Birleşmiş Milletlerin yapısında, adil olmayan bir çarpıklık hüküm sürüyor?

Nükleer güce sahip olan 5 ülke, dokunulmaz ve tüm ülkelere hükmeden bir mevkideler!

Kimler bu beş ülkeyi oluşturuyor: 1- ABD 2- Rusya 3- Çin 4- Fransa 5- İngiltere

Evet, nükleer güce sahip olan bu beş ülke, gezegenimizin yani dünyamızın efendileri. Onlar nükleer gücü istedikleri gibi kullanabilirler. BM'nin sürekli üyesi olan, değişmez 5 üyesi bu ülkeler.

BM Güvenlik Konseyi'nin bu 5 ülke oluşturur ve her birinin VETO hakkı vardır. Yani, istemedikleri karar BM'den çıkmaz. Güvenlik Konseyi'ni bir de geçici üyeleri vardır. Onların veto hakkı yoktur, BM üyeleri tarafından, sınırlı bir süre için, seçimle bu görevlerine getirilirler. Türkiye de bu geçici üyeliği elde edebilmek için, ülkeler arasında kulis faaliyetini sürdürmektedir. BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmek mutlaka prestijli bir mevki, ama bu önemli değildir. Türk ve İslâm dünyasından bir ülkenin BM Güvenlik Konseyinde bulunmaması, önemli bir eksikliktir. Dünyada 190 civarında ülke var. 20-30 bin nüfusu olan küçücük bir prenslik de BM’nin doğal bir üyesidir ve onun da bir oyu vardır. 50-150 milyon nüfusa sahip, ekonomik askeri ve siyasi önemli ağırlığı olan ülkeler Güvenlik Konseyinde yer alamıyor?

Dünya adaletle değil, güçle yönetiliyor. Bu adaletsiz sistemin değişmesi gerekiyor.

İsrail'in elinde nükleer silahlar varken, ABD tarafından hedef İran seçiliyor?

Türkiye enerji üretimi için nükleer santral kurmak istiyor, Mersin veya Sinop seçilecek ama çevreciler vatandaşları kışkırtıyor ve protestolar başlıyor. Hepimiz çevreye saygılıyız ama Türkiye'nin sonsuza kadar var olabilmesi için, nükleer enerji ve nükleer güce sahip olması gerekiyor. Nükleer santralleri gidip başka ülkelerde kuracak halimiz yok herhalde? Bir şekilde, ülkemizin bir köşesine kurulacaktır. Rusya'daki veya Ermenistan'daki nükleer santrallerden daha fazla bir tehdit altına girmeyeceğiz ülkemizde nükleer santral yapılmasıyla. Ülkemizdeki etnik ayrılıkları bir savaşa sürüklemek istiyorlar. Böyle bir çatışma olursa, BM aleti kullanılarak ülkemize yabancı güçler yığılabilir ve ülkemizin parçalanması yolu açılabilir.

Dış güçlere karşı klasik silahlarla duramayabiliriz, bu nedenledir ki Türkiye NÜKLEER GÜCE mutlaka sahip olmalıdır.

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

M.Kemal ATATÜRK