Cheescake'ler hayatımıza girdiği günden beri,kimimiz için vazgeçilmez bir tat,kimimiz içinse hiç tarzım değil diyebilecek kadar cesurca geri çevrilen bir pasta çeşidi..Dünyaca ünlü cheescake'ler nerede yapıldı denildiğinde İngiltere dense de yüzyıllar önce aslında yunanistan da yapıldığı iddia edilmektedir.

Peynirle de pasta mı olur diyenlerin bile sırf merak ederek tattıkları cafelerin kahve yanında servis ettiği pastayı,bir çoğumuz artık evimizin mutfağında üstelik damak zevkimize göre hazırladığımız soslar ve meyveler ile fırınlı yada fırınsız olarak hazırlıyabiliriz.

Bugün ki tarifimiz fırınlı olarak hazırlıyacağımız ve en sevilen meyvelerden birisi olan çilek ile de sosunu yapacağımız bir cheescake..Püf noktalarına dikkat ettiğimiz de göreceksiniz ki o kadar da gözünüz de büyüttüğünüz kadar zor da değil..Çilek sos yerine başka bir meyve da kullanabilirsiniz.

Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.Bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

  • MALZEMELER:
  • 22cm çapında kelepçeli kek kalıbı içindir.
  • ALT TABAN:
  • 120 gr (22 ad yuvarlak ) yulaflı bisküvi
  • 60 gr eritilmiş tereyağ
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rondoya alın ve un haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağını da ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın.(alt ve yanlar dahil)
  • Karışımı kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.
  • Buzdolabına kaldırın.
  • DOLGUSU:
  • 400 gr krem peynir (tuz oranı en düşük olanı tercih ediniz)
  • 120 gr toz şeker
  • 200 gr ekşi krema yada süzme yoğurt
  • 150 ml krema (buzdolabında bekletilmiş)
  • 2 ad yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • HAZIRLANIŞI:
  • Genişçe cam bir kasenin içine krem peyniri alın ve el çırpıcısı ile karıştırın.
  • Dolgu malzemelerini el çırpıcısı ile hazırlayın ki sulanmasın.
  • Krem peynir tamamen homojen hale gelince şekeri ekleyin karıştırın.
  • Ve sırasıyla diğer malzemeleri ilave ederek çırpın.
  • Koyu krema kıvamında olacaktır.
  • Buzdolabında bekleyen kalıba karışımı boşaltın ve tezgaha vurarak eşit dağılımını ve üzerinin düz olmasını sağlayın.
  • Kalıbınızın dış kısmını iki kat folyo ile tamamen sarın.
  • kalıbı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Fırınınızı 180 derece de ısıtın.
  • Tepsinin içine ,kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Önce 180 derece de 30 dakika daha sonra 150 derece de 30 dakika pişirin.
  • Fırını kapatın fakat kapağını aralık bırakarak cheescake içinde 1 saat bırakarak soğutun.
  • Cheescake'in piştiğini anlamanızın için kalıbı hafifçe salladığınızda,yanlar sabit orta kısmı sallanır olacaktır.
  • Tepsi içine koyduğumuz su da cheescakemizin çatlamasını önleyecektir.
  • 1 saat sonucunda kalıbı fırın içinden çıkarın ve en az 4-6 saat buzdolabında bekletin.
  • En iyi sonucu 1 gece bekleterek alacaksınız.
  •  Gelelim sosuna;
  • SOS İÇİN:
  • 200 gr çilek
  • 40 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • YAPILIŞI:
  • Bir kasede bütün malzemeleri kaynatın ve süzgeçten geçirin.
  • Sosunuz kıvam alıp soğuduktan sonra kalıp içinde bekleyen cheescake'in üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
  • SÜSLEMEK İÇİN;
    Çilek
  • İç badem
  • Yada istediğiniz herhangi bir meyve
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..