Yeni yıl kutlamaları, Hristiyanların dini bayramı tatiliyle çakıştığı için bazı Müslüman kardeşlerimiz tarafından yanlış anlaşıldığı kanısındayım.
Bizim kutladığımız “”Güneş yılının bitip, yeni bir güneş yılının başladığı akşam”” Yılbaşı akşamı kutlaması. Bu bahane ile hem aile fertlerinin bir arada bulunması birbirlerine hediyeler alması kendi aralarında Tombala çekilişi gibi parasız, eğlencelik oyunlar oynayarak alkol tüketmeden,  aile içinde, sıcacık yuvanın doğmasına sebep olmasıdır.. Bu vesile ile de, eş dost akraba kaynaşmasına sebep olacağı kanaatindeyim.. 
Dini bayramlarda Sokakta karşılaştığımız bir arkadaşımıza “Bayramınız kutlu olsun” dediğimiz gibi yılbaşında da “Hayırlı yıllar” demek güzel bir şey olsa gerek.
Biz de neden dini bayramlarımızı Böyle yılbaşı kutlamaları gibi sokakları süsleyip kutlamıyoruz diyen arkadaşları görür gibiyim. Oysa çocukluğumda, dini bayramlarımız da aynen böyle sokaklar rengârenk cıvıl cıvıl kutlardık. Ne kadar biz büyümüş olsak ta bu geleneklerimiz unutulmuş değil. Halen, köylerimizde bayram günlerinde bir şenlik havası eser. Evlerde çocuklara alınan bayram hediyeleri, sokakta oyuncak satan tezgâhlar, şekerli yiyecekler, çevresinde haçlığını harcamaya hazır bir sürü çocuk. Her taraf çocuk sesleri kaynar.
Çocukluğumdan,  çok iyi bilirim.  Bana alınan giysilerin yatağımın başucunda saklardım. Hatta yeni alınan ayakkabılarımı bile yatağımın üzerine koyduğumu hatırlıyorum.. 
 Biz Müslümanlar, tatbiki en iyi şekil dini bayramlarımızı kutluyoruz. Sokakları süslemeleri yapmasak ta, bizlerde bayramlarda, çocuklarımıza hediyeler alır camiye gider, eşe dosta bayram ziyaretleri yaparız. Bizim sadece eksik kalan sokak süslemeleri.  Varsın bu olmasın Bu bizim dini bayramımızın daha ayrıcalıklı, daha ciddi bir şekilde kutladığımız kanısındayım.