Ölüm her insanın mutlak sonu, bu sona itiraz eden de yok. İtirazımız ve isyanımız kargaşa ölümleri, terör kaynaklı ölümler, cehaletin ve yoksulluktan, yarınlara umutsuzluktan oluşan ölümler. Ülkemizin en büyük ve yıllarca yok edemediği terör sebepli askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz, korucumuz, sivil vatandaşlarımız ölürken, çoklukla dikkatimizden kaçan kadın ölümleri. Sadece içinde bulunduğumuz yıl ve geçen ayın sonuçları ki, tabi ki emniyete yansıyan, ulaşan bilgiler. Ölüm diye yazarken ne büyük hatanın içindeyim ki derhal düzeltmeliyim, zira doğrusu öldürülen kadın.

Kasım ayında 39 kadın öldürüldü.

..

11 kadını eşleri öldürmüş
11 kadını öldüren tespit edilemedi
2 kadını eski kocası
3 kadını eski sevgilisi
2 kadını babası
2 kadını akrabası

2 kadını oğlu

1kadını kardeşi

4 kadını sevgilisi

..

Eğitim eksik dedik, öğretim eksik dedik, gelenek, töre dedik, dedikte 2019 yılındayız. Artık verdiğimiz uğraş ve çabaların, mücadelelerin semeresine ulaşıp bilinçlenme zamanımız gelmedi mi? Dünyanın çok ülkesin de ölümler oluyor, olmaktadır da, üç, beş rakamları çok yüksek görerek, olağanüstü hal görerek bakıyorlar meseleye. Ülkemizde ne kötü ki, kanıksama, kabullenme halleri hâkim. Magazinsel bir yanı, ilginç, farklı bir haber içeriği yoksa haberlerde dahi yer almıyor, söylenmiyor, yazılmıyor.

Toplumumuz içinde yaşanan bu kanunsuz, ahlaksız, merhametsiz, insanlık dışı eziyet ve cinayetlere engele gücümüz yetmiyorsa da karşı duruşumuzu ve lanetlediğimizi neden tek bir ağızmış gibi söyleyemiyor, haykıramıyoruz. Kanunsuzluk ve edep dışılık, insanlık dışılık toplum tarafından ayıplanmaz ise, dışlanmaz ise, mağdur ve mazlum haldekiler sahiplenmez ise, toplum tam birlik halinde bir bilinç oluşturamazsa, çok ama çok yaşar, ölen öldüğüyle, eziyet gören çektiğiyle kalır. Toplumda ki bizler de tepinip dururuz da bu suç mekanizmasının bir parçası olduğumuzu bilmeden.