Mübarek Ramazan ay’ını huşu içinde yaşamanın huzuru içindeyiz. Peygamber Efendimizin dediği gibi “Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” sözü yüzyıllardır zenginlerle fakirlerin arasındaki durumu anlamaları için söylenmiş en güzel bir sözdür.

Televizyonlarda yemek programları yapan zihniyet acaba biliyor mu ki bu tarif edilen yemeği kaç aile yapıp yiyebiliyor.

Günümüzde açlık sınırının milyonları geçtiği istatistiklerle anlatılmaktadır. Bazı görgüsüzlerin şaşaalı iftar sofralarını da haber yapıp ballandırarak gösteren televizyonlarda kimlere hizmet ediyor bilinmez.

Emekli, işçi, çiftçi, işsiz açlık sınırı içinde yaşam mücadelesi verirken iftar şovları yapıp gösterenlerinde hangi kesime hizmet ettikleri ortadadır.

Dünyanın en güzel dini olan İslamiyet’te eşitlik çok önemlidir.

Hak, hukuk, adalet ve her Müslüman kardeştir. Müslüman kardeşinin canına kıymasın, kan dökmesin, tüm dünyada ve Ortadoğu’daki savaşlarda son bulsun, hiç aç ve vatansız Müslüman kalmasın.

Günümüzde güzel dinimizi üç kuruş menfaatleri uğruna başta siyasette olmak üzere her alanda kullananlara da yazıklar olsun. Onlar zaten Müslüman olamazlar ki. Dinimizi çıkarları uğruna kullananlar bir gün elbet Allahın gazabına uğrarlar.

Mübarek Ramazan Ay’ımız bereketli, kıldığımız namazlar ve ettiğimiz dualar da kabul olsun.