Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) isimli kuruluş ve bu kuruluşun milli ve manevi değerlerimizi yok etmek için başlattığı girişimleri sizlerle paylaşmıştık.

Bu guruba karşı kamuoyunu bilgilendiren ve TESEV'in kurucularına karşı yasal mücadeleyi başlatan GASPIRALI ÇALIŞMA GURUBU'nu ve bu gurubun başkanı Sn. Ramazan Bakkal'ın girişimlerini birçok kez haber konusu yapmıştık.

Sabah Gazetesi'nin dünkü sayısında Erdal Şafak köşesinde TESEV'in cesaretini överek:

"Birbirinden önemli araştırmalarıyla ülkemizin yüz akı sivil toplum örgütlerinden TESEV (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) medeni cesaret örneği sergiledi, bakanlık taslağını yetersiz bulup karşı taslak hazırladı.

TESEV taslağına ilginç tepkiler geldi: Adalet Bakanlığı bürokratları mesafeli davrandı, MİT heyecanla karşıladı. Savunma Bakanlığı "ileri" buldu, MGK Genel Sekreterliği "Uygun" dedi.

İşte bu taslak bugün ve yarın Ankara'da tartışılacak. Önerilerin bakanlığı ne ölçüde etkileyeceğini bir süre sonra göreceğiz ve bir başka yazıda irdeleyeceğiz. Ama önemli olan, devlet sırrı anlayışının Türkiye'de de demokratik değişim ve gelişmeyi engelleyici nitelik kazandığının görülmesi. Ve bu engelin AB yolunda sıkıntı yaratacağının anlaşılması.

Türkiye'nin gerçekten değiştiğini ya da değişmeye başladığını anlamaya bu bile yeterli..." diye söz ediyor.

Değişmek demek, özünden ve benliğinden vazgeçmek anlamına mı geliyor?

TESEV'in hazırladığı o meşhur araştırma raporunda:

"'İyi Vatandaş' kavramının sivilleşmesi (ölüm ve kahramanlık üzerinden yapılan vatandaşlık tanımının sorgulanması)" ve yine aynı sayfada "Milli Bayramlar ve diğer etkinliklerdeki kutlamaların sivilleşmesi" önerileri ile; "şehitlik", "gazilik" ve "kahramanlık" kavramlarının tartışmaya açılarak neticede ortadan kaldırılması önerilmekte ve propaganda edilmektedir.

Türk Milletinin hangi ferdinin ailesinde şehit ve gazi yoktur ki? Bu vatan, bu devlet, bu millet; şehitlik, gazilik ve kahramanlık kavramları, duygu ve inanışları gereği askere giden çocuklarını davul çalarak bir bayram havası içerisinde uğurlamaktadır. Bu milletin evlatları askerde ölünce şehit, yaralanınca gazi, gözünü kırpmadan ateşe atıldığında kahraman olarak anılacağını bilerek askere gitmekte ve askerde verilen her emri ve görevi yerine getirmektedir.

Türk Milletine, "şehitlik", "gazilik" ve "kahramanlık" kavramlarını, inançlarını bir tarafa bırakın diye propaganda yapılması halkın askerlikten soğutulması amacına yönelik; sinsi ve haince bir propagandadır.

TESEV'in hedeflerini GASPIRALI GURUBU kamuoyuna defalarca açıkladı ve milleti uyandırmaya çalıştı.

Boyalı basın, Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik inançlarını yok edecek TESEV'i cesur adımlarından dolayı kutlamaktan çekinmiyor.