuştur. Unuttuğu için bu gerçeği hatırlaması gerekir. Değişim ve farkındalık teknikleri ile kaybedilen mükemmellik geri kazanılır. Nefes çalışmaları, vücut çalışmaları, gevşeme ve konsantrasyon çalışmaları ile aynı zamanda mükemmel bir sağlığa da kavuşacaksınız. Spritüel tekamül yolunda ilerleyecek ve yaşamınızı doya doya yaşayacaksınız.

Ruhi varlık ebedi, bilinçli ve sevgi dolu varlıktır. Onun gelişime ihtiyacı yoktur; bu bedensel, zihinsel ve ruhsal yapının tekamüle ve gelişime  ihtiyacı vardır.

Peki kişi ne için tekamül etmelidir?

Kendisinin ebedi, mükemmel, sevgi dolu bir varlık olduğunu idrak etmek , kendi olmak ve ebedi yaşama geri dönmek için.

Enerji merkezi çalışmaları, biyoenerji teknikleri ve özel nefes teknikleri ile hayatınızı yeniden yaşayacaksınız. Tekamülün zevkine ortak olacak ve artık huzurlu, mutlu yaşama geçiş yapacaksınız.