Çözüm süreci, önemli iç ve dış olaylar arasında ağır aksak devam ededursun Emekli Korgeneral Altay Tokat’ın yeni yayınlanan bir kitabını okuyucularıma duyurmak istedim.
Nergiz Yayınevi tarafından yayınlanan kitabın ismi, “Mücadele ve Çözüm”...
Yakından tanıdığım ve uzun yıllar beraber çalıştığımız Altay Paşa, PKK ile mücadelede normal karargah hizmetlerinin ötesinde, hem Hakkari Tugay Komutanı olarak hem de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak yüksek seviyede sorumluluk aldı. Ayrıca Yugoslavya’da dağılma süreci öncesinde, üç yıl askeri ataşe olarak görev yaptı. Bazı çevreler tarafından sık sık örnek verilen dünyadaki benzer olayları da kendi bakış açımızdan inceleme ve değerlendirme imkanı buldu.
Ağırlıklı olarak PKK ile mücadelenin yer aldığı bu kitapta, bölgede yaşadığı acı-tatlı olayların ve detayların Altay Paşa tarafından açıkça ve mertçe ortaya konduğunu göreceksiniz.
Yine kitapta TC’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü uğruna gözünü kırpmadan hayatını feda için atılan kahraman askerlerimizin ve devletine milletine bağlı vefakar ve cefakar bölge halkının üstün çabalarını ve başarılarını da heyecanla okuyacaksınız.
1984’ten bu yana başlangıçtan bugüne kadar, etkili her kademede, PKK ile mücadelede uygulanan strateji ve politikalarda; hatalara, beceriksizliklere ve yanlışlıklara açık ve net bir şekilde yer verilen kitapta, Altay Paşa’nın içinde yaşadığımız çözüm süreci hakkındaki öneri ve düşünceleri de yer almaktadır.
Meslek hayatı içinde Kıbrıs Barış Harekatı dahil, uzun yıllar beraber başarılı hizmetler yaptığımız değerli dostum Altay Paşa’yı; böyle bir eser ortaya koyduğu ve gelecek kuşaklara yapılan olağanüstü mücadeleyi değişik yönleri ile ve veciz bir şekilde naklettiği için gönülden teşekkür ediyorum.
Ayrıca hala ağır aksak yürüyen çözüm süreci konusunda, büyük bir kitlenin Altay Paşa gibi düşündüğü kanısındayım. PKK ve siyasi uzantılarının her fırsatta, çözüm çıtasını yükseltme gayretleri ve orada burada ortaya çıkan terörist kıpırdanmalar, bu kanaate sanki haklılık kazandırmıyor mu?