Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

DÜNYA ÇOCUK FELCİ GÜNÜN KONFERANSI CERRAHPAŞA HASTANESİ ÇOCUK KLİNİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

24 Ekim "Dünya Polio (Çocuk Felci )" haftası kapsamında Cerrahpaşa Üniversitesi Çocuk Bölümü ile birlikte Çocuk Kliniği Kütüphanesinde Ispartakule Rotary Kulübü, Yeniköy  Rotary Kulübü ve Topkapı Rotary Kulübü işbirliği ile Dünya Çocuk Felci Günü Konferansı düzenlendi. Bu anlamlı konferansta çocuk felcini sonlandırmak için son 25 yıldır yapılan mücadeleyi, toplumdaki farkındalığı, aşılamanın önemini ve günümüzde çocuk felcinin geldiği durumu Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş ve Uzm. Dr. Gözde Apaydının sunumu ile anlatıldı Uluslararası Rotary‘nin Çocuk Felcini Sonlandırmak için yaptığı çalışmaları da Gülperi Gürpınar tarafından anlatıldı. Konferansa Rotary 2420. Bölge Guvernörü Gülperi Gürpınar, Geçmiş Dönem Guvernörü Mehmet S.Görkey,  Geçmiş Dönem Guvernörü Hasan Akbayrak, Ispartakule Rotary Başkanı Mert Kocatepe, Yeniköy Rotary Başkanı Banu Eraslan Topkapı Rotary Başkanı Hande Turan katıldı. 

DİVA BÜLENT ERSOY DAVALIK OLDUĞU ONUR AKAY İLE HELALLEŞTİ... 

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeniyle, magazin camiasında "Felaket Tellalı" lakabı ile ünlenen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'ın, bu lakabına takılıp kahkahalar atan Bülent Ersoy, Akay'a Mustafa Keser ve musiki eğitimi hakkında konuştu. 2016 yılında 50 Bin TL'lik tazminat davası açtığı Akay'la barışarak helalleşen Ersoy, "Sizin arkanızdan hep şey derim. Hakkınızı helal edin. Ayol kara haberci... Nerede ölü var, anında, daha kaldırılmadan haber veriyor diye. Kim ölmüş on gün sonra çıkıyor piyasaya siz olmasanız. Anında mesela yakınlarına telefon açıyorum, Onur Akay'dan duydum, okudum. Nasıl oldu diyorum. Daha zaten beş dakika oldu diyorlar. Felaket Tellalı vallahi bu. Öyle diyordum. Ayol bu çocuk nereden duyuyor? Anlaşılamaz! Daha beş dakika olmuş öleli Felaket Tellalı ayol... Senin adın bizde kara haberci... Anında! Adamı daha yeni sarıyorlar ya da kadını neyse, bir bakıyorum bizim oğlan yazmış." ifadelerini kullandı.  Röportajda Onur Akay'a "Aynı benim gibi okuyorsun ayol." diyen Bülent Ersoy, Akay'ın kendisi ile ilgili yazdığı yazıyı ve "Görmeden Sevmek" isimli kitabının ilk sayfasını görünce ağlayarak Onur Akay'ı aradı ve çok duygulandığını söyledi. Sosyal medyada paylaşım yapan Akay, "Bülent Abla, 'Aynı benim gençliğim... Bende senin bana söylediğin sözleri, Müzeyyen Senar'a söylerdim...' diyerek ağladı. O ağladı, ben ağladım, o ağladı, ben ağladım..." ifadelerini kullandı. Kitabını Bülent Ersoy’a ithaf eden Onur Akay, kitabının ithaf bölümünde “Kitabımı, davalık olsak da bastığı yeri öptüğüm Diva Bülent ERSOY’a ithaf ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

BİR KIZI SEVDİM ADI ELENİ BAŞLIYOR

Müjdat Gezen’in pandemi döneminde yazdığı “Bir Kız Sevdim Adı Eleni” 24 ekim pazar ve her pazar saat 15:00’da Kadıköy Müjdat Gezen tiyatrosunda perde diyor. Başrollerinde Pınar Gordie, Yaşar Ayvacı, Cengiz Gezgin ve Tutku Topaç’ın yer aldığı oyunda, Cavidan Kutlu, Murat Donat, Volkan Yalav, İlkin Akbaşoğlu, Özge Dolay, Öncil Aktarıcı, Baha Balki, Nurdane Göktepe gibi değerli oyuncular da oynuyor. Müjdat Gezen’in yazıp, yönetip, oynadığı oyunun dekor tasarımı da Leyla Gezen’e ait. Dindar ve zengin bir ailenin oğlu olan Ramazan, doğma büyüme İstanbullu Rum kızı Eleni’ye aşık olur. Birbirlerini çok seven iki gencin evlenmesine babası Şaban karşı çıkar.  Hem komik hem de dramatik sahneleriyle dikkat çeken “Bir Kız Sevdim Adı Eleni” her pazar saat 15:00’da Müjdat Gezen tiyatrosunda sizleri bekliyor. Dindar yazan kısım muhafazakar ve zengin olacak.

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…

KIVANÇ TERZİOĞLU