Medya Dünyası

"BÜYÜKKARIŞTIRAN ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ" HİZMETE AÇILDI

Özel çocuklar için anlamlı bir açılış... Büyükkarıştıran Belediyesi ve Topolovgrad Belediyesi arasında sınır ötesi iş birliği proje kapsamında yapılan çok amaçlı Kültür Merkezinin açılışı, 28 Haziran Pazartesi akşamı özel çocukların rol aldığı “Biz de sizin gibiyiz” filmin galası ve özel çocukların etkinlikleri ile gerçekleştirildi.  Çok amaçlı kültür merkezinin kapılarını açan ve ev sahipliğini üstlenen Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Sn.Ertuğrul Çamlıca Bey gecede duygu ve düşüncelerini paylaştı.  Açılışta, Kırklareli Belediye başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli ilçe belediye başkanları, ünlü oyuncu  Wilma Elles ve basın mensupları hazır bulundu. Trakya'nın Kırklareli ilinde çekimi gerçekleşen “Biz de Sizin Gibiyiz” farkındalık kısa filmi,down ve otizmli özel eğitimli çocukları ilk kez profesyonel oyuncularla bir araya getirdi. Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğde'nin üstlendiği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkın'ın yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filmi,kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek onlarında desteğiyle bu özel çocukların onlar için başarması zor olan her şeyi başarabileceklerini çocukların ve velilerin görmelerini sağlamayı hedeflemiştir. Proje, özel eğitim kurumu rehber öğretmenin ifadesiyle iki ,üç çocuk da fiziksel ve sosyal gelişim sağlanmış,proje öncesi hazırlık aşamasında oyunculuk ve dans eğitimleri verilmiştir. Filmin okullarda yayınlanması amaçlanmakta.  Film de Sinan Benger,Mehmet Çepiç,Ece Pirim,Şenol İpek bütün oyuncular gönüllü olarak rol almışlardır.Film hazırlıklarında özel çocuklarımız Burhan Özdemir ve Ege Erdoğan diğer çocuk oyuncu arkadaşları Kardelen Aşkın ,Ecrin Kiracı,Duru Engin,Elif Almira Barbin provalara dahil olarak keyifli zaman geçirmişlerdir. Gecede Özel çocuklar, bir aydır hazırlandığı dans gösterilerini sergileyerek  ayrıca otizmli Petek Pehlivan sahnede  en çok sevdiği Babuba türküsünü seslendirerek alkışlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Sinem Senna ve Enbe Orkestrasının solisti Erdem Seyhan sevilen şarkılarını özel çocuklar için seslendirdi. Filmin yapımcısı Dilek Çakır, “Biz de sizin gibiyiz” filmine istinaden 17 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da Uluslararası Best of Year awards ödül töreninde yılın en dikkat çeken kadın yapımcısı ödülünü almıştır. Dilek Çakır’ın kıyafeti ve özel çocukların kıyafet sponsoru Modacı Cafer Andıç oldu. Film Trakya’daki Belediyelerden Kırklareli, Büyükkarıştıran ,Babaeski , Süleymanpaşa Belediyelerin ve sponsor firmaların destekleriyle çekilmiştir.

Nurdan Hüsrev Galatasaray TV’de!

Başarılı ve güzel haber spikeri Galatasaray Tv’de ekranlara döndü. Bir süre Ankara’da görev yapan başarılı haberci İstanbul’a dönüşüyle beraber Galatasaray Tv’de izleyici karşısına çıkmaya başladı. Kendine has sunumu ile dikkat çeken güzel spiker şiirleri ve yazarlığı ile de dikkat çekmişti. Haber spikerliğindeki başarısı ödüllerle de tescilli Nurdan Hüsrev farklı özel etkinlik ve protokol sunumlarını da gerçekleştirmişti. Nurdan Hüsrev Galatasaray Tv’de Hafta içi her gün saat 13:00 ve 17:00 de Haber Bülteni ;  Her Perşembe Saat 15:00 te alanında uzman doktorla “Önce Sağlık” programı ile izleyici ile buluşuyor.

Aygül Okutan ArtContact!

Sanatın başkenti İstanbul, en büyük çağdaş sanat sergisi “ArtContact İstanbul”a  ev sahipliği yaptı. Sergiye 18 ülkeden onlarca galeri, yüzlerce sanatçı ve heykeltıraş eserleriyle katıldı.  Tüm dünyayı etkileyen pandemi sonrası bu büyüklükteki ilk organizasyon olan sergiye, Türkiye haricinde, Bosna-Hersek, ABD, Rusya, Kırgızistan, Tataristan, Azerbaycan, İtalya, İran, Irak, Moğolistan gibi ülkelerden de katılımlar oldu.   Tataristanlı sanatçı Aygül Okutan da, İstanbul ve Nemrut Dağı'ndaki tarihi eser temalı yeni işleriyle bu sergiye katılıyor. Sanatçı, kendi geliştirdiği teknikle, klasik bir sanat olan ebru sanatını tuvallerinde zemin olarak kullanarak, üzerine yaptığı resimlerle klasik bir sanatın nasıl modern bir sanata dönüşebileceğinin en canlı örneğini bizlere gösterdi.  Binlerce eser sanatseverler tarafından izlendi.

Kitap Dünyası

Evrenin Gizli Bahçesi – Yeşil Halka

Bilimin Sınırsız Evrenine Doğru Yolculuğa Çıkmaya Hazır Mısınız? Çocuk ve gençlik edebiyatına nitelikli eserler kazandıran yazar Özlem Aytek’in kaleme aldığı Yeşil Halka-Evrenin Gizli Bahçesi, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Gençlik Bilim Kitaplığı Serisi’nin ilk kitabı olan Mavi Halka-Hiçlik Çukuru’nun ardından, serinin ikinci kitabı olan Yeşil Halka-Evrenin Gizli Bahçesi’nde yaşanan ilginç serüvenlerin yüksek heyecan dozu, kitabın sonuna kadar hiç düşmeden devam ediyor. Bir bilim yolculuğunda geçen bu serüvenler genç okurların hayal gücünü ve merakını üst düzeye taşırken bilim ve teknoloji odaklı yeni dünyada, yeni teknolojilerin faydalarını ve risklerini sorgulatıyor. Kodlamalarla beslenen dijital çağın gençlerine soluksuz okuyacakları bir olay örgüsüyle farkındalığın ve bilimin kapılarını aralıyor.  Bir gökadanın farklı halkalarına düşen üç arkadaşın evrenin derinliklerine uzanan heyecan dolu maceralarını konu eden serinin ikinci kitabı Yeşil Halka-Evrenin Gizli Bahçesi’nde, Mavi Halka’da görevini tamamlayan Ömer, yaşlı bilgin Orfe’nin rehberliğinde Yeşil Halka’ya gitmek için bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk, Ömer’in sandığından çok daha tuhaf ve bir o kadar da zorludur. Kendisini bir solucan deliğinde bulduğunda ilginç varlıklarla tanışır, önyargılardan kurtulur ve dostluklar kurar. Yeşil Halka’ya vardıklarında ise kahramanlarımızı bambaşka zorluklar beklemektedir. Yeşil Halka halkı döngülerin içinde sıkışıp kalmıştır ve yardıma ihtiyaçları vardır. Başarabilmek için, soyut düşünmek ve zor şifreleri çözmek gerekmektedir. Orfe, yaptığı kodlamalarla işleri kolaylaştırır. Turna kuşu ve mızıkacının yarım kalan öyküsü tamamlanır. Rüya sarmalları, optik illüzyonlar arasında yaşanan olayları kontrol altında tutmaya çalışırken kendilerini bekleyen büyük sürprizden habersizdiler. Dijital çağın yeni diliyle yazdığı Yeşil Halka-Evrenin Gizli Bahçesi ile ilgili Özlem Aytek, “Bilimsel araştırmalara göre kurgu okumanın büyük faydaları vardır ve bilim kurgu hepsinden daha yararlıdır. Buna katılıyorum. Bilim eğlencelidir ve aynı zamanda kişiyi gelecekle ilgili tüm olasılıkları düşünmeye zorlar. Bu kitabı yazarken fark ettiğim bir durum vardı, kitap, adeta kendi kendisini yazdı. Ortaya çıkmak, var olmak istiyordu. Hayal gücüm benden bağımsız çalışıp parmaklarımı yönetirken, beynim boşlukları kendiliğinden dolduruyordu ve son satırını yazdığımda bu, en sevdiğim kitaplarımdan biri oldu. Kitaptaki karakterleri çok sevdim, hissettim ve zihnimin derinliklerinde onlarla etkileşime geçtim. Beynim satırlarda geçen her bilgiyi görselleştirdi, detaylandırdı ve uzun süreli belleğime yerleştirdi. Kitabı yazarken olanları görüyor gibiydim. Dilerim genç okurlar da kitabı beğenerek, keyifle okurlar. Onlara keşiflerle dolu, mutlu bir gelecek dilerim.” yorumunda bulunuyor. 

Sayfa Sayısı: 240

Tür: Gençlik-Bilim Kurgu

YAZAR ÖZLEM AYTEK HAKKINDA

1969 yılında İstanbul’da doğmuştur. İki kız çocuğu annesidir. Heybeliada’da yaşamaktadır. Yazar, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi, İstanbul Üniversitesi’nde Coğrafya okumuştur. Aynı zamanda resim eğitimi almıştır. Yazmaya çocuk yaşlarda başlamış, yazıları o yıllarda çeşitli gazete ve dergilerde basılmış, ödüller almıştır. Güçlü kalemi ve özveriyle çalıştığı uzun yıllar sonucunda daha çok çocuk edebiyatı olmak üzere roman ve öykü türünde çok sayıda eser vermiştir. Bundan başka, tiyatro oyunları, eğitim kitapları, çocuk ve yetişkinler için yazdığı senaryo türünde eserleri vardır. İnce Çizgiler adlı kitabı bunlar arasında ilktir. Türk ve dünya klasiklerini farklı yaş gruplarının seviyesine göre derlemiş ve yeniden düzenlemiştir. Özlem Aytek, yazarlığın yanı sıra yayın yönetmenliği ve editörlük de yapmıştır. Aynı zamanda illüstratör ve ressam olan yazar, öykü kitaplarının birçoğunun illüstrasyon ve resimleme çalışmasını da kendisi yapmaktadır. Çağdaş Türk yazarlarını konuk ettiği “Kitap Kurdu” adlı programın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenmiştir.

Mucize Hayatın Kendisidir

Uzm. Psikolog Nursel Tunç Özgen’in Mucize Hayatın Kendisidir adlı kitabı Tuti Kitap’tan çıktı. İnsan olmanın en büyük özelliği halka hizmet etmektir. Bu kitap, bu tür bir çabanın neticesidir. Gençlerden büyüklere, herkesin okuması gereken bir kitap olduğuna inanıyorum. Cemâlnur Sargut, Mutasavvıf Yazar Her sosyokültürel kitleden okuyucuya kendini okutmayı “başarabilecek” bir kitabın sırrı, konusu kadar yazım dilinden de geçiyor... Nursel Tunç Özgen, hepimizin hayatına bir noktadan dokunan hikâyeleri, başarılı kalemi ve hassas anlatımı ile biz okuyucuların kalplerine işliyor... Hayatta, mucizenin hayatın kendisi olduğunu anlamak belli bir dünyevî olgunluk gerektirse de elinizde tuttuğunuz kitap bu süreci hızlandırıyor... Mucize Hayatın Kendisidir, sevgiyle tavsiyemdir... Kalust Şalcıoğlu, Oyuncu ve Yazar Mucize Hayatın Kendisidir, bildiğimizi sandığımız ama unuttuğumuz değerleri hatırlamamız için çok güzel bir kapı aralıyor. Aile kavramının insan hayatında ne kadar önemli olduğuna değinirken, hayatımızın kurduğumuz bağlarla şekillendiğini ve elimizdeki en kıymetli hazinenin zaman olduğunu anlamamızı sağlıyor. Gelirlerinin Darülaceze Başkanlığı’na bağışlanması amacıyla kaleme alınan bu eser, hayatlarının son demlerinde huzurevine yerleşen insanların o zamana kadar geçirdikleri maceralarla dolu, sarsıcı ve bir o kadar da ders veren hikâyeleri gözler önüne seriyor. Monik İpekel, Toplum Gönüllüsü

Sayfa Sayısı : 176

Ebat : 13,5 x 21

İlk Baskı Yılı : 2021

Müzik Dünyası

Sezgi Maalesef’le bu sefer öne çıkıyor!

Bugüne kadar 70 den fazla şarkısı, bir çok ünlü tarafından seslendirilen Sezgi nin yine sözü ve müziği kendine, aranjesi Nurettin Çolak a ait olan Maalesef’le sektöre farklı bir açıdan daha giriş yapıyor. Daha önce Ebru Yaşar Havadan Sudan, Burcu Güneş Ağır Yaralı gibi şarkıları ile halk oylaması ile Altın Palmiye ödüllerine laik görülmüş ve peşi sıra bir çok ödül almıştı. Kariyeri boyunca Burak Yeter, Bedük, Ahmet Selçuk İlkan, Emrah Karaduman, Şebnem Sungur gibi isimler ile bir çok ortak şarkıya imza atmıştır. Aynı  zamanda dizi ve film müzikleri de yapan Sezgi halihazırda netflix te yeni bir filmin müziklerini yapmaktadır.  Klip yönetmenliğini Müjdat Kupsi‘nin yaptığı Maalesef SEZ Müzik etiketi ile YouTube ve tüm digital platformlarda yerini aldı.