Kitap Dünyası 

Nişan Evi 

Çiler İlhan’ın Nişan Evi adlı eseri Everest Yayınlarından çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor : "Kim, neye inanmak istiyorsa inansın." Ay'ın dağı taşı yarım gönül aydınlattığı, nereden çıktığı belli olmayan bir kum fırtınasının etrafı toza dumana kattığı, sisin sokakların üstüne al şeytan gibi bindiği uğursuz bir gece... Uzaktan bakılınca tam olarak seçilemeyen, yakınına varılınca kimilerini kör, sağır, dilsiz eden kan kırmızı bir hikâye... Herkesçe bilinen ama tarihçe söylen(e)meyen türden gerçeklerin belleğin aynasındaki bulanık görüntülerinin izini sürüyor Çiler İlhan; coğrafyanın çığlığından kaderin fısıltısını derliyor.Kayıtsızlığın ve kabullenmişliğin gölgesinde, olacakla öleceğin çaresizce sustuğunu haykıran bir ilk roman Nişan Evi.” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

Mutluluk Yeniden 

Serdar Özkan’ın Mutluluk Yeniden adlı kitabı Artemis Yayınlarından çıktı. Serdar Özkan "Mutluluk Yeniden" kitabıyla kayıp zamanın izinden giden bir adamın peşinden sevginin anlamını arıyor. 44 Dilde 100'ü aşkın ülkede okunan Türk romancı Serdar Özkan'ın kaleminden, hatırlamaya, hatırlananlar ile geçmişte gizlenen mutluluğu keşfetmeye dair yeni bir roman. "Fark etmiştim ki, hayal gerçek yapan, uçup giden geçmişi şimdiye taşıyan, karanlığı aydınlığa, ölümlüyü ölümsüze dönüştüren sevgiydi. Her birimizin içine geçmişte –ana rahmindeyken, bebekken, çocukken- usulca bırakılmış, zamanla unuttuğumuz, belleğimizin, kalbimizin, ruhumuzun derinliklerinde gizlenen sevgi. Hatırlamamız lazımdı, bir hatırlama serüvenine çıkmamız. Ve hatırladığımızla yaşadığımız..."

Annelik Yolculuğunda Beslenme 

Müge Özyurt’un Annelik Yolculuğunda Beslenme adlı eseri Artemis Yayınları’ndan çıktı. Hamilelikte yemeniz ve yememeniz gerekenler, bebeğinizin sağlıkla büyümesi için atmanız gereken adımlar ve sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek için bilmeniz gereken tüm ipuçları... Hamile olduğunuzu öğrendiniz ve heyecanla bebeğinizi bekliyorsunuz. Peki şimdi ne olacak? Kendinizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmak için nasıl beslenmelisiniz? İdeal hamilelik kilosunda olabilmek için neler yapmalısınız? Doğum sonrasında sizi ne bekliyor? Hamilelikte beslenme ile ilgili aklınızdaki soruların cevabını ayrıntısıyla bulabileceğiniz Annelik Yolculuğunda Beslenme, kendinizin ve bebeğinizin sağlığına özen göstermek için ihtiyaç duyacağınız tüm yolları anlatıyor. Müge Özyurt hem uzman diyetisyen hem de bir anne olarak bu unutulmaz dönemde size eşlik ediyor.

Medya Dünyası 

Lara Kırmusaoğlu İle Gece Bülteni 

 Başarılı ve güzel haberci Lara Kırmusaoğlu Tele1’de! Lara Kırmusaoğlu ile Gece Bülteni’nde hafta içi her gece 00.00’da Dünyadan ve Türkiye’den gelişmeler Kapanan günün gündemi sosyal medyada ses getiren önemli başlıklar yeni günün ipuçları tüm detayları ile yer alıyor. Lara Kırmusaoğlu’nun kendine özgü sunumu ile Gece Bülteni’ni mutlaka izleyin! 

Özgürlük Tuvalde Yarışması Birincisi : Tatiana Kirillova 

Gülümsemeye, hoş bir haber almaya hasret kaldığımız bu zor zamanlarda, bundan böyle güzel şeylerin hayatımızın bir parçası olması dileği ile, size müjdeli bir haber vermek istiyorum.  Tatiana Kirillova’nın eseri , aralarında Değerli Jüri Üyeleri Sn. Ergin Inan (Akademisyen, Ressam), Sn.Dahan Özil (Sanat Galerisi Sahibi), Sn. Memduh Kuzay (Akademisyen, Ressam), Sn. Ahmet Özel (Ressam), Sn. Feride Binicioğlu (Ressam), Sn.Ümit Gezgin (Akademisyen, Ressam), Sn. Faruk Cimok (Akademisyen, Ressam), Sn. Kamuran Tuç (Ressam), Sn. Cengiz Gül’ün de (Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı) bulunduğu «Özgürlük Tuvalde» resim yarışmasında 859 eser arasından birincilik ödülüne layık görülmüştür. Birincilik  ödülü alan eser ve ayrıca Tatiana Kirillova’nın en  iyi 60 eser ödülü arasına seçilen  diğer bir eseri beraber sergileneceği “Özgürlük Tuvalde” sergisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. 

Mehmet Karakuş’tan MOR YILLAR

Başarılı resim sanatçısı eğitimci Mehmet Karakuş kendine özgü resim çalışmalarıyla ve özgün temalarıyla dikkat çekiyor. Kişisel sergi çalışmalarını sürdüren sanatçı “Kapı” içeriği ile yepyeni bir ufuk açıyor. Sanatçı son eserlerinden Mor Yıllar’ı ise şöyle anlatıyor : “Kaç hayat dokundu bana bilir misiniz? Kaç çocuk eli vurdu tokmağıma... İçin için yandım, küllendim, tekrar yandım, dirildim. Renklere boyandım kat kat, soldum, döküldüm, bir daha boyandım, dirildim... Kimine sığınak, kimine çift kanat yuva oldum. Kimine hoşgeldin! Kimine kapı duvar. Sokak kapısı oldum kimine, kimine baba kapısı... Yaşlandım şimdi. O gel zaman git zaman kurdu, beni de kemirdi acımasızca. Çok güldüm, çok ağladım.Zemheride az gıcırdasam da artık, hâlâ dimdik ayaktayım, buradayım. Siz gibi... Hayat gibi...” Mehmet Karakuş’un sergisi ise çok yakında.. 

Resmin ismi: Mor Yıllar

ölçüleri 21×30

Güvenç:En zor olan insanın kendini konuşması

Sanat hayatına Kemal Sunalla birlikte rol aldığı Düttürü Dünya filmiyle başlayan Sanatçı Zaim Güvenç bir dönem yaptığı seslendirme sanatçılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Kıymetli isimlerden dersler aldım" "İlk olarak TV’de 7 Gong Dergisi’nin açtığı seslendirme sınavını kazandım" diyen Güvenç, "9- 10 bin kişi girmişti sanırım sınava. Biz o sınav sonrasında TRT’nin çok değerli yönetmenlerinden dersler aldık. Sezai Aydın başta olmak üzere Engin Aybakan, Recep Yener, Nuri Çevik, Işın Feyman başlıca sayabileceğim isimler. Her biri çok kıymetli. Aylarca aldığımız eğitimin ardından yıllarca TRT ve birçok özel kanalda 5000’e yakın filmde dublaj yapma şansım oldu. Ve şimdi yine çok özledim seslendirme yapmayı. En son kendimi Eğreti Gelin Ladik’te konuştum. Kerem karakterini. Gördüm ki en zor olan insanın kendini konuşması" diye konuştu. "Haz çok yakında müzikseverlerle buluşacak"  Sanatçı Zaim Güvenç oyunculuğunun yanısıra müzikte de iddiasını sürdürüyor. Güvenç yeni şarkısı Haz'ın klip çekiminin tamamlandığını ve çok yakında şarkısını müzikseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Aysel Akkanat’tan Gardırop İmza Günü 

Gardırop kitabı okuyucusu ile buluştu. Karamürselli yazar Aysel Akkanat’ın yazmış olduğu öykü ve denemelerden oluşan ilk kitabı, imza gününe kendisinin işlettiği sahaf kafe den başladı. İmza gününe Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’da katıldı. Yayınevi sahibi Veysel Topuz, Ak parti ilçe başkanı Sait Mete, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Şahin programa katıldı. UNi TV’nin canlı yayınla bağlandığı program yaklaşık üç saat sürdü ve dolu dolu yaşandı. Uzun bir aradan sonra imza günlerini, fuarları  özleyen insanların ve kitapseverlerin buluştuğu organizasyon ilgi gördü.