Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

MERYEM ANA'YA ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL GELİYOR!

Hatırlayanlar vardır, daha önce de yapmıştım Meryem Ana'nın haberini. Hatırlamayanlar için, Meryem Ana; Mardin'in bir köyündeki son hristiyanın cenazesinin nasıl gömüleceğinin tartışıldığı Mustafa Gürbüz imzalı kısa film. Diller, halklar, dinler arası hoşgörü ve kardeşliği ele alıyordu başka bir açıda.. Taklidin tehlikesini eleştirirken, sevginin birleştirici gücüne de sarılıyordu karakterler. Kendi dinlerinden olmamasına rağmen önemliydi Meryem Ana'nın hangi yöne, hangi mezarlığa gömüleceği. Günaha girmesini istemiyorlardı komşularının. Medeniyetlerin beşiği, doğduğu yer olan Mezopotamya'nın adete perdeye yansımasıydı film. Ayna görevi görüyordu, kurmaca olmasına rağmen kurulmuş hiç bir mizanseni yoktu. Her şey gerçeğin yansıması gibiydi. Çektiği farklı kliplerle dikkat çeken genç ve başarılı yönetmen Mustafa Gürbüz'ün yalın ve dikkat çekici bir çalışmasıydı. Kendi deyimiyle 'karakomedi denemesi'ydi belki ama bana sorarsanız deneme değil, ustalık eseriydi. Hikaye karaydı, komedisi ise karakterlerin içten enerjilerindeydi. Filmin sorduğu soruların hepsi hayatın tam içinden, hepimizin kendinden bir şeyler bulduğu 'insan olmak' başlığından yola çıkıyordu. Belki bir Mardin köyünde geçiyordu ama anlatısı evrenseldi. Ve globalde karşılık buldu. Şimdilerde festival yolculuğuna tüm hızıyla devam eden film ödül üstüne ödül alıyor.  

Realtime International Film Festival 2020- En İyi Hikaye Ödülü
Kiarostami Film Festival 2020- En İyi Kısa Film Ödülü
12.Rofife Rotary Kısa Film Festivali- Kurmaca Dalı İkincilik Ödülü 
Under The Stars International Film Festival- En İyi Fikir Dalında Finalist / İtalya
Under The Stars International Film Festival- En İyi Komedi Dalında Finalist / İtalya
Berlin Lift Of Film Festival- Official Sellection / Almanya
Lisbon Film Rendezvous- En İyi Kısa Film Dalında Yarı Finalist / Portekiz
UFA Youth Short Film Festival-  En İyi Kısa Film Dalında Finalist / Rusya
KINOFESTIVAL- En İyi Kısa Film Dalında Finalist / Rusya
People Of Color International Film Festival - Official Selection / USA

BAŞARILI KADINLARI HER ZAMAN TAKDİR EDİP ALKIŞLAMAK LAZIM 

Burada arkadaşlıklarını girişimcilik ile devam ettirmeyi isteyen, hayal etmenin ve başarmanın yaşamın vazgeçilmezi olduğunu düşünen kişiler bu bayanlar. Moda, şık ve trend olan parçaların ötesinde çabasız ama kendi stillerini katabildikleri en önemlisi de zamansız parçalar kombinlemek. İçinde bulunduğumuz zaman herşeyden önce tüketim odaklı, sürekli değişkenlik gösteren, bugün varolanın yarın olamadığı hız odaklı bir zaman. Amaçları insanlar için seçecekleri ürünlerin zamanın gerisinde kalmadan ama Trendy dediğimiz olguya çok da takılmadan eskiyle yeniyi kolaylıkla bir araya getirebileceğiniz, kimi zaman casual şık kimi zaman klasik kimi zaman da o an ki mood'umuzu ortaya çıkarabilecek parçalar ortaya çıkarabilmek. İşte Ankarada’da genç 2 bayanın açtığı yer, All Colors Bootique’e başarılar diliyorum. 

SADECE BEBEKLERE AİT OLAN SPA ANKARADA İLK OLMA ÖZELLİĞİNİ GÖSTERİYOR. 

Türkiye'nin bir çok şehrinde hizmet veren Bluuh Baby Spa'da gelişim, öğrenme ve eğlence bir arada! 

Burada 1-10 ay arası tüm bebeklerin yararlanabildiği, floating (yüzme) ve bebek masajı uygulamaları yapılıyor. Seans sonrası bebekler onlara özel hamaklarda uyurken ailelerde onlara özel ikramlık büfelerinden faydalanabiliyorlar. Aynı zamanda annelerde kahve keyfi eşliğinde peeling ile el masajı yaptırabiliyor. Bluuh Baby Spa,  uygulanan masajın bebeğin sağlıklı büyümesi, gelişmesi, kas-iskelet sisteminin gelişmesi ve bağırsaklarında biriken gazın cıkarılması gibi pek çok fizyolojik etkisi olup cevresi ile iletişimini güçlendirmesini sağlıyor. Bebek masajının destekçisi floating (suda dans) ise bebeklere bir çok beceriyi erken yasta kazandırır, kas gelişimini, denge ve koordinasyonunu destekler. Sinir sistemini rahatlatır. Psikolojik ve sosyal gelişimini, bağımsızlığını ve özgüvenini destekler.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...