Merhabalar,

Çay saatlerimizin neredeyse olmazsa olmazı dediğimiz ''poğaçalar''hazırlık aşamasında ilk tercihler arasına girerler.

Eğer işimiz çok ve acele ise kısa sürede hem lezzetli hemde bereketli poğaçalar pişirmek istiyorsanız işte sizler için pratik bir tarif...

Bir lokmalık hazırlayacağınız bu lezzetli poğaçalar üstelik uzun süre de tazeliğinden hiç bir şey kaybetmiyor..

Gelin hep birlikte hazırlıyalım ve pişirelim..

MALZEMELER:

125 gr eritilmiş tereyağ (1 su bardağından 2 parmak eksik olacak,üzerini sıvıyağ ile tamamlayın.)

2 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)

4 yemek kaşığı (dolu) yoğurt

200 gr beyaz peynir

1 talı kaşığı susam + çörekotu + kırmızı biber

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

Bir kaseye eritilmiş yağ,yoğurt,yumurtaları alın karıştırın.

Beyaz peyniri ekleyerek peyniri ufalayın.

Unu eleyerek ekleyin ve üzerine kabartma tozu,çörekotu,susam ve kırmızı biberi ekleyin.

Beyaz peyniriniz tuzlu ise tuz eklemenize gerek yok eğer değilse biraz tuz ekleyin.

Bütün malzemeleri güzelce yoğurun.

Yumuşak bir hamur olacaktır.

Bir tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar alarak kaşıkla avuç içiniz de yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

175 derece de ısıtılmış fırında 15 dak (takribi) pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..

Neşem Çelik YouTube Kanalında tarifin videosuna ulaşabilirsiniz.