ÖNCE VATAN GAZETESİNİN DEĞERLİ OKUYUCULARI MERHABALAR; 

ÜNLÜ MODACI ARZU YETİŞ KOCATEPE YENİ PROJESİNE START VERDİ... 

Uluslararası Ünlü Moda Tasarımcısı, Moda-Sanat Editörü, TV Sunucusu ve Yazar Arzu Yetiş Kocatepe "Rotamız Moda Sanat" adlı TV Programı ile sevenleriyle buluşuyor. Uzun yıllardır moda,kültür,sanat alanında yaptığı (Defileler, Jüri Başkanlıkları ve Jüri Üyelikleri ,Söyleşi, Seminer Programları)  başarılı işlerle adından söz ettiren ve Ülkemizi Uluslararası Platformlarda gururla temsil eden sanatçı, bilgi birikimini, YouTube kanalındaki yeni programında ağırlayacağı birbirinden Ünlü Konuklarıyla yaptığı  röportajlarıyla sürdürüyor. Uzun yıllardır yaptığı  moda, sanat editörlüğü yazıları hem Ülkemizde hem de Dünya’nın bir çok yerinde yayınlanmıştır. Ayrıca yayınlanmış ve çok yakında çıkıcak olan Kişisel Gelişim ve Roman dalında Kitapları'da vardır. Film-SanVakfı Kurucu / Şeref Üyeside olan sanatçı birçok STK ile örneğin; SerebralPalsili Çocuklar Derneği, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Rotary 2420, Cerrahpaşa Pediatrik Onkoloji Servisi, Çorlu Sakatlar Derneği vb. birçok dernek ile içinde bulunduğu sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı ve almaya devam ediyor. Geçmişten gelen Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmayı ilke edinen sanatçı, Rotamız Moda Sanat adlı programda hem gezdiği yerlerin tarihini araştırıp sunuyor böylece kültürel değerlerimize sahip çıkıyor, hem de branşında ünlü seçkin konuklarıyla seyircinin merak ettiği konuları ekranlara getiriyor. “ROTAMIZ MODA SANAT” adlı programın Sanat Yönetmenliğini Ünlü Gazeteci, Yazar, Oyuncu ve Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu ; Görüntü Yönetmenliğini ise Mert Kocatepe yapıyor.

ONUR AKAY KONSERVATUVARLARA DERS KİTABI YAZDI… 

Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay’ın, konservatuvarlar için yazdığı “Türk Mûsıkîsinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği” isimli ders kitabı öğrencilerle buluştu. Dönemin büyük nazariyatçılarının kabul ettiği “Müsteâr'lı Nikrîz”, “Müsteâr'lı Hicâz” ve “Zirgûle'li Pençgâh” isimli üç bileşik makamı bulan ve terkîb eden ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’ın, yıllar süren araştırmalarının ve kendi geliştirdiği tekniğin bir ürünü olan kitabı Billur Kitap’tan çıktı. 20 yıldır üzerinde çalıştığı kitabını, öğrenci tarafından deftere not tutulmuş tarzda ve anlaşılabilir bir dille yazan Akay, kitapta lisans eğitimi süresince gerekli olan Türk müziği makamlarının oluşumunu teorik olarak anlatırken, öğrencilerin seyir tekniğini de kavramalarını amaçladı. Mûsıkî literatürümüzde seyir tekniğinin ilk kez bu kadar geniş kapsamda ele alındığı bu kitaba, 2003 yılında bir sunum yazısı yazan büyük nazariyatçı İsmail Hakkı Özkan, Onur Akay’ı Türk mûsıkîsinde çok önemli bir mevkide konumlandırdı ve Türk mûsıkîsi kültürüne katkı sağlayan ve müzikolojiyi geliştiren silsilenin son temsilcisi olarak gösterdi. Yine büyük nazariyatçılardan Devlet Sanatçısı Necdet Varol ise yazdığı sunum yazısında, “Kitabının temel kaynakları olarak, İsmail Hakkı Özkan’ın kitabını ve benim kitabımı göstermişsin. Ancak kitabını incelediğimde bu bilgileri geliştirdiğini, genişlettiğini ve bu bilgilere yeni tesbit ve ilavelerde bulunurken, sadeleştirdiğini gözlemledim. Bulduğun ve terkîb ettiğin makamları takım ve örnek bestelerinde analiz ettiğimde, aklıma ilk gelen şey peynirli börek oldu. Peynir ve börek var ama senden önce peynirli börek yapan olmamış.” ifadelerini kullandı. Kitabının kapak tasarımı gazeteci ve yazar Yusuf Karahal tarafından yapılırken, dizgisi ise TRT ses sanatçısı ve bestekâr Erol Bingöl tarafından yapıldı.

AGA PROJECT “KAPI” ADLI TEKLİSİ İLE ROCK MÜZİKTE FARK YARATMAYA GELİYOR… 

AGA PROJECT Ata’ya ve Türk halk müziğine saygı üzerine Nida ŞAN tarafından bir proje grubu olarak 2019 yılında kuruldu. Rock ve Türk halk müziğinin etnik bir sentez ile harmanlaması ile Türkiye’de ilk defa ETNİK ROCK olarak çalışmalarına başlayan AGA, Türkiye’nin her yöresinden farklı halk müziği ezgilerini davul, bas gitar ve elektro gitarın yanısıra bağlama, tabla, tar gibi enstürümanlarla rock formunda seslendiriyor. AGA PROJECT ilk çalışması “KAPI” Nida Şan’ın dedesi Osman Şan’a ait olan orijinal adı “kapıya çıktım ki yeller esiyor) adlı bir Sivas türlüsüdür. Kayıtlarda kullanılan elektro bağlama Ömer Şan, Orhan Gencebay ve Arif Sağ için Ragıp Akdeniz usta tarafından 3 adet hazırlanmış olup Nida Şan’a baba yadigarı olarak bırakılmıştır. Özel Distortion Efekt uygulanarak kullanılmıştır. AGA PROJECT Müzik sektöründe farklı bir tarz getirmek, halk müziğini daha çok gençlere ve dünyaya duyurmayı hedeflemektedir. Bu müziği Türkiyenin haricinde dünyanın bir çok ülkesinde ki festivallere de taşımak istemektedir. Böylelikle halk müziğini tüm dünyanın duymasını hedeflemektedir. AGA PROJECT’in ilk klibi olan “Kapıya Çıktım ki Yeller Esiyor” adlı türkünün ilk klibi genç yönetmen Vahap Şen tarafından çekilmiş olup, görüntü yönetmenliğini de olarak Anıl Akdemir üstlenmiştir. Klipte salaş ve etnik formlar kullanılmış ve Kostüm tasarımlarını ve imaj çalışmalarını Nida Şan hazırlamaktadır. AGA PROJECT’ te tanınmış bir çok sanatçıya eşlik etmiş birbirinden değerli müzisyenler  yer almaktadır. Grubun solisti ve baglama’da Nida Şan(AGA), davulda Özgür Erkılıç (CANO), bas gitarda Toygar Ersoy(TOGY), elektro gitarda Cünet Pastacı(CÜNO) ve yine etnik saz olan tabla ve perküsyonlara ise Tarık Tüysüzoglu(TÜYSÜZ) bulunmaktadır. 2645 Records etiketi ile Rock severle ile buluşan AGA PROJECT ‘in ilk teklisi olan “KAPI” nın yapımcılığını Abdullah Özdoğan üstlenirken, klibini ise genç yönetmen Vahap Şen görüntü yönetmenliğini de  Anıl Akdemir üstlenmiştir. Klipte salaş ve etnik formlar kullanılmış olup Kostüm ve imaj çalışmaları ise Nida şan tarafından hazrlanmıştır. AGA PROJECT “KAPI” nın düzenlemesi  Nida Şan’a, mix & mastering  Metehan Koseoğlu’na aittir.

Saygılarımla

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…