Manisa’da birçok insanın yoldaşı, dostu, belki de on binlerce çocuğun Resim Öğretmeni. Benim de öğretmenim. Geçtiğimiz günlerde aldığım acı haberle çocukluğumdan bir parça daha koptu benden... Hissettiklerim karşısında kelimeler boş ve anlamsız kaldı. Haberini yapamadım. Yüreğim razı gelmedi. Çünkü çok sevdiğim resim öğretmenimi kaybetmiş olmayı kabullenemedim. Vefat etti diye haber yapamazdım. Oysa gazeteci en acı haberleri bile yapabilmeliydi. Ben yapamadım işte! Buda benim eksikliğim.

Öncesinde haberim olsaydı, asil öğretmenimize son vazifesini yerine getirmek isteyenler olursa diye haberi yapma cesaretim olurdu belki. Artık haber yapmamın da anlamı yok. Geç öğrenmiş, son vazifemi yapamamış olmam da ayrı bir üzüntü. Şuan benim içimden gelen iki satır vefat haberi yerine, güzel öğretmenimizi yad etmek oldu. Her ne kadar kelimeler kifayetsiz kalsa da... 

Öğrencisi olduğum dönemlerde ve bu yaşıma kadar Hale öğretmenimi her zaman zarif, güler yüzlü, iyi yürekli, içten, görürdüm. Aynı mahallede oturuyorduk. Hemen hemen her gün karşılaşıdık. Beni her gördüğünde kızım, güzel yavrum ne olacak senin bu halin? Yüzün çocukluğunda portreni çizdiğim gibi çok güzel ve masum. Hiç değişmedi ama çok kilo aldın ver artık kilolarını. Benim gibi incecik ol der, gülerdi. Şehir dışına çıktığım zamanlar birkaç ay görüşemezdik. Manisa’ya döndüğümde daha da kilo almış görünce beni, yine aynısın derdi. Hocam ilaçlardan alıyorum deyince, o tatlı gülümsemesiyle peki derdi. Sonra uzun bir süre göremedim. Yine şehir dışına çıktım. Döndüğümde ziyaretine gidecektim hasta olduğunu duymuştum. Fakat nasip olmadı.

O bir ekol, O bir efsane.!

Bana renklerin güzelliğini, doğayı, karakalemi, resim yapmayı ve el sanatlarını sevdiren özel bir insandı. İnsanlığı, hanımefendiliği, hoşgörüsüyle, eğitimciliğiyle o bir ekoldü. O bir efsane.! Minik elleriyle dev şaheserler yaratırdı. Küçücük ama yüreği kocaman güzel bir kadındı. Küçücük bir kadın gitti... Gidişi beni derinden üzdü. Ardında kocaman bir boşluk kaldı. Yaşlı, yorgun ama her zamanki gibi zarif, güler yüzlü ve iyi yürekli haliyle hatırlayacağım… Canım öğretmenim, öğretmenler günün kutlu olsun. Mekânın cennet olsun. Rahmetle ve saygıyla anıyorum..

Işıklar içinde uyu...