Ben bu başkanlık serüveninin bir yerlerde kopacağını düşünenlerdenim. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli deneyimli bir siyaset adamı aynı zamanda ileri görüşlülüğü tescillidir. 
Sistemin değişmesi, tam başkanlığa geçilmesi demek MHP’nin kapısına kilit vurmak demektir. Peki genel başkanlık koltuğunu bırakmayan sayın bahçeli böyle bir şeye izin verir mi? Asla. İyi bir santranç oyuncusu ileriki hamleleri düşünür. 
Yaptığı her icraat ve söylemleriyle ilk başlarda eleştirilen bir liderdi, lakin sonraki aşamalarda hep haklı çıkan yine o olmuştur. Kısa siyasi tarihe bakınca fetö olayını okyanus ötesine bakın deyince kamuoyundan ve AKP’den büyük tepki almıştı.
Onun partiler üstü muhterem bir zat olduğunu dillendirdiler. Hatta fetönün muhterem hizmet ehli olduğunu beyan etmekten geri kalmadılar.
Buna kargalar bile güler diyerek aklı sıra dalga geçtiler.
Kardeşlik projesi habur rezaleti, ve analar ağlamasın gibi devlet ciddiyetinden uzak söylemleri Bahçeli hep eleştirdi, gidilen yolun yol olmadığını sürekli tekrarladı.
Ve gelinen noktada haklı çıkan hep o oldu. Bahçeli her ne kadar AKP iktidarını eleştirse de içinde bulunduğumuz ortam siyasi çekişmelerden daha önemli olduğunu düşünüyor olmalı.
Kuzey sınırımız Suriye’den ırak dâhil komple terör örgütleri ile çevrilmiş vaziyettedir. Sadece 800 km bölüm PYD kontrolündedir. Ve PYD Amerika tarafından korunmaktadır, silah dâhil her türlü yardımı yapılmaktadır.
Ülkenin bekası cumhuriyet tarihinde ilk defa ciddi tehlike altındadır.  Aç kurtlar gibi topraklarımızda gözü olanlar tökezlememizi beklemektedirler. Tarihten gelen kiler hala tazedir.  BOP’ un son ayağı olan Suriye ve Türkiye parçalanmak istenmektedir. yapbozun son parçalarını birleştirme hevesindedirler.
Kimsenin anlayamadığı bahçeli ne yapmak istemektedir?
Anayasada sorumsuz olan cumhurbaşkanını sorumlu hale mi getirmek istemektedir? Yoksa gerileyen AKP iktidarını kamuoyu önüne sermek midir amacı?
Veya AKP içerisindeki kripto fetöcüleri deşifre etmek midir amacı?  Bu taslak liderler nezdinde kabul görse bile meclisten geçemeyeceginimi  düşünmektedir?
Nedir amacı?  Ben % 50 ile seçilen bir cumhurbaşkanıyım diyen Sayın Erdoğan’ın bittiğini mi göstermek istemektedir? Veya olası bir erken seçimin önüne mi geçmek istemektedir? Mutlaka bir stratejisi olduğunu düşünüyorum..
Altın tepsi içerisinde cumhurbaşkanına başkanlığı sunacağını benim aklım kesmiyor. Diyelim ki sundu bunda Bahçeli veya MHP ne gibi bir avantaj elde edebilir ki?
Tüm bunları gelecek günlerde göreceğiz. Bahçeli’nin kendi ayağına kurşun sıkacağını düşünmüyorum. Eğer bu işten MHP zarar görecekse, bizim bilmediğimiz veya tahmin edemediğimiz ülke yararına bir iş çıkmasıdır dileğim.
Siyaset kahvehane dırdırı değildir. Siyasetçilerin diplomasiyi ülke yararına kullanmaları erdemdir. 
Önümüzdeki günlerde neler olup bittiğini daha net görebileceğiz.