Ölüm kamplarına gönderilmek üzere toplanan Yahudi kökenliler üzerine, bazı tıbbı deneyler yapılıyordu. Bu deneylerde maalesef narkoz kullanılmıyor, insanlar canlı canlı kesiliyor, organ nakli denemeleri yapılıyor, yaşayanlar ise ölüm kamplarına ve imha fırınlarına gönderiliyordu...Derlediğimiz bu yazıda ÖLÜM MELEĞİ olarak tanınan Nazi Alman Dr.Josef Mengele’nin sadece bir denemesinin öyküsüne yer veriyoruz...

Doğduğu Yunanistan'dan alınarak Nazi toplama kampına zorla götürüldü. Ölümcül deneyde kullanılan Ganon, "Mengele karnımı yardıktan sonra böbreğimi kesip aldı. Böbrek avucunda kıvranıp duruyordu" dedi.

ÖLÜMCÜL DENEYLERİ ANLATTI

Ölüm Meleği" olarak ün yapan Nazi doktoru Josef Mengele'nin yaşayan kurbanlarından biri. İsrailli İzak Ganon bugün 85 yaşında ama tam 65 yıldır doktora gitmeyi reddediyor. Kalp krizi geçirdiğinde isteği dışında hastaneye kaldırıldı. Hastalığı atlattıktan sonra niçin doktora gitmediğini anlattığında ortaya bir dram çıktı.     

Kalp krizi geçirene kadar 65 yıl boyunca doktora gitmeyi kabul etmeyen Ganon, 1944 yılında Nazi kampında koluna dövmeyle yapılan numarayı gösterdi. Aslında "182558" numarasının altında tarihin korkunç bir dönemi yatıyor. Yunanistan'ın kuzeyindeki Arta kentinde dünyaya geldiğini belirten Ganon, "25 Mart 1944 yılında akşam üzeri Hitler'in muhafız birliği olarak bilinen SS ve Yunan polisi evimize geldi. Bizi güzel bir yolculuğa çıkaracaklarını söylediler" dedi.

İki hafta sonra Polonya'daki Nazi kampı Auschwitz'e vardıklarını belirten Ganon, yolculuk sırasında babasının hayatını kaybettiğini söyledi. "Auschwitz'e vardığımızda elbiselerimizi çıkarmamız istendi. Annem ve 5 kardeşim gaz odalarına gönderildi" diye konuşan Ganon, kendisinin ise "Ölüm Meleği" olarak bilinen Dr. Josef Mengele'nin ölüm deneylerini yaptığı Auschwitz-Birkenau'ya gönderildiğini belirtti.

NARKOZ YAPMADAN BÖBREĞİ KESİLDİ

Bir masanın üzerine yatırılıp sıkıca bağlandığını hatırlatan Ganon, "Mengele içeri girdi. Narkoz yapmadan karnımı yardı ve tek böbreğimi keserek eline aldı. Böbrek onun elinde başı kesilmiş bir tavuk gibi kıvranıyordu. Ben ise acıdan avazım çıktığı kadar bağırıyordum" dedi.

Bu ölümcül deney sonrası hiç bir ağrı kesici verilmeden toplama kampının çamaşırhanesinde çalıştırıldığını belirten Ganon, Mengele'nin kendisi üzerindeki deneylerine 6.5 ay boyunca devam ettiğini söyledi. Ganon, Mengele'nin ciğerlerinin fonksiyonlarını gözlemlemek için kendisini bir gece boyunca soğuk su içinde tutuğunu da belirtti.

'NUMARA 201' KURTARDI

Daha sonra gaz odasına gönderildiğini ancak tamamen bir tesadüf sonucu hayatta kaldığını söyleyen 85 yaşındaki Ganon, "Gaz odasının kapasitesi 200 kişilikti. Benim elimde ise 201 numarası vardı. O gün gaz odasına gönderilmedim, bu benim şansımdı" dedi.

Polonya'daki Auschwitz-Birkenau toplama kampı 27 Ocak 1945'te Sovyet askerleri tarafından ele geçirildi. Burada hayatta kalan Yahudiler kurtarıldı. Ganon da onlar arasında yer aldı. Ganon sonra doğduğu yer olan Yunanistan'a geri döndü. 1949 yılında da İsrail'e göç etti. Burada evlenen Ganon, bir daha asla doktora gitmeyeceğine yemin etti. Ama kalp krizi geçirince istemesede hastaneye gitmek zorunda kaldı.