Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

AKM’DEKİ ‘MOZAİK’ KONSERİNE SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği, İhsan Özer' in sanat yönetmenliğini yaptığı 'Mozaik' adlı dev konser Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış haftası kapsamında sanatseverlerle buluştu.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da izlediği sıra dışı konserde dinleyiciler unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı koro ve topluluk sanatçılarından oluşan 150 sanatçının ortak çalışmasıyla gerçekleşen gösteride klasik Türk müziğinin sevilen eserleri; halk müziği ezgileri, sema ayinleri ve zikirler eşliğinde icra edildi. Halk dansları topluluğu sanatçıları, zeybekten köçekçeye uzanan motiflerle Anadolu kültürünün ritmini yansıttı. Konser için hazırlanan hologram teknolojisiyle büyük mutasavvıflar Yunus Emre ve Hacı Bektaş'ı Veli sahnedeki gösteriye sanal varlıklarıyla eşlik ederken büyük halk ozanı Aşık Veysel, sazını çalıp “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdi. Sanatseverin yoğun ilgi gösterdiği dev konser izleyenleri hayran bıraktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Sanatlar Birimleri Koordinatörü Aylin Şengün Taşçı,  “26 Kasım’da 2022 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa’dayız. Arkasından bir Türkiye turnesi planlıyoruz. Hemen ardından da Türk müzik kültürünü, bu eserleri dünyaya tanıtmayı planlıyoruz “diye konuştu.

''TOMRİS” OYUNU TURNEYE ÇIKIYOR 

Oyuncu Janset’i pandemi sonrası seyirciyle buluşturan tek kişilik tiyatro oyunu TOMRİS turneye çıkıyor. Rain Media'nın yapımcılığında Ekim ayında gösterimi başlayan Tomris oyunu, Kasım ayında Kocaeli ve Ankarada tiyatro severlerle buluşacak. Oyunun İstanbul gösterimleri de devam edecek. Tomris oyunu; 19 Kasım'da Kocaeli Marmara Kolejnde, 23 Kasım'da İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezide ve 29 Kasımda Ankara Yenimahalle 4 Mevsim Tiyatro Salonunda sahnelenecek. Tomris Oyunu; Oyun, akıl hastası Tomrisin, Türk edebiyat dünyasının en önemli kadın yazarlarından Tomris Uyarda kendini aramasını işliyor. İkili ilişkiler üzerinden kadına ve kadının toplumdaki yerine dair önemli mesajlar veren oyunu Kaan Erkam yazdı, uluslararası oyunculuğu verejisörlüğüyle adından söz ettiren Mehmet Ulay yönetti. “Tomris”in hissettirdiklerinden: Tiyatro oyuncusu Yaşar Gündem; “Biz seyrederken maskeleri çıkarmıyoruz ama Janset bütün insanlığın ve ilişkilerin maskesini söküp atıyor. O bizim delimiz, o biraz da biziz” Şair ve editör Arzu Altınçiçek; “Bir sürü göz Tomris’e bakıyor. Tomris morlar içinde. Bir şiirin en güzel imgesi gibi duruyor. Ardından bir ıslık çalıyor, ıslığından Vivaldi’den 4 Mevsim. Yazdayız diyor iri dudakları, ruhu sonbahardan ince bir ağıt yakıyor.”

MODACILAR URİEL'İN PEŞİNDE  

Şarkıları ve konserleriyle Avrupa’da fırtınalar estiren Uriel, “Nerdesin” cover’ıyla müzik listelerinde zirveye oturdu. Ajda Pekkan, Edis ve Ezhel gibi çok sayıda yıldız sanatçıyı da geride bırakan Uriel, şimdilerde sıra dışı giyim tarzıyla modacıların yakın markajında. “Nerdesin” şarkısıyla dünya çapında ses getiren Uriel, müzik listelerini altüst etti. Adele, Måneskin, CKay gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra başta Ajda Pekkan, Edis ve Ezhel olmak üzere çok sayıda yıldız Türk sanatçıyı da geride bırakarak zirveye yerleşen Uriel, bir yandan bu başarının keyfini sürüyor, bir yandan da Avrupa’daki konser maratonuna son sürat devam ediyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın çeşitli yerlerinde verdiği tüm konserleri yoğun ilgi gören Uriel, yılbaşı gecesi Almanya’nın en büyük mekanlarından birinde sahne alacağı için Türkiye’den gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kaldı. Sanatçı Türkiye’ye 2022 yılında gelecek, önce İstanbul’da, ardından farklı şehirlerde sevenleriyle buluşacak. Yakaladığı benzersiz sound’la dünyanın dört bir yanından müzikseverlerin ilgisini çekmeyi başaran Uriel, sahnede tercih ettiği kıyafetlerle de modacıların radarına girdi. Stiliyle beğeni toplayan ve genellikle Ilduomo Mode adlı İtalyan moda markasından giyinen Uriel’e pek çok modacıdan birlikte çalışma teklifi geldi. Ancak diğer popçulardan ayrı tutulmak isteyen sanatçı, kendine has çizgisini korumak istiyor. 2022 yılında Türkiye’deki çalışmalarına yoğunlaşacak olan Uriel, hem sound’uyla hem de giyim tarzıyla müzikte devrim yaratacak.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın..