Merhaba sevgili dostlar, insanları en hızlı nasıl tanırız...Nasıl müdahale etmek gerekir ve neler yapmalıyız bildiklerimi ve okuduklarımı bu gün sizlerle paylaşmak istedim.

Yaşam zordur kimse senin nelerle başa çıkmaya çalıştığını, neleri yendiğini ya da yenemediğini, kimlerin yanında olmak istediğini, nelerin başını ağrıttığını, neler hissettiğini, neleri hissetmekten korktuğunu,  içini senden daha iyi bilemez. Sizi anlamayan işi bittiğinde  yanında olmayan, aramadığın sürece aramayan, enerjini tüketen, kanını emen vanpir kişilerden kendi iyiliğin için uzak dur. 

Hayatına duygusal anlamda değer katmak istiyorsan. Güzellik, yakışıklılıkta bir yere kadar. Bir yerden sonra oturup sohbet edemediğin, bir sıkıntın olduğunda akıl alamadığın ya da sana bir şeyler katmayan kimseye tahammül edemiyorsun. Her şeyin sonunda zeka ve karekter kazanıyor. Tek taraflı özveriyle ilişki yürümez bırak hayatına eşlik etmek isteyen seni bulsun. 

Aslında aklınızda soru işaretleri varsa bu soru işaretlerini gidermiyorsa inanın hissettiğin doğrudur. Belirsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. Ne kadar az şüphe o kadar huzurdur. Sana hakettiğinden daha azını layık gören kim varsa, sevgilin, arkadaşın, iş ortağın, bırak yoluna gitsin. Asla hakettiğinden daha azıyla yetinme.

Hayatta amacın olsun sen kendine odaklan. Kendini geliştirmekle o kadar meşgul ol ki, gösterdiğin gelişimden uzaklaştıracak hiçbir şeye vaktin olmasın. Gereksiz, anlamsız, hiçbir şeyle ilgilenme gözün bile kaymasın. Dikkatini dağıtacak şeylerden uzaklaş.

Mutlu ve sağlıklı olmak için her gün kendine özen göster sporunu yap, bolca suyunu iç, kitap oku, müzik dinle,  sağlıklı beslen, dış görünüşüne özen göster. Kendini sev kendinle ilgilen. İnsanları hayatından çıkarabilmeyi öğren, olaysız, kavgasız sakin yaşa, hedeflerine geleceğine odaklan, gereksiz yere kendini üzme. 

Kötü ilişkilere, negatif insanlara, amaçsız bir hayata, sürekli aynı şeylere, gereksiz konuşmalara, yorucu ve bıktırıcı şeylere, bana hitap etmeyen şeylere, değerimi bilmeyen insanlara, anahtar kelime Müsait değilim olmalıdır.

Sevmek ve sevilmek en büyük mucizedir. En değerli ödül ise kendini farkedip, mutlu yaşamaktır.

Söylemedi demeyin...