Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

KUZENİM DİŞ HEKİMİ TANSEL TERZİOĞLU EVLENDİ...

Geçtiğimiz günlerde Kuzenim Diş Hekimi Tansel Terzioğlu ile Elif Kayhan hayatlarını Şişli Evlendirme Dairesinde birleştirdiler. Bu güzel çifte ömür boyu mutluluklar diliyorum, bir yastıkta kocayın. İstanbul dışında ailemin yanında yazlıkta olduğumdan ve Annem Babamında Pandemi yüzünden Nikah, Düğün tarzı kalabalık ortamlara sokmadığımdan bende malesef bu mutlu günlerinde yanında olamadım. Lakin gönüllerin bir olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Terzioğlu Ailesine Hoşgeldin Elif diyelim artık değil mi?   

MİLLİ SPORCU METİN AY, GENÇ SPORCULAR YETİŞTİRİYOR...

Zeytinburnu Spor Kulubünde çalışmalarına devam eden Milli Sporcu Metin Ay 40 senedir Takwondo Do sporu yapmanın yanı sıra ; 35 yıllık antrenör (seviyesi ise 5.kademe teknik direktör),Siyah kuşak 7.Dan Kemer sahibi olarak aktif bir şekilde spor hayatına devam eden Milli Sporcu Metin Ay, halende bir çok okul ve kulüplerde eğitmenlik yapıyor. Milli Sporcu Metin Ay’ın ulusal ve uluslararası anlamda dereceleride bulunuyor. Son zamanlarda Genç Başarılı Oyuncu İbrahim Muratoğlu ile çalışan Milli Sporcu öğrencisinden çok memnun olduğunu dile getiriyor. Bundan sonrada ben ve sporcularımla başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz diyor.

57. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

İKİ AFİŞLE İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKACAK…

3-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl iki afiş ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Afişlerin ilkinde başrolde Fatma Girik, diğerinde ise salgın sürecinde, cephesi olmayan bir savaşın kahramanları olan sağlık çalışanları var. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleşecek Festival, bu yıl sinemamızda ayrı bir yeri olan, unutulmaz ve benzersiz Fatma Girik’i afişine taşıyor, bunun yanı sıra festival tarihinde bir ilke imza atarak özel bir afiş ile, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 2020 Yılının Gerçek Kahramanları olan sağlık çalışanlarını onurlandırıyor. Festival Altın Portakal Ödülü'nü, büyük risk altında, görülmeyen bir düşmanla özveriyle ve hayatlarını ortaya koyarak mücadele eden sağlık emekçilerine adıyor. Altın Portakal Heykelini büyük bir gurur ile havaya kaldıran genç bir sağlık çalışanının tasvir edildiği illustrasyon afiş çalışması ile tüm sağlık emekçilerine sonsuz bir teşekkür ediyor ve onlara bu zor dönemde moral vermeyi amaçlıyor. Fatma Girik, 1965'te düzenlenen ikinci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" filmindeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı, 1967 yılında "Sürtüğün Kızı" adlı filmiyle bir kez daha aynı ödüle layık görüldü. Beyazperdede 180’in üzerinde yapımda rol alan Fatma Girik; Atıf Yılmaz ve Memduh Ün başta olmak üzere Metin Erksan, Şerif Gören, Osman Seden, Halit Refiğ ve Ertem Eğilmez gibi usta yönetmenlerle çalışarak Zilha, Şöför Nebahat, Irazca, Kanlı Nigar, Ezo Gelin ve Kadın Hamlet başta olmak üzere, birbirinden farklı performanslara imza attı. Beyazperdede en son 2005 yılında Tunç Başaran imzalı “Sinema Bir Mucizedir” ile izlediğimiz ve 2000’li yıllarda televizyon dizilerinde karşımıza çıkan sinemamızın yıldızı Fatma Girik, bu kez 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali afişiyle sinemaseverlerle buluşacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 3 - 10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde tüm film gösterimleri açık hava sinemalarında yapılacak. 

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…