Merhaba Değerli okurlar bugünkü köşemizde değerli öğretmenlerimizin gününü kutlamaktır. Öğretmenlik ve birbirinden kıymetli öğretmenlerimiz. Okutan, yetiştiren, bizleri seven anne gibi baba gibi bağrına yaslayan kucak açan öğretmenlerimizden bahsedelim dedik. Çünkü onlar bizleri bir yerlere getirmeye vesile olanlardır kıymetli okurlar yeni nesilleri düşünce fikir eğitimde ön planlara getiren rehberlik vazifesini icra eden eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz bugün onların saygı ve hürmetle ellerinden öpülesi öğretmenlerimize köşemizde yer vereceğiz. Sizler de bildiğiniz gibi bizleri eğiten, alfabeyi öğreten rehber öğretmenlerimiz okul sıralarında gözlerimiz onların dikkatinde verilen ödevlerde bizler onlardan ışık, kültür, medeniyet, toplumda yaşamayı, insanca, insan gibi öğreniyoruz ki dünya da bildiklerimiz saygı, hürmet, cahillik, bir tarafa Türk milleti olarak öğrettikleri gibi bizleri doğru yola sevk eden rehber öğretmenlerimiz hani bir söz vardır atasözü “bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır” “okumanın yaşı yoktur” derler “dünya boş eğitimsiz kalan bir insan kurumuş bir ağaca benzer”. Kurumuş dal misali okumak en güzeli olmasına rağmen hala bilinçli olarak birçok insan bunun farkında değil bu alanda öğretmenlerimizin bize öğrettiklerini hiçbir zaman unutmamak ve bizleri kurumuş bir ağaç değil, yeşermiş, meyve vermiş, olgunlaşmış, saygın, toplum içinde yerimizin daha seviyeli bir hale getirebilir düzeyde, vatanına milletine örnek bir insan olmak çabası okumaktan eğitimden geçtiğini unutmayalım kıymetli okurlar. Bu da değerli öğretmenlerimizin bizlere eğitim verdikleri derslerden nasihat ve eğitim, kültür sanat alanından geçer. Neden sanat dersek işte bir örnek sizlere hayat bir sanattır. Okumak, kültür, medeniyet taşır. Önem taşıyan bir noktada bulunurken farklı aşamalarda yol alır ki bununda seviyesi yine eğitimden geçer bu yüzden okumanın hayat felsefesinde büyük anlam taşımakla beraber yeri  büyüktür, bu yeri korumak ve sahip olmak yine yukarda da bahsettiğim gibi eğitimden geçer. Öğretmelerimiz bizler için hazinelerden daha değer taşıyan temel taşlardan kat ve kat kıymetli olan eğitimcilerimizdir. 

Unutmayalım ki öğretmenlerimizi unutmayalım, onlar bizleri üstün seviyelere taşıyan rehberlerimizdir. Onları sadece günlerinde değil heran ziyaret edip ellerini öpelim.

İnce Kalem’de bir zamanlar öğretmenlerini ziyaret etmişler ve onları bir nebzede olsun mutlu etmiş hatırlamıştır.

Sözlerime burda son vermeden küçük yaşta başlayan eğitim büyüğüne kadar eğitim öğretim devam eden bir altın bilezik takmak yaşanan şu fani alem de öğrendiklerimizle yol almaya devam ediyoruz.

Ulu önder GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün dediği gibi “Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eserinizdir” sözüyle yürümek kıymetli öğretmenlerimizin yolu olmuştur. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK O, ölümsüzdür hep yüreklerde kalacak cumhuriyetin kurucusu Yüce Türk milletine ve öğretmenlerine emanet etmiştir. Bizlere düşen vazife öğretmenler olarak sahip çıkmak ve muhafaza kılmaktır.

Köşemizin son cümlesinde Tüm değerli öğretmenlerimizin bu kutlu olan değerlere değer katan bizleri güzel yollara doğru istikamete yol gösteren öğretmelerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anarım. Hayatta olanlara sağlık uzun ömürler diler, vefat eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diler, mekanları cennet olsun saygıyla, minnetle, şükranla anar okumanın ne kadar önem taşıdığını bir kez daha hatırlatır çocuklarımızı okutmayı ihmal etmeyelim  Değerli okurlar 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN. SAYGILARIMLA

Bizden sizlere bir öğüt olsun bir dahaki köşe yazımızda görüşmek üzere Hoşçakalın