KİTAP DÜNYASI

Olduğu Gibi

Başarılı Haber Spikeri Ece Üner’in Olduğu gibi kitabı Boyut Yayın Grubundan okuyucusu ile buluşuyor. 21 Aralık’ta İzmirli okuyucularla imza gününde buluşan Ece Üner eserindeki başarısı ile de dikkat çekiyor. Kitap tanıtım bülteninde şu cümlelerle ifade ediliyor : “ Hayat bir deniz bana göre... Denize düşen yılana sarılır. Bense yılana düştüm denize sarıldım; kelimeler denizine... Kanıma karışmadan, yılanın zehrini kelimeler denizine akıttım... Olduğu gibi...

"Ben Ece Üner, işim kelimelerle, bir nevi kelime işçisiyim halihazırda... Hayatın bu lahzasında inkarla ikrarın eşiğine geldim... Sanırım kelimeler artık uyutmuyor. Vakti öyle geliyor. Demir parmaklıklar ardına hapsettiğim tüm sözcükleri tahliye vakti. Ceplerimden dökülüyorlar zaten bozuk para üstü gibi. Onlar tedavülden kalkmadan ben en iyisi kelimelerimi sizlere fısıldayayım..."

Haber programlarında görmeye alışık olduğunuz televizyoncu Ece Üner, bu kez şiirleriyle karşınızda. Hapsettiği sözcükleri kelimeler denizinde serbest bırakıyor. Tüm içtenliğiyle... Olduğu gibi...” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun.

Sayfa Sayısı: 88 Yayınevi: Boyut Yayın Grubu

TİYATRO DÜNYASI

OYUNDAN OYUNA İLK TİYATRO HEYECANI YAŞATTI

Tiyatro Pasaport’un Oyundan Oyuna adlı çocuk oyunu 4 Ocak Cumartesi günü İzmir Sanat’ta ücretsiz olarak sahnelendi, üç yüz minik seyirci ilk kez tiyatro seyretti.

Arzu Kaya’nın yazıp yönettiği, sevgi, hoşgörü ve farklılıklara saygı konulu oyunda Atfıye Ömür, Burak Kaya, Dursen Karaca, Eylem Kurt, Gülhan Uçar, Gizem Kaya, Neşe Kaya, Serpil Kotlu, Mehmet Bal ve çocuk oyuncular Defne Kurt ile Nisanur Gürpınar rol aldı.

Müzikleri Fatih Yılmaz’a ait olan oyun yaklaşık bir saat sürdü.

Mizahi bir üslupla çocukları eğlenceli bir oyun yolculuğuna çıkaran Oyundan Oyuna’nın kostümleri ve sahne tasarımı da dikkat çekti.

DİZİ DÜNYASI

Tolga Akman, İncir Ağacı dizisinin kadrosuna dahil oldu!

Trt1’de yayınlanan, 70’li yıllarda Ocak ailesinin etrafında gelişen olayların anlatıldığı ‘İncir Ağacı’ dizisinin oyuncu kadrosuna ‘Tolga Akman’ dahil oldu. Son olarak ‘Beni Affet’ dizisinde Yaman karakteriyle izlediğimiz yakışıklı oyuncu, İncir Ağacı dizisinde Bekir karakterine hayat verecek. Akman, aralarında uzun soluklu dizilerden olan ‘Menekşe ile Halil’, ‘Melekler Korusun’, ‘Küçük Sırlar’, ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Her Sevda Bir Veda’, ‘Aşkın bedeli’, ‘Görünen adam’, ‘Göç Zamanı’ ve ‘Beni affet’ dizilerinin de olduğu birçok projede önemli rollerde yer aldı. Hafta içi her gün yayınlanan ‘İncir Ağacı’ dizisinin yapımını Sonsuzkare Yapım’ın, yapımcılığını Mesut Uçakan ve Hüseyin Türkyıldırır’ın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda ise Atilla Cengiz oturuyor.

Tolga Akman Kimdir?

26 Nisan 1986 İstanbul doğumlu olan Tolga Akman, Kadir Has Üniversitesi Film Drama Oyunculuğu yüksek lisans mezunudur. Oyuncu 11 sene boyunca birçok tiyatro, dizi ve sinema filminde yer aldı.

Tolga Akman; sırasıyla ‘Menekşe ile Halil’, ‘Melekler Korusun’, ‘Küçük Sırlar’, ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Her Sevda Bir Veda’, ‘Aşkın bedeli’, ‘Görünen adam’, ‘Göç Zamanı’ ve ‘Beni affet’ dizileri ve 40, Azazil: Düğüm sinema filmleri gibi önemli yapımlarda aldı.

Geçtiğimiz yıl Star Tv ekranlarında yayınlanan Beni Affet dizisinin son iki sezonunda başrolünü üstlendiği Akman, dizide Yaman karakterini canlandırdı.

MEDYA DÜNYASI

Nihal Coşkun ile Başarı Hikayeleri

Başarılı ve güzel sunucu Nihal Coşkun’un sunduğu Başarı Hikayeleri her pazartesi 19.30’da Cem Tv Ekranlarında. Farklı alanlardan birbirinden değerli isimleri başarı hikayelerini ekrana getirdiğim program Nihal Coşkun’un kendine özgü sunumu ile ekranda yer alıyor. Aslen Malatyalı olan Nihal Coşkun Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Sanat Tarihi mezunu. Nihal Coşkun bir süre Reklam ve Halkla ilişkiler müdürlüğü yaptı. İyi derecede İngilizce biliyor. Kurulduğu günden beri çalıştığı Cem Tv de reklam ile başladığı serüvenine genel müdür yardımcılığı ile devam etti..2011 yılından itibaren TV programı yapmaktadır. Bebeğim büyüyor, Kadın sağlığı ve son olarak Başarı Hikayeleri. Nihal Coşkun Bu alandaki çok yönlü yeteneği , birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Nihal Coşkun tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Banu Tarancı ile Gece Görüşü

Başarılı ve güzel Spiker Banu Tarancı yeni yılda yepyeni bir programla radyo dinleyicileri ile. Salı / Çarşamba günleri yayınlanan programda Banu Tarancı “ Gün geceye dönmüş, gündelik koşuşturma dinmiş ve sesler de yerini sessizliğe bırakmışken, gelin birlikte açalım gecenin sesini... diyerek dinleyicileri ile buluşuyor. 00.05-02.00 arasında Banu Tarancı Gece Görüşü ile mikrofonda!.. Banu Tarancı ile Gece Görüşünü mutlaka dinleyin!

Oya Eren ile Günaydın Hafta Sonu

Trt Haber’in haftalardır en çok izlenen hafta sonu sabah programı olan Günaydın Hafta Sonu başarılı ve güzel haber spikeri Oya Eren’in sunumu ile ekrana gelmeye devam ediyor. Cumartesi ve Pazar günleri 07.00 – 10.00 saatleri arasında ekrana gelen programda birçok haber ve gündem başlığı farklı noktalardan canlı bağlantılar ve zengin haber içeriği ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl içinde Spikerler Platformu tarafından düzenlenen ödül töreninde halk oylaması ile En iyi hafta sonu haber spikeri seçilen Oya Eren’in sunumu ile Günaydın Hafta Sonu’nu mutlaka izleyin!

KİM KİMDİR?

Gizem Furtuna

Gizem Furtuna 1990’da doğdu. Babası Ordulu Annesi Çerkez olan Gizem Furtuna asker kızıdır. Koç burcudur. İlköğrenim ve lisenin ardından çok genç yaşta çalışma hayatına başladı. O yıllarda tiyatro eğitimi aldı. İlkokulda voleybol takımındaydı. Daha o yıllarda Olay FM’de Program sundu. Djlik yaptı. İşletme eğitimini sürdüren Gizem Furtuna sunuculuk ve modelliğe dair çalışmalar yaptı. 7 yıl modellik 2 yılda pilates hocalığı yapan Gizem Furtuna modellik ve sunuculuğa dair çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir. Gizem Furtuna modellik ve sunuculuktaki yeteneği , çok yönlü birikimi , girişimci ruhu , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanı sıra pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gizem Furtuna tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.