Herkese sevgiler selamlar,

Çok eski tarihlerden bu yana pişirilen ''KEKLER''eskiden tencerelerde,odun ateşinde yada sobalar da pişerdi.Zamanla teknoloji ilerledikçe fırınlar ve özel reçetelerle çok lezzetli ve kabaran kekler yapılmaktadır.

Çok fazla çeşidi ile çay saatlerinin en önemli ikramlarından biridir.Genellikle çoğu zaman mutfaklarımız da bulunan malzemeler ve mevsim meyveleri kullanarak pişirmekteyiz.Kimi zamanlar da ise biraz daha özen göstererek yada değişik bir lezzet arayışı içinde farklı reçeteler kullanırız.

Bugün ki tarifimizde ki kek de bunlardan birisi,biraz zaman aldığı düşünülse de aslında ortaya çıkan lezzet ve tabaklara gelen görüntüsü bu zamanı harcamanıza değecektir.

Şimdi gelin birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • KEK HAMURU İÇİN:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yarısı eritilmiş tereyağ yarısı zeytinyağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • HAMURU İKİYE AYIRDIKTAN SONRA
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • ÜST KISIM KAPLAMASI İÇİN
  • Keke kırıntıları=400gr
  • 200ml krema
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • ARA BİRLEŞTİRME İÇİN:
  • 2 dolu yemek kaşığı erik marmelatı
  • ÜZERİNE:
  • Kakao
  • YAPILIŞI:
  • Yumurtalar ve toz şekeri mikser kabınıza alarak krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • Yağ karışımı ve süt ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  • Hazırladığınız hamuru iki eşit kaseye ayırın.
  • Hamurun birine kakao ekleyerek karıştırın,diğerine un ekleyerek karıştırın.
  • Yine aynı ölçülerde dikdörtgen kalıplara hamurları ayrı ayrı yerleştirin.
  • Kek hamurlarını 175 derece de ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kekleriniz piştikten sonra tamamen soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra kabaran üst kısımlarını ve yan kısımlarını keserek düzeltin ve bu kek parçalarını bir kaseye alın.
  • Her iki keki de boyuna ikiye kesin.
  • Yan ve üstlerine marmelat sürerek bir kakaolu bir sade olarak birleştirin.
  • Ara katına da marmelat sürün ve bir bütün dikdörtgen kek olarak hazırlayın.
  • Buzdolabına kaldırın ve 1/2 saat bekletin.
  • Bu arada ayırdığınız kek parçalarının içine krema ve kakao ekleyerek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz kek parçalarını iki strech arasında ince açın.
  • Tam ortasına hazırladığınız keki yerleştirin ve etrafını düzgünce sarın.
  • Servis tabağına aldığınız kekinizin üzerine kakao serperek dilimler halinde ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...