Ara sıcak ve aparetif olarak sofralarımız da sevilen bir yer edinen ''MÜCVER'', her ev de sıkça tercih edilen yiyeceklerdendir.

Diyet yapanların tercih ettiği sebzeler arasında ilk sırayı alan ''KABAK'', büyük miktarda su ve karbonhidrattan oluşmaktadır.

Yüksek antioksidan ve C vitamini içermektedir. Kalp sağlığına, kemik sağlığına, sindirime destek ve göz sağlığını korur.

Zeytinyağlısından,tencere yemeğine ve kızartmasına kadar bir çok çeşidi ile mutfaklarımız da sıkça tükettiğimiz sebzedir.

Her ne kadar kızartmadan uzak durmak istesek de ''MÜCVER''çok sevildiği için ara ara sofralarımız da yerini alır.Kızartma yapmak istemeyenler verdiğim tarifi ve ölçüleri yağlanmış bir borcam içinde fırında da pişirebilir.

Biz bugün klasik hale gelmiş mücveri yazalım. Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 1 ad büyük yeşil kabak

• 4 ad taze soğan

• 1 küçük çorba kasesi ölçüsü ile ince doğranmış taze nane,maydanoz ve dereotu (hepsi ayrı ayrı)

• 2 ad yumurta

• 25 gr rendelenmiş kaşar peyniri

• Tuz

• Karabiber

• Kırmızıbiber

• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu-üzerine 2-3 damla limon suyu

• 4 dolu yemek kaşığı un

KIZARTMAK İÇİN:

• Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

• Kabağı rendeleyin ve bir kaseye alın.

• Taze soğanları ince kıyın ekleyin.

• Taze nane,maydanoz ve dereotunu da ince kıyarak ilave edin.

• Üzerine yumurtaları,kaşar peyniri rendesini ekleyerek karıştırın.

• Unu ekleyin ve üzerine kabartma tozu ve limon suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.

• Sulanmaması için hazırladığınız mücveri kızgın yağda birer kaşık yağa atarak pembe renk de kızartın.

• Yağınızın kızgın olması ve devamlı çevirerek kızartmanız yağ çekmeden tabağa almanızı sağlar.

• Kağıt havlu üzerine çıkardığınız mücverlerinizi servis tabağına yerleştirin ve arzuya göre yoğurt ile ikram ediniz.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...