Değerli okuyucular,

Geçenlerde alışveriş yapmaya çıktığımızda, her önümüze gelen market, dönerci hepsi Suriyeli ve işyerine astıkları arapça tabelalar gözümüze çarptı. Bir an durup düşündüm, biz yabancı bir ülkeye mi geldik? diye. 

Kendi topraklarımızda biz mi yabancı olduk? Yoksa bizi yabancılaştıranlar mı var?

Evet, Türkiye'ye 2012' de giren Suriyeli mülteci sayısı 3 milyon iken, şimdilerde bu sayı 10 milyon Suriyeli sığınmacı olmuş. Suriyeliler Türkçe dilini de konuşmaya yanaşmıyorlar bile. Birer tane istisna. Kendi dilini konuşup birbirleri ile ilişkilerini güçlendirme çabasındalar. Devlet olarak onlara Türkçe öğretmeyi değil, Türkiye vatandaşı olarak bizlere arapça dil eğitimi verilmekte. Evet, hiçbir dili öğrenmenin zararı yoktur. "Bir lisan bir insandır." Fakat, Türkiye'de Kürtler, Lazlar, Çerkezler bu vatanın birer ırk milleti olduğu halde bu dillerde  hiçbir yerde yazılı bir tabela görmedik. Ve bu dillerin özellikle öğrenilmesi içinde bir çaba da sarf edilmedi.Fakat şimdi sığınmacılara Türkçe dil öğrenme şartı konulacağı yerde, bizler arapça öğrenmeye çalışıyoruz. 

Yıllardır o kadar göç alan Alman devleti resmi dilini  mültecilere öğrenme şartı koydular. Almanca öğrenmeleri için kurslar veriyor ve işyeri açmaları için Almanca dili bilmesi şart. Fakat nedense 9 yıldır Türkiye topraklarına giren sığınmacılar, bu memlekette açtığı işyerleri olsun gerek devlet kurumlarında asılan arapça tabelaları ile bir arap ülkesine çevirdiler. 

Bir ülkenin diline ve yasalarına uymayanlar muhakkak ki bazı huzursuzluk çıkarırlar. Maalesef huzursuzluklar yavaş yavaş kendisini göstermekte. Grup grup Suriyeli gençler sokaklarda, caddelerde zamanlı zamansız dolaşmakta. Yol kesmeler ve hata adam öldürmelere kadar gelen Suriyeli mülteciler, unutmayın ki bu yaşadığımız toprakları da birgün gelecek kana bulacaklar. 

Umarım ilerde bu içimize yerleşen Suriyeliler, Türkiye'de bir iç savaş çıkarmazlar. İşte bu büyük bir felaket olur. Ve buda Türkiye'de ikinci fetö dalgası olur. O zaman da " Bunlar bizi kandırdı" denilmez umarım. İşte gelecekteki bu felaket çocuklarımız için bir kabus olmaya başladı bile. Eğer içimize giren Suriyeli sığınmacılar memleketine geri dönmezler ise bu gelecekte Türkiye'de bir iç savaş olmasına zemin hazırlama olur. Ve bu felaket Türkiye'yi parçalanmaya götürür. 

Şunu da düşünüyor değilim. 2011 ' de Suriye'de çıkan iç savaşın mimarları ABD ve Rusya idi. Suriye'de bir iç savaş çıkarmak ve Esad rejiminden bir kaçış hazırlamak bu kaçanları Türkiye'ye yerleştirmek onların Türkiye'yi içerden kuşatmanın  plan-projeleriydi. ABD ve Rusya baktı ki dışardan Türkiye'yi yok edemiyorlar, bu yolla içimize saldılar adamlarını. İşte Türkiye sınırını her kötülükten temizlemeye çalışırken, maalesef içimize aldığımız Suriyeliler Türkiye'yi içten fethetmeye çalışıyorlar. Umarım düşündüğüm gibi olmaz. 

Allah'a emanet olun.