Daha önce de yazılarımda değinmiştim.

"Türkiye Ekonomik Sosyal Etütler Vakfı TESEV'in "Şehitlik ve gazilik kavramlarının anlamsız olduğunu, ölüm ve kahramanlık üzerinden yapılan vatandaşlık tanımının sorgulanması gerektiğini" iddia eden bir rapor hazırladığı kendi yayınladıkları 6 Ocak 2004 tarihi "TESEV 2004 Programları bülteninde ilan edilmiştir. (12 Nisan tarihli Nokta Dergisi, 14 Nisan t. Cumhuriyet gazetesi, 19 Mayıs, t. Yeniçağ gazetesi)

TESEV yayınladığı son kitabında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Savunma harcamalarının yabancı özel şirketler tarafından denetlenmesini istemektedir. Ordumuzun savunma çalışmalarını Türkiye üzerinde hesapları, topraklarımızda gözü olanların merak ettiğini biliyoruz.

1821'de Patrik Grigorios'un Rus Çarına "Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak mümkün değildir. Osmanlı devletini tasfiye için, Türklerin itaat duygusunu kırmak ve manevi bağlarını koparmak, dini metanetlerini zaafa uğratmak gerekir. Yapılacak olan Türkler'e hissettirmeden bu tahribi tamamlamaktır" diye mektup yazdığı için Patrikhanenin kapısına asılıp üç gün sallandırıldığını ve Yahudilere denize arttırıldığını biliyoruz. Askerlerimizin "manevi bağlarını koparmak" için mi şehitlik ve gazilik tartışmaya açılmak isteniyor? Askerimize manevi güç veren şehitlik ve gazilik kavramlarının anlamsızlığını iddia etmek kimlerin işine yarar? Bundan böyle Gazi Mustafa Kemal demeyecek miyiz? TESEV, "Vicdani retçilik"le isteyenlerin askerlikten muaf tutulmasını ortaya sürmekle neyi amaçlıyor?

Ülkemizin milli ve manevi birliğini parçalamaya yönelik çalışmaları sürdüren TESEV ekibinin başında şu isimler var.

Bu isimleri iyi belleyiniz.

İzak Alaton; Can Paker, Bülent Eczacıbaşı, Dani Rodrik, Tarhan Erde, Feyyaz Berker, Ziya Müezzinoğlu, Tavit Köletavitoğlu, Tosun Terzioğlu, Üstün Ergüder'e soruyoruz? Böyle bir rapor var mı? Yoksa niçin yalanlamıyorsunuz? Savunma harcamalarının yabancılarca denetlenmesini istemekteki gerçek amacınız nedir? Kığı Karakocan KAYY-DER adlı Kürtçü-bölücü derginin eski ve yeni sayıları TESEV Genel merkezinde niçin dağıtılmaktadır? Türk kültürünü tanıtan bir dergi dağıtıyor musunuz? Siz Türkleri sevmiyor musunuz? Türklerin hassasiyetlerini kaybettiğini mi düşünüyorsunuz? Kamuoyuna soruyoruz? Çara yazılan mektupla şehitliğin anlamsızlığı iddia edilen rapor arasında bir amaç birliği var mıdır? Savcılarımıza soruyoruz bu fiillere karşı ne zaman harekete geçeceksiniz?

Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegane millet Türklerdir.

Gazi Mustafa Kemal