Sergen Yalçın’ın görevi bırakmasının ardından hoca değişikliğiyle Kayserispor karşısına çıkan Beşiktaş, maçın ilk 15 dakikasında taraftarının da müthiş desteğiyle rakibe önde yoğun baskı yaparak maça coşkulu başladı. 

Maçta ilk dikkat çeken şey; altyapı hocası Önder Karaveli’nin Welinton’un yerine savunmanın merkezinde Serdar Saatçi’ye görev vermesiydi. Genç savunmacı mental anlamda böylesine zor bir maçta sahanın etkili isimlerinden biri oldu. Üstelik Larin’e yaptığı asistle rakibin kilidini açmayı da başardı. Uzun süredir etkili goller bulamayan Beşiktaş’ta golün geldiği dakikaysa son derece önemliydi. Siyah beyazlılar bu golle devre arasına eşitlikle gitti ve oyundan kopmadı.

İkinci yarı daha kontrollü oynayan fakat son vuruşlardaki panik nedeniyle skor alamayan bir Beşiktaş izledik. Son haftalarda alınan kötü sonuçlar sebebiyle Beşiktaş gol atmaya çalıştıkça arkada boşluklar verdi. Hal böyle olunca Kayserispor hızlı geçişlerle bu boşluklarda ikinci golü buldu.

Oyun tam sıkıştığı anda Önder hoca bu durumu görerek 74’te Atiba-Oğuzhan, Larin-Güven değişikliğini yaptı. Bu hamle maçın ve Beşiktaş’ın hikayesini yeniden yazdı desek abartmış olmayız. 

Güven Yalçın’ın oyuna girmesiyle Kayserispor savunması dağıldı. Oyuncu hücum hattını hareketlendirerek rakip savunmayı üstüne çekince Batshuayi oluşan boşlukları golleriyle doldurdu. Ceza sahası içinde çok pozisyon bulmasına rağmen bir türlü gole çeviremeyen Batshuayi üzerindeki baskıdan sıyrılarak sonunda kendisinden beklenen golleri ağlarla buluşturdu. Güven Yalçın maça girdiği andan itibaren oyunun akışını ve skorunu değiştirdi.  Sonradan oyuna girerek üç gole doğrudan katkı sağlayan oyuncu maçın yıldızı olmayı başardı. 

Öte yandan Josef’in yokluğunda kendi yerinde oynayan Pjanic, Beşiktaş’a geldiğinden bu yana en etkili oyununu sergiledi. 

Kayserispor karşısında mücadele eden, ve bundan vazgeçmeyen bir ruh vardı sahada. Özellikle genç oyuncular Serdar Saatçi, Rıdvan Yılmaz, Can Bozdoğan, Güven Yalçın ve nihayet Oğuzhan takımı ateşlemeyi başardı. Anlaşılan o ki Beşiktaş bu maça çıkmadan mental olarak bu maçı kazanmıştı ve öz kaynaklarıyla bunu skora yansıtmayı başardı. 

Tribünde inanılmaz bir taraftar desteği vardı. Beşiktaş taraftarı rakibin oynamasına, Beşiktaş’ın ise bırakmasına asla izin vermedi.