Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

10.ULUSLARARASI MALATYA FİLM FESTİVALİ MUHTEŞEM BİR GALAYLA SON BULDU...

10. Uluslararası Malatya Film Festivali'nde En İyi Film Ödülünü 'Çatlak' filmi, En İyi Yönetmen Ödülü ise 'İki Şafak Arasında' filminin yönetmeni Selman Nacar kazandı.

 Bu sene  UNESCO tarafından kültür mirasları listesine alınan Arslantepe temasıyla gerçekleştirilen 10.Uluslararası Malatya Film Festivali, geçen hafta Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kapanış töreniyle sona erdi. 

T.C. Kültür Turizm Bakanlığı ve Malatya Valiliği'nin katkılarıyla, Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerinin destekleriyle  gerçekleşen 10.Uluslararası Malatya  Film Festivali'nin kapanış töreni sinema dünyasının ünlü isimlerinin ve davetlilerin kırmızı halı geçiş töreni ile başladı. Festival süresince 100'ü aşkın film gösterimi, panel, söyleşi, konferans ve sergi gibi etkinlikler sanatseverlerle buluştu. Festivalin kapanışına T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra Malatya Valiliği döneminde festivalin başlamasına destek veren Vali Ulvi Saran, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Belediye Başkanları, sanatçılar ile davetliler katıldı. Festival kapanış töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Malatya farklı bir şehirdir. Biz Malatya'yı, insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri diye tarif ediyoruz. Anadolu'nun fethi Malatya'da başlamıştır. Dolayısıyla Malatya'da film festivalinin düzenlenmesi önemli bir girişimdir. Bu girişimi başlatan Sayın Ulvi Saran valimize de teşekkür etmek istiyorum.'' dedi.

10.Uluslararası Malatya Film Festivalinde kazanalar;  

 En İyi Film ödülü  'Çatlak'  

En İyi Senaryo ödülü 'Çatlak'  

En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü 'Koridor'  

En İyi Kadın Oyuncu ödülü 'Koridor' filmindeki rolüyle Emel Göksu ve 'Bembeyaz' filmindeki rolüyle Ece Çeşmioğlu'na, 

En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise 'Çatlak' filmindeki rolüyle Hakan Salınmış'a  

Kemal Sunal Halk Jürisi ödülü, 'Lacivert Gece' filmine, 

Ulvi Saran Jüri Özel ödülü' İki Şafak Arasında' filmine, 

Fahri Kayahan En İyi Müzik ödülü 'İçimdeki Kahraman' filmindeki müziğiyle Ali Saran'a, 

SİYAD En İyi Film ödülü 'Çatlak'  

En İyi Belgesel Film ödülü 'Acı ve tatlı' 

Ulusal Kısa Metraj Birincilik ödülü, 'Aynı Gecenin Laciverti' 

Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel ödülü ise 'Şin(Yas)' filmine verildi.

CEM KOZOK SAYESİNDE ENGELDEN DOĞAN NEFRET İLE NABIZLARINIZ HIZLI ATACAK 

Yüzde %85 görme engelli olan Volkan Takoz, engeli sebebiyle çocukluğundan itibaren zor bir yaşam sürmeye başlar. Okulunda ve özel hayatındaki koşullar, zihninin bulanmasına sebep olur. Henüz ilkokul yıllarındayken hayali bir suç çetesi kurar ve ortaokulun sonuna dek bu hayallerini izler. Lisenin son zamanlarında ise engelliler ile dalga geçen ve diğer kötü kalpli olduklarını düşündüğü insanlardan intikam almaya  karar verir."Benim kitabımda her erdemsizliğin ağır bedelleri vardır," diyerek girdiği bu intikam yolunda tüm soğuk kanlılığıyla kurbanlarına akıl almaz sonlar hazırlamaya başlar. Annesinin dahi canına kast edip, polisi yanıltmak suretiyle babası ve amcasını içeri attırır. 25 yaşına dek birçok korkunç suça karışır. Yaşadıkları ve yaşattıkları, akli melekelerini yitirmesine sebep olunca hayali aşkını bulur. Bu aşk, Volkan'ı ve hayatını geri dönülmez bir noktaya getirir. 

CEM KOZOK ÖZGEÇMİŞ:  08.12.1998 tarihinde İstanbulda dünyaya gelen Cem Kozok, aslen çerkes asıllı ve Kayserilidir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbulda tamamlayan Cem, kitap yazmaya 2021 yılında başlamıştır. Yazarlık kariyeri haricinde müzikal bir geçmişe sahiptir. Ortaokuldaki müzik öğretmeninin yönlendirmesiyle İstanbul Üniversitesi Çocuk Konservatuvarı’na dereceyle girmiş, burada 3 yıl süresince şan ve tiyatro eğitimi almıştır. Müzikal hayatında kendini “baterist” olarak tanımlar. Bununla birlikte çeşitli müzisyenlere piyano, akordiyon ve bas gitarıyla eşlik etmektedir. 

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...