Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

Geçtiğimiz haftaki etkinliklerden bahsetmek istiyorum bu hafta biraz sizlere. 

MERVE ÇOLAK & HEBUN HÜSEYİN DARGIN ÇİFTİNİN DÜĞÜNLERİ MUHTEŞEMDİ...

Bunlardan birincisi Merva Çolak & Hebun Hüseyin Dargın çiftinin Rumeli Hisarüstü'nde  bulunan Yıldız Hisar Tesislerinde düzenlenen nikah ve düğün törenlerine genç ve yakışıklı  Oyuncu yeğenim İbrahim Muratoğlu ile birlikte katıldık. Yaz konseptinde düzenlenen düğün törenine ilgi ve alaka oldukça fazlaydı. Törende birbirinden güzel şarkılarla halaylar çekilip danslar edildi. Geçenin sonundada genç damat Hebun Hüseyin'i arkadaşları havuza atarak eğlenceyi dahada keyifli bir hale getirerek unutulmaz bir anı bıraktılar. 

GENÇ YORUMCU UĞUR ALBAYRAK TRABZONSPOR KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİNDEYDİ...

Geçtiğimiz hafta sonu Sütlüce'de Türkiye'nin tek deplasman taraftar gurbu olan Trabzonspor'un kuruluş yıldönümü etkinliği kapsamında Gurbetçi Gençler tarafından düzenlenen   ''1 Meşale de Sen Yak'' etkinliğinde Trabzonun genç ses sanatçılarından yorumcularından olan Uğur Albayrak 6 yıldır aralıksız düzenlenen etkinlikte sahne aldı. Yaptığı albümdeki şarkılarını seslendiren Uğur Albayrak 'ta sahnede etkinliğe katılan gençlerle birlite horon yaparak eğlendi.Gençlerin çoğunlukta olduğu etkinlikte horonlar oynarak tezahuratlar atarak eğlenenler muhteşem bir hafta sonu etkinliğini gerçekleştirdiler. Konser bitiminde sahile tek sıra halinde dizilen meşaleler taraftarlar tarafından yakıldı. Muhteşem bir görüntü verildikten sonra etkinlik son buldu. 

MEŞHUR BİRECİK PATLICANI İLE KEBAP ZAMANI….  

Şanlıurfanın meşhur Birecik patlıcanını denemediyseniz tam mevsimi! Peki Birecik patlıcanının özelliğini biliyor musunuz? Ziya Şark Sofrası Sirkeci ve Fatih Şubelerinde, her sene Temmuz ayı ile başlayan Eylül'e kadar süren Birecik patlıcanını mevsiminde sizinle buluşturmaya devam ediyor. Peki özelliği nedir Birecik patlıcanın? Öncelikle patlıcanın kabuğu düz ve rengi orta derecede mor renklidir. Patlıcanın et rengi beyazımsı olup çekirdeklilik çok azdır, eti yumuşaktır. Bu özelliğinden dolayı patlıcan kebabında ve diğer patlıcan yemeklerinde tercih edilmektedir. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, Fırat Nehri boyunca uzanan tarım arazilerinde yetiştirilmektedir. Birecik patlıcanı uzun yıllardır bölge halkı tarafından, bölgenin tarım alanları ile evlerin yanındaki bahçelerde yetiştirilmekte ve bölge halkının geçim kaynağını oluşturuyor.

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…