İstanbul Okan Üniversitesi’yle yolum 2008 yılında kesişti. Tuzla’daki Formula bir pistinin karşısında yer alan fakülteye annemle kayıt yapmaya binbir zorlukla gitmiştik.  Küçükyalı’dan Akfırat’a gidecek otobüs sayısı günde ikiydi. Burs kazandığım için ve üniversiteli olduğum için tüm zorlu yola rağmen mutluydum. Benim zamanımda altı binalı üniversitenin şimdiki halini gördükçe gurur duyuyorum. Üniversitenin öğrenci sayısı 30 bine ulaşmış durumda.

Okan Holding’in sahibi Bekir Okan’ın hayatı başarılı girişimlerle dolu. Kendisi şimdi Miami’nin en uzun binasını yapmak için kolları sıvadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO’nun kuruluşunun 70. yılı dolayısıyla düzenlenen Dışişleri Bakanları Toplantısı için Washington’daydı. Ertesi gün ise Florida temasları sırasında Okan Tower’ı ziyaret etti. Bu ziyareti görünce ben de bir şeyler kaleme almak istedim.


Okan'dan Miami'ye 300 milyon dolarlık yatırım

Okan Grubu, oteller zinciri Hilton işbirliğiyle ABD’de karma proje inşa ediyor. Miami'de 300 milyon dolar yatırımla yapılacak olan ve 4 katı ofisten oluşan 'Okan Tower Miami' projesinde condo-hotel de yer alacak.

Bekir Okan İnşaat sektörü dahil, turizm, eğitim, sağlık ve gıda sektörlerinde elli yıllık bir tecrübeye sahip. İşte bu bilgi birikimiyle dünya çapında başarılı işlere imza atan Okan Holding 70 katlı 'Okan Tower Miami' şehrin göbeğinde yükseltecek. Hilton Otel işbirliğiyle hayata geçirilen proje, şehir merkezi ve okyanus manzaralı rezidans, otel, condo-hotel ve ofislerden oluşacak.

Hilton Bayfront adı ile otel, otel kondo, stüdyo, 2 ve 3 odalı apartman daireleri ile üst katlarda 4 adet sky residence penthouse premium class ile çok amaçlı gökdelen olarak planlanıyor. İnşaatı tamamlanınca yapıda 389 adet daire olacak ve bu yap Miami'nin en büyüğü olacak.

Miami senede 13.9 milyon turist alan ve ABD'de turizm merkezlerinin başında gelen bir şehir. Dünya çapında binden fazla kurumsal şirket merkezi bu bölgede yer alıyor. Ayrıca Miami 73 yabancı diplomatik misyona da ev sahipliği yapıyor.

Yönetiminde Kasım Badak, İstanbul Okan Üniversitesi ABD temsilcisi Prof. Dr. Michael D. Çora ve İnşaat Mühendisi Dr. Selim Alpmen gibi güçlü isimler var.

En yakın zamanda Miami’de Bekir Okan’la bu konuyu görüşmeyi ve özel röportaj gerçekleştirmeyi istiyorum. Proje bitince de gururla gidip gezmek nasip olur inşallah.

Bu gurur hepimizin!