Konuyla ilgili sona sakladığım  ana düşüncemi yazımın başında sizlerle paylaşmanın sayısız yararı olacağına inanıyorum.  

Sağlam Temeller Üzerine Kurulmuş  Laik Ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetini Hiçbir Güç Yıkamayacaktır. 

Sevgili okurlarım  ve dış düşmanlar;  uzun yıllardır Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  kahraman silah arkadaşlarını yıpratıp unutturmayı ve  demokratik, laik temellere dayalı Türkiye Cumhuriyetini  yıkmayı görev edinmişlerdir!. 

Ne yazık ki bizler üzerimizde oynanan oyunları göremedikçe, görüp de  sessiz kaldıkça, dalalet içinde bulunan bu kan emiciler her geçen gün fütursuzca   Cumhuriyetimizi  kuran  ve bizlere emanet eden kahramanlarımızı  gözden düşürmek  için yapmadıklarını bırakmıyorlar!..

Fireni patlamış bir araba gibi yaklaşan tehlikeyi anlayabilmemizin son derece önemsenmesi gerektiğini belirtmek isterim.. 

Doğru durum  değerlendirmesi yapabilmek için; 

93 yıldır Özgür ve bağımsız yaşamamızın teminatı olan Milli Bayramlar ve ‘Özgürlük, bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen ve bu  olguyu Türk Ulusuyla da  bütünleştiren  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümleri  yaklaştığında ülkeyi yönetenlerin akıl almaz uygulamalarına bakmak yeterli olur!...

Ben  halkın uyanacağına ve üzerimizde yoğunlaşan kara bulutların dağılacağına yürekten inanıyorum!..Hiç bir zaman ümidimi yitirmedim, yitirmeyeceğim de!...

Zamanında, üzerinde yaşadığımız önemi tartışılmaz coğrafyada vatanın ve milletin huzur ve güveni  için  ölümüne mücadele edenleri Türk insanı asla unutmaz! Yine bu Türk insanı, İslam ahlakının ve Türk soyunun  en önemli vecibesi olan Ahde Vefa olgusuna,  ceddinin kemiklerini sızlatmayacak kadar sadıktır…

Zira bilinir ki,  toplumda ahde vefa olgusu anlamını yitirirse  O toplumu oluşturan bireylerin birbirlerine güveni de kalmaz. Dış güçlerin tuzağına düşüp  ülkenin gelişimine engel olan ve içimizden nemalanan, kanımızdan beslenen  hainler  Türk insanını ne kadar yıpratıp dejenere ederlerse etsinler, hücrelerine  işlenmiş olan bu olguyu yok etmeye muktedir olamayacaktır..                                                                                                                                  Düşmanlar,  destanlaşan  mücadelelerin sonucunda tarih sayfalarında yerini bulan gurur duyacağımız milli bayramlarımızı özgürce kutlamamıza  da asla  engel olamayacaklardır!. .

                                                ***                                                                                       

Sevgili okurlarım biliyorum yazımın başında  bulunan resmi merak ediyorsunuz..

Bir süre önce sosyal  paylaşım adresime, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra yapılan cenaze töreninden anlamlı kesitler gönderilmişti. O kadar duygulandım  ki, o zamanlar  iletişim teknolojisinin yetersiz kalması nedeniyle paylaşma imkanı bulamadığım resmi   bu gün sizlerle buluşturduğum için  Allah’ıma şükrediyorum!..

Bu güne  kadar kimseyle paylaşamadığım ve  bende hatırası çok büyük olan bu resme bakınca  göğsüm kabardı.. Aynı onuru duyacağınızı bildiğim  bu  tarihi tespiti sizlerle de paylaşmaktan şeref duyarım…

Yukarıdaki resim, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü müteakip Ankara Yedi gün gazetesinin ilavesi olarak halka sunulan ATATÜRK ALBÜMÜNDEN alınmıştır.

Bana göre bu resim, Atatürk’le, Türk halkı arasındaki  kenetlenmeyi göstermesi açısından oldukça önemli ve anlamlıdır.. 2008 yılında kaybettiğim canım anacığımdan bana kalan, önemi ve  manevi değeri tartışılmaz bir mirastır. 

Resimde sağ başta duran rahmetle andığım ve cennette ışıklar içinde yattığını bildiğim babam Polis Kemal Moray'dır. 

O zamanlar birbirine kenetlenmiş bir bütün olarak Adli, Emniyet, Askeri ve Eğitim kurumlarına olan güvenin bir sonucudur ilelebet yaşatılacağına inandığım Türkiye  Cumhuriyeti!..

O nedenledir ki; sağlam temeli oluşturan demokratik, Laik ve sosyal hukuk sistemini savunmaya devam ettiğimizde bu devleti yıkmak, huzurla  ve özgürce 93 yıldır yaşadığımız bu rejimi değiştirmek mümkün olmayacaktır!..

Sonuç olarak, 20 yüzyıla damgasını vuran , dünyanın en  saygın liderliğine ulaşan ve dünya insanlığınca her yönüyle örnek alınan devlet adamı Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Onların bizlere bıraktığı emaneti kimseye vermeyeceğimizi bilsin gafiller!. 

                                                 ***                                                               

Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramımızın 93’cü yılını  en içten duygularımla kutluyorum. , Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasını ve gelişmesini sağlayan başta Atatürk olmak üzere,  huzur ve güvenle yaşamamızda emeği geçen tüm devlet büyüklerimizi minnet ve şükran duyguları içerisinde anıyor, vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.