Değerli okuyucular,

Türkiye Doğu Akdeniz' de gaz ve petrol aramalarını yaparken bunu hazmedemeyen ülkeler hemen kendilerini belli etmeye çalıştılar. Türkiye bunu ilk defa yaparken hemde kendi deniz sınırlarında,maalesef yıllardır ABD, Rusya Ortadoğu'da cirit atarken bütün Avrupa ülkeleri başını kuma gömmüşken, nedense kendi deniz kıta sahasında petrol ve gaz aramasına çıkan Türkiye' ye karşı hemen uyandılar.  Çünkü bunlar hesabına gelenleri görmezden gelirler. Fakat söz konusu eski Osmanlı devleti yani Şimdiki Türkiye oldumu dört bir taraftan kurt gibi saldırırlar. Avrupa ülkeleri neden böyle ayaklanıyor biliyormusunuz? Bu ülkeler 30 Ekim 1918' de Osmanlı topraklarını küçültüp şimdiki Türkiye sınırını dizayn eden ve "Mondros Mütakeresini" barış diye bize yutturan ülkelerdir. "Mondros Barış Antlaşması"  bir barış antlaşması değildi, Osmanlıyı işgal etme planıydı. 

Dört bir taraftan Osmanlı devletine ve ordusuna tuzaklar kurulmuştu. Bunlardan Almanya ile Osmanlı devleti arasında sıkı bir ittifak kurulmuştu. Üçüncü ülkelerin anlaşmanın taraflarından birine saldırması hâlinde bu saldırı diğer tarafada yapılmış olacaktı.

2 Ağustos 1914 yılında Osmanlı ile Almanya arasında imzalanan " gizli" ve " uğursuz" olarak bilinen Fransızca olarak kaleme alınmış meşhur " İttifak Antlaşması"

Evet, bu ittifakta Avusturya- Macaristan ve Almanya Osmanlı Devleti'nin yanında yer alacaklardır. Karşı itilaf devletleri de, Fransa, İngiltere, Yunanistan, İtalya...

Bu antlaşma imzalandıktan sonra üç ay sonra Osmanlı Devleti, birinci dünya savaşına girdi. Birinci dünya savaşına girer girmez 3 Kasım'da Avusturya- Macaristan imparatorluğu savaştan çekildi.

Almanya yenilgiyi kabul ederek itilaf devletlere teslim oldu.Bulgaristan'da işgal edilmişti. Ortada yanlız bırakılmış bir Osmanlı Devleti kalmıştı.Osmanlı Devleti dört yıl süren birinci dünya savaşından sonra yıkılmış ve çökmüştü. Bunu fırsat bilen itilâf devletleri 25 maddelik bir "Mondros Ateşkes Barış Antlaşması" dayatması yaptılar. Ve bu "Mondros Mütarekesi" Osmanlı topraklarının parçalara bölünmesiydi. Artık Osmanlı imparatorluğu teslim olmasının, yıkılışının ve çöküşün anlaşmasıydı.

Bu maddelerin birincisi- Çanakkale ve Istanbul boğazlarının açılıp Karadeniz'e geçişinin sağlanması ve bu boğazlardaki kalelerin müttefikler tarafından işgal edilmesiydi.

Yedinci maddesi-  Müttefikler Kendi güvenliklerini tehdit edecek bir durumun ortaya çıkması hâlinde herhangi bir stratejik noktayı işgal etme hakkına sahiptirler.

İşte bu dayatılan maddelerle Anadolu'nun birçok bölgeleri ve Istanbul işgal altına alınmıştı. Ve itilaf devletleri Osmanlı imparatorluğu çökmüş elindeki toprakları alarak ve şimdiki Türkiye'ye bir çerçeve yapmışlardı. 

"Mondros Mütarekesini" hatırlatmakla şimdiki Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendi deniz kıta sahasında petrol ve gaz aramalarında rahatsız olan ülkeleri tekrar aynı ülkeler olması ve buna Güney Kıbrıs yani Rum yönetiminde girmesi ve tekrar Almanya' nın Türkiye'ye yaptığı hainlik....

Almanya'nın, Yunanistan'ı savunmasına hiç şaşırmadım. Normal karşıladım diyebilirim. Birinci dünya savaşında Türkiye'yi satan biri şimdi satmazmı diyorsunuz? Şimdi hay hay satar. Çünkü şimdiki Türkiye güçlü ve kararlı bir ülke. Ve haklarını savunan bir ülke. Onlar halen Türkiye'yi, küçültüp topraklarını elinden alan Osmanlı imparatorluğu na benzetiyorlar. Türkiye eski Türkiye değil artık. Yeri geldiğinde hak hukuklarını arayan bir ülkedir Türkiye.

Allah'a emanet olun.