Mashmollow'lu Browni

Abone Ol

Merhabalar,

Browniler ıslak ve çikolatalı dokusuyla bir çoğumuzun severek hazırladığı bir ıslak kek çeşididir.Hepimiz de elimizin alıştığı tarifi ile kolayca hazırlarız.

Çocukların çok sevdiği ''mashmollow''lar browniye girerse nasıl olur..haydi bir deneyelim.

MALZEMELER:

Ölçüler 23 x 23 kare borcam yada kelepçeli kalıp içindir.

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker (160gr)

170 gr un ( 1 su bardağı tepeleme)

320 gr bitter çikolata

125 gr tereyağ

1/2 su bardağı iri doğranmış fındık

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

ÜZERİNE:

125 gr (1 paket) hindistan cevizli mashmollow

EN ÜST KAT:

200 gr nutella

5 yemek kaşığı süt 

file antep fıstığı

YAPILIŞI:

Tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin.

Ateşten indirin ve kırılmış bitter çikolatayı ekleyerek karıştırın .

Çikolatalar eriyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Diğer tarafta yumurtalar ile toz şekerini mikser kabınıza alarak çırpmaya başlayın.

Köpük olana kadar çırpın.

Yavaş yavaş eritilmiş çikolata ve tereyağ karışımını ilave edin.

Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyin ve bir mala ile karıştırarak ekleyin.

Fındıkları da ilave ederek hamuru hazır hale getirin.

Kalıbınızı yağlayın ve hamuru boşaltın.

160 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin(çok sertleşmesin)

Mashmollow'ları ortadan ikiye kesin ve fırından çıkardığınız kekin üzerine sık sık dizin.

5 dakika daha fırınlayın.

Fırından çıkarın ve soğutun.

Nutellayı bir tavaya alın ve sütü ekleyerek kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak daha akışkan bir hale getirin.

Soğuyan browninin üzerine kafes olacak şekilde dökün.

Antep fıstığı ile süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...