Mahşer 

Kim Kimdir ? 

Vildan Rende 

25 Şubat’ta Alanya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Alanya’da, üniversite'yi  Isparta'da tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden başarıyla mezun oldu. Profesyonel iş hayatına dizi film setinde reji koordinatörü olarak başladı. Ardından memleketi Alanya'ya gelerek  Kanal A  televizyonu'nda genel yayın yönetmenliği yaptı. Oradan Alanya televizyonu Atv'ye transfer oldu. 6 yıla yakın bir süre haber merkezinde editörlük ve haber spikerliği yaptı. Şu an kendi iş ortağı da olduğu kanal Antalya Alanya televizyonu'nda genel koordinatör ve haber spikeri olarak görevini sürdürüyor. Aynı zamanda tv programları da yapan Vildan Rende sarı basın kartı sahibi. 2014 AGC medya başarı ödülleri yarışmasında 'En iyi televizyon haberi' dalında jüri özel ödülü, 2015 medya başarı ödülü 'En iyi televizyon programı' , 2016 AGC medya başarı ödülü 'Tv spiker' dalında 'Yılın gazetecisi' ve tv haber dalında yılın gazetecisi jüri özel ödülü, 2017 AGC medya başarı ödülü 'En İyi Kültür Programı' ödülü ve 'Spikerlik' dalında yılın gazetecisi ödüllerine layık görüldü. Vildan Rende bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Vildan Rende tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

*********************************************

Derman Altunbaş 

Derman Altunbaş 10 Aralık 1992’de Kocaeli’de doğdu. David Franco at çiftliğinde büyüdü. Bebekliğinden itibaren atların içindeki yolculuğu böyle başladı. İlköğrenim ve lisenin ardından üniversite eğitimi için İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Ardından Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde Diksiyon , spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Zaza olan Derman Altunbaş Zazacayı çok iyi bilmektedir. Bu yüzden Zazacaya benzeyen Farsçaya da aşinadır. Ayrıca Amerikan Kültür Derneğinde İngilizce eğitimi almıştır. Çok önemli iki basın kuruluşu Agos Gazetesinde ve Turquie Diplomatique gazetesinde staj yaptı. Daha sonra TJK Tv Bünyesinde çalışmalara başladı. TJK Tv’de Yarış Dünyasında Kadın Eli Programının yapımcılığını üstlendi. Yarış Dünyasında Kadın Eli programını hazırlayıp sundu. At Dünyası Dergisinde Köşe yazarlığı yaptı. Tjk’nın Sesi dergisinde yazarlık yaptı. Derman Altunbaş küçüklüğünden beri hep atların içinde oldu kendi deyimi Atlar : Yeryüzünde en çok sevdiği ve iletişim kurabildiği yanında huzurlu hissettiği özel canlılar oldu. Bu yüzden  hep atçılığın içinde bir alanda yer almak istedi erkek egemenliğinin ön planda olduğu Türkiye Jokey Kulübünde kadınların daha sağlam adımlarla mesleklerinde başarı sağlamaları adına kendilerini konuk alıp mesleğe dair konuşup seslerini duyurmalarını sağladı Tjk Sesi dergisine kadınları konuk alıp röportajlar yazdı. Derman Altunbaş Tjk dışında özel etkinlik özel gece ve protokol sunumları da yapmaktadır. Derman Altunbaş bu meslekteki yeteneği , birikimi , çok yönlülüğü ve kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Derman Altunbaş tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

*********************************************

Ayça Kılıçdoğan 

Ayça Kılıçdoğan Malatya'da doğdu. İlköğreniminin ardından Lise eğitimini Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik anadolu Lisesi Rehabilitasyon bölümünde aldı. Çok küçük yaşlarda müziğe olan ilgisi ve sevgisi ortaya çıkan ve şarkı söylemeyi çok seven Ayça Kılıçdoğan'ın bu sevgisi ailesinin de dikkatini çekti ve onların da desteği ile müziğe yöneldi. Liseden sonra yeteneğinin de ispatı olarak ilk yılında İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümünü kazandı. Enstrüman olarak Piyano , Anadal eğitimi olarak şan ses eğitimi alan Kılıçdoğan bu şan ses eğitiminin özellikle sesine çok büyük etki ettiğini belirtirken Müziğin onun için bir yaşam biçimi olduğunu söylüyor. Halen eğitimi süren Ayça Kılıçdoğan bugüne kadar farklı etkinliklerde özel sahne çalışmaları yaptı. Ayça Kılıçdoğan müziğe dair çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir. Ayça Kılıçdoğan bu alandaki yeteneği , birikimi , eğitimi kendine özgü sesi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Ayça Kılıçdoğan tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

*********************************************

Müzik Dünyası 

SECCAD MEHMEDİ’NİN MERAKLA BEKLENEN İLK SOLO ALBÜMÜ ‘MAHŞER’

Son dönemin, sesi ve yorumu ile adından en çok söz edilen ismi Seccad Mehmedi’nin ilk solo albümü ‘Mahşer’ yayında…

Videolarıyla internette tıklanma rekorları kıran, arabesk müziğin en güçlü genç  isimlerinden Seccad Mehmedi’nin ilk solo albümü ‘Mahşer’ Garaj Müzik etiketiyle yayınlandı.İran’ın büyük seslerinden Seccad Mehmedi’nin albümle aynı adı taşıyan şarkısının video klibini Mustafa Özen çekti.

8 şarkının yer aldığı ‘Mahşer’ albümünün prodüktörlüğünü Aytaç Tuna müzik yönetmenliğini Mert Kayıkçıoğlu yaptı.

Murat Sağır, Aşık Mahsuni Şerif, Yıldız Tilbe, Hakan Demirtaş, Mert Kayıkçıoğlu gibi besteci ve söz yazarlarının şarkılarının yer aldığı albümde Veysel Samanlıoğlu, Mert Kayıkçıoğlu, Uğur Yıldız, Murat Sakaryalı, Caner Tepecik aranjelere imza attı.

Stüdyo CK’de (Can Kesmez) hazırlanan albümün kayıtlarını Ünal Aşkın, mix’ini Bahadır Sağbaş, mastering’ini Özgür Yurtoğlu,  Selim Topsakal ve Emre Kıral birlikte yaptı.

Seccad Mehmedi’nin Biyografisi

İran'ın Çaldıran Şehrinde dünyaya geldi. Erken yaşta ortaya çıkan müzikal oluşumu ile yaşadığı coğrafyadaki dikkat çeken genç sesler arasına girdi. Mehmedi'nin şarkıları, çok geçmeden internet sitelerinde en çok izlenen videoların başında geldi. İran’ın en önemli müzik duayenlerinin desteği ile kariyerinde hızlı bir yolculuğa çıktı. Kısa zamanda ismi İran’dan İstanbul’a ulaştı. Türkiye’de yaşamaya ve müzik yapmaya başlayan genç sanatçının en büyük hayali dünyanın tanıdığı bir müzisyen olmak.

*********************************************

EMRAH DEMİRALP : ''GÜZEL KADIN ''

BESTECİ VE SÖZ YAZARI : BAŞARILI MÜZİSYEN EMRAH DEMİRALP 'DEN YENİ SİNGLE !

''GÜZEL KADIN''   YAYIMLANDI... Daha önce yaptığı akustik çalışmalarla sosyal medyada dikkat çeken , geçtiğimiz yıl İrem Derici’ ye verdiği şarkısı ‘’Tek Tabanca’’ ile başarısından söz ettiren  besteci,söz yazarı  ve prodüktör  Emrah Demiralp; ilk single’ ı “Güzel Kadın”ı yayımladı.  Sözü ve müziği Turgut Raviş’e ait olan  ‘’ Güzel Kadın ‘’ adlı şarkıya   Utku Çılgın   yönetmenliğinde klip çekildi.Video Klip de ise Emrah Demiralp’e Polonyalı model Polina Chepurnova eşlik etti.  “Güzel Kadın” single’ının kapak resmi ise, efsane prodüktör Nino Varon’nun yaptığı ve Demiralp’e hediye ettiği bir kadın resmi.  

Emrah Demiralp ‘in özel yorumu ile ‘’GÜZEL Kadın ‘’  aynı zamanda kendi yapım  firması  olan ‘’Müzikal İşler Production’’  etiketi ile tüm dijital platformlarda yerini aldı.

*********************************************

Sanat Dünyası 

Ümran Yıldırım’dan Beşinci Mektup 

Tarsus doğumlu ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan, 35. ölüm yıldönümünde anıldı.

Mersin Yazarlar Derneği ile Akdeniz Belediyesi’nin işbirliğinde organize edilen anma etkinliği Akdeniz Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Çanakkale’den, Adıyaman’dan, Antalya’dan ve Mersin’in farklı ilçelerinden gelen şairler, ünlü şairin şiirlerini seslendirdi. Devlet Klasik Türk Müziği sanatçıları ise şairin bestelenmiş şiirlerini şarkı olarak söylediler. Etkinliğin açılışında Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından etkinliğe katılan şairler Ümit Yaşar Oğuzcan'ın bestelenmiş şiirlerini seslendirdiler.  Başarılı şair Ümran Yıldırım da etkinlikte Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Beşinci Mektup şiirini okudu. Resim ve sunum çalışmalarıyla da dikkat çeken Başarılı Şair Ümran Yıldırım okuduğu şiirle salondan büyük alkış aldı. Etkinliğin önemine dikkat çeken Şair Ümran Yıldırım şıklığı ve güzelliğiyle de dikkat çekti.  Programda şairlere ve sanatçılara Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ve Dernek Başkanı Rüştü Aydın tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.