Bir ağaç verdiği meyve için,inekler verdiği süt için ,tavuklar yumurta için  insanların yakasına yapışmazlar.

    Toprak ana bunları beslemek için verdiği ürünlerin çetelesini tutmaz.Hepsi bir bereketli kullarla emek ekip vefa alırlar ve birbirlerinin yüreklerinde "yarin yanağında gayrı her yerde her şey de paylaşımı öğrenirler"

    İhtiyacı kadar almayı öğrendikleri için ,stoklama bataklığında çakılıp kalmazlar. 

    İnsanlar doğaya baktıkları zaman göreceklerdir ki herkes  birbirine fayda vermek için vardır ,kendi canlarını hiçe sayarak.Bu bir düş değil gerçektir, sevgi ektiğiniz zaman mutluluk alırsınız. 

      Bilirler ki her insanın  suya ihtiyacı vardır. İnsan susuzluğunu gidermek için dudaklarını koyacak pınar arar ve bilir ki bir insanın pınarı sevdiklerinin yanağıdır.

     Yüzünü yanak aramak için yanaştırırken dudakları ,sabah serinliğinde açık denizde yol almak isteyen geminin yelkenleri, rüzgarın gücünü hissetmek için aşağı savrulmak isteyen heyecanı gibi titremelidir.

    Burada esas olan sizin susuzluğunuz giderecek olan öpmek değil,boğulmak üzere iken almanız gereken nefesi ,durmuş kalbe yaptığınız şok gibi önce koklamanızdır.

    Önce tenin kokusunu içinize çekmelisiniz.Öpmek yok .Sonra tekrar  kokuyu içinizde hissetmelisiniz ki kalbiniz size eşlik etsin .

    Şimdi kokladınız ve kalbinizde size eşlik ediyorsa öpebilirsiniz.Şimdi siz bir öpmenin size yansıttığı duyguyu tat olarak değerlendirebilirsiniz .Oysa öyle değil.Bu bir tanımdır.

     O his size o kişinin sizdeki karşılığıdır.Tabi ki sizde karşılığı varsa.Yoksa hiçlik çukuruna bir taş  daha atarsınız.

    Hiçlik çukuru aslında her insanın temelini oluştur,çukurunuz ne kadar çakıllı olursa o kadar sağlam zeminde oturtursunuz karakterinizi.Sağlam temelde yükseltirseniz 

    Karakter yapısı ,bir bireyin başkalarıyla çeşitli türdeki uyaranlara ve çevreyle ilgili olduğu ve tepki verdiği özel yollarla ortaya çıkan ikincil sistemidir.

    Bu ikincil sistemin çevreye yaydığı koku çevremizde bir takım etkileri başlatır.Bunun ismi kelebek etkisidir."Küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır"

    Bundan dolayı her sabah kalktığınızda gördüğünüz şey aslında sanaldır ham bir olgudurlar.

     Gerçeği görmek istiyorsanız önce bir çocuğun gözlerine bakıp,gözlerinizi yalan ve sanal gerçekliklerden arındırıp ,yaşam andınızı sessizce içinizden tekrar ederek kalbinizin mutluluk pompalanmasını başlatmanız gerekir.

    Çünkü günahlarınızı ancak bir çocuğu gözlerinde çıkarabilirsiniz.Tabi ki çocuk size bakmak isterse.

    Bu sebeplerle sizin yaşamınız boyunca yapacağınız her hareketin bir hakemi vardır o da çocuklardır.

    Sizi cennete de cehenneme de gönderecek olan çocuklardır.

    Siz birilerini hor gördünüz ve kendinizi kibir ilmiğinde boğmak üzere iken, kendi kendinizi,kendi parmaklarınızı sokarak , kör etmişsinizdir.Bundan dolayı gece sizin üstünüzü sonsuza  değin örter.

   Ta ki kelebek etkisi başlayıp, mutluluğun kokusu müjdeyi hissettiğiniz ana kadar.

    Ağlayan sadece hoşgörü ve anlayıştır.Sevgiyi ekip mutluluğu alana değin.

saygıyla...

Abdulkadir DESTAN

[email protected]