2015’in bu ilk yazısında çok değerli okurlarıma barış, huzur ve refah içinde sağlıklı ve başarılı, gönlünüzce ve sevdiklerinizle bir yeni yıl diliyorum.
Uğurladığımız 2014, herşeyden önce tam bir seçim yılı idi. Mart ayında mahalli seçimler Ağustos ayında da Cumhurbaşkanlığı seçimi için halkımız iki defa sandık başına gitti. Altı ay içinde yeni bir seçim daha yapılacak.
Üst üste gelen bu seçimler yanında, bölgemizde yaşanan olumsuzluklar ekonomiyi ve hedeflerini tabii ki etkiledi. Alınan hedefler gözden geçirildi, revize edildi.
2014’te terör ve iç savaş Suriye’de 76 bin, Irak’ta da 15 bin can almış.
Rusya-Ukrayna gerginliğinin ardından Rusya, Kırım’a yerleşiverdi.
Filistin’e yönelik insanlık dışı zulmü yanında İsrail; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Mısır’la Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz anlaşmaları ile karşımızdaki cepheyi genişletmeye başladı.
AKP’nin başlattığı önümüzdeki günlerde biraz daha hızlanacak seçim kampanyasını, PKK ve yandaşları, hedefleri istikametinde alabildiğine kullanmaya başladılar bile.
Ve PKK ve yandaşlarının beklentilerinin kafaları karıştırdığı da apaçık ortada.
Bütün bu olumsuzlukların yanında yolsuzluk operasyonu, paralel yapılanma, adalet beklentileri ve diğer iç sorunlarımız 2015’in adeta ayak bağları gibi.