HABER: BÜLENT KURUHÜSEYİNO


Issız bir adada hem psikolojik, hem açlık,  hem de performans olarak güçlü bir duruş gerektiren Survivor yarışması,  yayınlandığı her dönem popülerliğini hiç kaybetmeyen ve reytingleri her zaman toplayan bir yarışma olmuştur. Çekimleri genellikle Dominik Cumhuriyeti, Panama ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen bu yarışmada kazanan halk oylaması ile belirlenmektedir.

Türkiye'de ilk olarak 2005 yılında yayın hayatına başlayan Survivor’ın  ilk program ismi  Survivor Türkiye Büyük Macera dır. İlk Survivor rakip takımların adlandırılması Kuzey ve Güney şeklinde olmuştur. 2006 senesinde yarışma içerisindeki takımların ismi Türkiye- Yunanistan  ve takip eden yıllarda sırasıyla Aslanlar –Kanaryalar, Kızlar –Erkekler, Ünlüler- Gönüllüler  olarak adlandırılmıştır. 2015 senesinde son 10 yılın şampiyonlarının ve en iyi ve en popüler yarışmacılarının yer aldığı Survivor All Star yarışması  gerçekleşmiştir.

Heyecan ve adrenalinin tavan yaptığı  11 yıllık tarihi olan bu yarışmalarda çeşitli yüzler, acı tatlı anılar, kavgalar, gülen suratlar ağlayan gözler hiçbir zaman eksik olmadı.

SURVİVOR ŞAMPİYONLARI

2005 SURVİVOR BÜYÜK MACERA                : UĞUR PEKTAŞ

2006 SURVİVOR TÜRKİYE-YUNANİSTAN      : DERYA DURMUŞLAR

2007 SURVİVOR ASLANLAR- KANARYALAR   : TANER ÖZDEŞ

2010 SURVİVOR KIZLAR-ERKEKLER            : MERVE OFLAZ

2011 SURVİVOR  ÜNLÜLER-GÖNÜLLÜLER   : DERYA BÜYÜKUNCU

2012 SURVİVOR  ÜNLÜLER-GÖNÜLLÜLER   : NİHAT ALTINKAYA

2013  URVİVOR  ÜNLÜLER-GÖNÜLLÜLER    : HİLMİCEM İNTEPE

2014 SURVİVOR  ÜNLÜLER-GÖNÜLLÜLER   : TURABİ ÇAMKIRAN

2015 SURVİVOR  ALLSTAR                        : TURABİ ÇAMKIRAN

 

2008-2009 tarihlerinde yapılmayan Survivor yarışması 2011 senesinden itibaren Ünlüler Gönüllüler olarak yarışmaya başlamıştır. Ve bu tarihten itibaren yarışmanın 1. sezonunun kazananı Derya Büyükuncu olmuştur. Finalde SMS oyları ile elenen Taner Tolga Tarlacı ikinci, Nihat Doğan ise üçüncü sırayı almıştır.

Yarışmanın 2. sezonunun kazananı Nihat Altınkaya olmuştur. Finalde SMS oyları ile elenen Hasan Yalnızoğlu ikinci, Anıl Tetik ise üçüncü sırayı almıştır.

Yarışmanın 3. sezonunun kazananı Hilmi Cem İntepe olmuştur. Finalde SMS oyları ile elenen Doğukan Manço ikinci, Ümit Karan ise üçüncü sırayı almıştır.

Yarışmanın 4. sezonunun kazananı Turabi Çamkıran olmuştur. Finalde SMS oyları ile elenen Gökhan Keser ikinci, Merve Aydın ve Ahmet Dursun ise üçüncü sırayı almıştır.

Son 10 senenin en iyi yarışmacılarının yer aldığı yarışmanın All star adı altında 5. Sezonunda birinciliği Turabi  Çamkıran kazanmıştır. Finalde SMS oyları ile elenen Merve Aydın ikinciliği almıştır.