Günümüzde artık teknolojinin çok hızlı ilerlemesiyle birlikte bu günden 10 sene önce hayal veya inanılamayan birçok şeyin gerçek olduğunu görebilmekteyiz. 

Gelişen yapay zekalar, artık onlarla konuşmak ve çok zekice cevaplar alabilmek mümkün örneğin yapay zeka Sophia geçtiğimiz günlerde ülkemize geldi. 

Mesela belli başlı şirketler yeni arabalar dizayn etti ve bu arabalar insan olmadan belirlenen rotalarda gidebilmekte çok kısa bir zaman da daha çok kullanıldığını bu araçların görmek çok olası bir durum. Ama maalesef ki bu teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlığın zihniyetinin aynı paralellikte geliştiğini görmek pek mümkün olmayabiliyor. 

Ne kadar acıdır ki yurt dışında yapılan bu gelişmeleri uzaktan izliyor ve hala haberlerimizi açtığımızda “NAMUS” cinayetleri görüyoruz. 

Ülkemizde halen birçok kız çocuğu okutulmuyor ve sanki bir eşyalarmış gibi sadece kendi ailesinden daha fazla paraya sahip olan başka bir aileye gelin olarak veriliyorlar. Ve maalesef bu olayların bitmesini bizler her gün ümit ederken gün geçtikçe değil bitmesi azalmadığını bile görebiliyoruz. 

Sevgisinin peşinden gittiği için öldürülen kızlar, okumak istediği için dayak yiyen kız çocukları hatta ceza olarak mı yoksa onlara dayatılan yaşam tarzı olarak mı bilinmez evde büyüklerine hizmet eden kızlar maalesef ki 2018 de hala ülkemizde mevcut. Ve biz hayal ediyoruz ki ülkemiz kültür seviyesi olarak gelişmiş ülkelerle aynı sırada yer alacak, biraz zor. 

Zihniyetler değişmedikçe, doğru eğitim verilmedikçe ülkemizin her insanına veya caydırıcı cezalar uygulanmadıkça değil gelişmiş ülkelerle aynı kültür seviyesine ulaşmak, kendi bulunduğumuz konumdan bir adım ileri gitmek bile mucize olur. 

Hayal ediyorum ki en kısa zamanda bu olaylar ülkemizde azalacak!