Merhabalar sevgili dostlar,

Türk Mutfağın da belli bir yer edinen ''SAÇ TAVA'' yöre yemekleri içine girse de bir çok yöre bizim yemeğimiz demektedir. Aslına bakılırsa da hemen her yörede  de severek tüketilen yemeklerin başında gelir.. Kimi zaman bir davet sofrasında evimizin mutfağında,kimi zaman bir piknik'te yakılan ateşin üzerinde.. Kalabalık topluluklar da bereketli oluşu nedeniyle çokça tercih edilmiştir. Kuşbaşı doğranmış ister dana ister kuzu etinin yanı sıra bolca soğan, biber ve domates ile lezzetli hale gelmesinin yanı sıra,acı biber ilavesiyle de, acılı yemekleri sevenler için en ideal yemeklerin başında gelir.

Eğer biraz da mantar eklersek daha da lezzetli bir hale gelecektir.

Kas gelişimi ve hücre onarımında ihtiyaç duyduğumuz protein vücudumuz için hayati önem taşımaktadır. Protein'i hayvansal gıdaların yanı sıra sebze ve meyve çeşitlerinden de alabiliriz.

En fazla protein içeren besin, kırmızı et.. bunun yanı sıra 

Beyaz et = Tavuk, Hindi, Balık

Baklagiller= Fasulye, Nohut

Süt, yumurta, yoğurt, kabak çekirdeği ve badem

Bitkisel proteinler de ilk sırayı da ''MANTAR'' almaktadır.

Şimdi gelelim tarifimize ,haftanın bir gününü et yemeklerine ayırırsanız protein ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 1kg orta yağlı dana kuşbaşı (tercihe göre kuzu eti de seçebilirsiniz)

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 1 ad kuru soğan

• 3 ad köy biberi

• 3 ad domates

• 7 diş sarımsak

• 150 gr istiridye mantarı

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik

HAZIRLANIŞI:

• Saç tavanızı yüksek ateşe alın.

• Zeytinyağ ve etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.

• Etleriniz suyunu tamamen çekene kadar kavurma işlemine devam edin.

• Kuru soğanı küçük doğrayarak ilave edin ve birlikte kavurmaya devam edin.

• Biberleri halka ,domatesleri kabuklarını soyarak küp doğrayın.

• Kuru soğanlar yumuşamaya başlayınca,önce biberleri daha sonra domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.

• Tuz ve biberlerini ekleyerek karıştırın ve üzerini bir kapak ile kapatarak orta ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirin.

• Bir başka tavaya tereyağını alın.

• İstiridye mantarlarını şeritler halinde doğrayın.

• Erittiğiniz kızgın tereyağına mantarları ekleyin ve yüksek ateşte (su bırakmaması için)kavurun.

• Mantarlarınıza kekik ekleyin.

• Diğer tarafta pişen etlerinize kavrulan mantarları ekleyin ve 10dakika birlikte pişirin.

• Yemeğiniz servise hazır..

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..

• Not:Yemeğimizin Neşem Çelik YouTube Kanalında videosu bulunmaktadır.