Baharın gelişiyle benim içime iki kere güneş doğuyor.Çünkü bahar psikolojisi bozuk olanlara bir nebzede olsa ışık tutup aydınlanmalarına sebep oluyor.O kişiler adına ben çok mutluyum.Ağaçlar  yeşerirken  çiçekler böcekler kendilerini dışa vuruyor.

İnsanlarında gözü gönlü açılıp,kalpleri  yumuşamaya başladı.Bu kadar güzel mevsim olunca cinayetler ve buna benzer saldırılar biraz daha azalıp tamamen sona ermesi en büyük arzumuz.İnsanların buhranları ve bunalımları kendilerini sokağa atarak doğadaki  enerji ile biraz daha sakinleşebiliyorlar.Yürekler daha bir yufkalaşıp herkes doğadan nasibini almaya başlayınca içimiz ısınıyor.Toplumumuzun  geçimi biraz daha aza inip kolaylaşıyor. Faturaların ödemeleri  düşüyor.Giderler hafifleyince insanların daralmaları bunalımları da maddi yönden düzelince maneviyat da ona keza oluyor.Bu kadar madur olanların hemen hemen yarısı manevi sıkıntılara bağlı olduğunu düşünüyorum ben.İmkanlar kısıtlı olunca birbiriyle dalaşanlar malesef ki çok oluyor.

Yaza doğru ilerlendikçe daha da hafifleyip,şiddet,cinayet haberlerinin azalmasını umut ediyorum. Etrafımızdaki  olan biteni görmezden gelerek yaşayamayız.Gönül gözümüzü kapatalım,başımızı kuma gömelim öylece yaşayalım.ne kadar başımız gömülü kalacak?Gün gelip başımızı kumdan çıkarttığımızda çoktan insanlık ölmüş olacak.

Hepimize geçmiş olsun  başımız sağolsun .

Peki bunumu bekleyeceğiz?Tabiki beklemeyeceğiz ilk önce sabırlı olmayı öğreneceğiz. Birbirimize saygılı olmayı sevmeyi öğreneceğiz. Tahammül sınırlarımızı zorlayacağız.Sürekli hiddetlenmeyeceğiz. 

Büyük büyüklüğünü,küçük küçüklüğünü ve durması gereken gerektiği yeri bilirse sorunlarımızı daha da aza indirmiş olabiliriz.

Bunlar çok kolay ve bizim elimizde olan davranış biçimi aslında birazcık çaba sarfetmek lazım o kadar. İyi olmak kötü olmaktan çok daha kolay.Baharla birlikte dönüm noktası yapalım.Birbirimize tepki göstermektense zeytin dalı uzatalım.Gülümseyin, selam verin,merhabalaşın,paylaşmaktan korkmayın. 

Bu koskoca dünya da hepimize yer var yeterki insan olalım. Hayvanlar bile bizlerden daha az zarar veriyorlar birbirlerine.Hiçte birşey bilmiyorsak onları örnek alalım. At gözlüğüyle yaşamaya devam edersek etrafımızda  hangi mevsimin olduğunu görme şansımız zaten yok. 

Haydi hepbirlikte bugün zeytin dalına uzanalım gerisi zaten kendiliğinden gelir unutmayalım.

Sevgiyle kalın Güler Şen