Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;  

Yeni yılın ilk günün ilk yazısında Yepyeni bir yıla daha girmenin mutluluğu içinde Sağlıklı, Başarılı ve Mutlu bir 2022 yılı geçirmenizi diliyorum...

DASDAS OCAK AYINA ZENGİN BİR PROGRAMLA GİRİYOR... 

Ocak ayında DasDas’ın sevilen çocuk oyunları DasDas Atölye’ye geri dönerken ‘Ağaçtaki Kız’ ve ‘Bir Barda Bir Gece’ prömiyerlerinin ardından yeni oyunlarıyla tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. ‘Aşk Geçmişim’ bu ay DasDas’a konuk olurken ‘Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet’ bu sezon ilk defa sahnede olacak. Aralık ayında ilk kez seyirciyle buluşan yeni sezon oyunlarından ‘Ağaçtaki Kız’ DasDas Sahne’de sergilenmeye devam ediyor. Ahsen Eroğlu ile Tunahan Çilingir’in oynadığı; Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan oyun, hikayesini bir çınarın üzerinden anlatmaya başlayan Ağaçtaki Kız ile Yunus’un aşka, dostluğa, hayallerine, hayal kırıklıklarına ve sırlarına dair paylaşımlarını merkezine alıyor. İlksen Başarır tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen ‘Ağaçtaki Kız’ 9 ve 30 Ocak günleri 17.00’de 15 ve 22 Ocak akşamları ise 20.30’da DasDas Sahne’de sahnelenecek. DasDas pandemi sebebiyle ara verdiği çocuk oyunlarına Ocak ayı itibariyle devam ediyor. Minik tiyatroseverlerin keyifle izlediği ‘Astro Ay’a Tırmanıyor’ 8 ile 22 Ocak günleri; ‘Göçebe’ 9 ile 30 Ocak günleri; ‘Uyku Nereye Kaçar?’ 15 ile 29 Ocak günleri; ‘Pi Hanım’ın Tarifsiz Kurabiyeleri’ 16 Ocak günü ve ‘Beceriksiz Kralın Öyküsü’ 23 Ocak günü 13.00’de DasDas Atölye’de olacak. DasDas’ın birbirinden eğlenceli çocuk oyunları yeni ayda miniklerin hayal güçlerini geliştirmek ve onları farklı dünyalara götürmek üzere temsillerine yeniden başlayacak. ‘Anadolu Efes Mavi Sahne: Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet’ bu tiyatro sezonunda ilk kez ocak ayında DasDas Atölye’de oynanacak. Murat Gülsoy’un aynı adlı romanından Ceren Boz ve Nagihan Gürkan tarafından sahneye uyarlanan oyun, kendini bilmek ve bulmak arasındaki bir kayboluş hikayesine odaklanıyor. Ceren Boz, Ümit Erlim, Sabahattin Yakut ve Nihan Işık’ın kadrosunda bir araya geldiği ‘Anadolu Efes Mavi Sahne: Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet’ 12 ve 26 Ocak akşamları 21.00’de DasDas Atölye’de sanatseverlerle buluşuyor. Nurgül Yeşilçay’ın yıllar sonra Afra Saraçoğlu’nun ilk kez tiyatro sahnesine çıktığı ‘Bir Barda Bir Gece’, seyircileri kadınların her akşam başlayan elektrik kesintileri sırasında kayboldukları bir dünyada arkadaşını bulmak için bir bara giden üniformalı kız ile barın tek çalışanı bir kadının arasındaki gerilimin ve soru işaretlerinin hiç bitmediği bir geceye götürüyor. Lulu Raczka imzalı Nagihan Gürkan yönetmenliğindeki oyun, 14 ve 27 Ocak akşamları 20.30’da distopik bir dünyayı gözler önüne serecek. 19 Ocak akşamı 20.30’da Tatlı Ekşi Tiyatro’nun ilk yapımı ‘Aşk Geçmişim’, DasDas Sahne’ye konuk oluyor. Şebnem Bozoklu, Rıza Kocaoğlu ve Melisa Doğu’nun kadrosunda yer aldığı D.C. Jackson imzalı oyun, aynı şirkette çalışan Tom ile Amy’nin beraber geçirdikleri tek geceden doğan fırtınalı ilişkiyi konu alıyor. 

KIYIDA FİLM ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

Ceren Taşçı, Çağla Demir, Buçe Buse Kahraman ve Şimal Emür’ün başrolünde yer aldığı “Kıyıda” filminin çekimleri tamamlandı. Film hem tarihin hem de doğal güzelliklerin kalbi olan Antalya Side’de çekildi. . Dört kız kardeşin babalarının ölümünden sonra tekrar doğdukları yerde bir araya gelmelerini anlatan filmin senaryosunu Gazeteci Gizem Yıldız ve Büşra Bilginer birlikte yazdı. Bugüne kadar birçok başarılı projelerde izlediğimiz Ceren Taşçı, Çağla Demir ve Buçe Buse Kahraman’ın bir araya geldiği proje aynı zamanda oyuncuların ilk kez bir festival filminde yer alma özelliğini taşıyor. Filmin cast direktörlüğünü Gizem Yıldız’ın yaptığı ekibin diğer oyuncuları arasında Sevde Zehra Yıldırım, Sandra Claes, Umut Orkun Eskibatman ve Alican Karaköse yer alıyor.  

ÖZLEM MEKİK’TEN ÖRNEK DAVRANIŞ... 

İşletmeciliğini yaptığı Ziyade Fasıl’da lezzetli yemek sunmayı ilke edinen dünyaca ünlü Master Chef Özlem Mekik, geri dönüşüme katkı sunmak amacıyla yaptırdığı ahşap çam ağacıyla sektörde örnek oldu. Bodrum’da geçtiğimiz yaz yürekleri yakan yangınlara karşısında büyük üzüntü yaşayan Mekik, bu yılbaşında mekanını çam ağacı ile süslememe kararı aldı. Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ’Sıfır Atık Projesi’nden etkilenen Mekik,  bu düşüncesini doğaya önem veren YRL Mimarlıkla paylaştı. Yılbaşında ağaçları kurban etmek yerine mimarların geri dönüşüme giden ahşap malzemelerden tasarladıkları sıfır atık çam ağacı ise görenlerin büyük beğenisini topladı. Işıl ışıl parlayan özel tasarım çam ağacıyla çevreye ufakta olsa bir katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşayan Mekik, “Doğaya ve yeşil dünyamıza zarar vermeden başlamayı tercih ettiğimiz 2022 senesine, doğadan elde edilen ahşap dekoratif çam ağacı ve geri dönüştürülmüş süs malzemeleri ile ‘merhaba’ diyoruz” diyerek duygularını dile getirdi. 

AVRUPA GÜZELİ DUYGU ÇAKMAK İSMAİL YK'NIN KLİBİNDE OYNADI... 

2021 Avrupa 3. Güzeli Duygu Çakmak, İsmail Yk feat Hayat ‘ın Ayrılmam şarkısının klibinde oynadı. İsmail Yk 10 yıl önceki Ayrılmam isimli parçasına son dönemlerin gözde rapçisi Hayat ile farklı bir yorum getirerek ,yeniden söyledi. Beykoz Kundura Fabrikası’nda klip için kamera karşısına geçen Duygu Çakmak ayrıca İsmail Yk hayranı olduğunu belirterek ; İsmail yk ile aynı projede yer almaktan da çok mutlu olduğunu söyledi.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...