Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin sahneleneceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü konuk sanatçı ve yönetmenlerin katıldığı gala gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film sahneleri çekildi. Festival açılışına katılan davetliler ünlü tenorlar Hakan Aysev ve Levent Gündüz’ün verdiği doyumsuz konserle unutulmaz bir gece yaşarken, törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sanata ve sanatçıya her zaman ve her durumda destek vereceklerine söz verdi.

 

Bu yıl 17ncisi düzenlenen ve İzmirin uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen görkemli gala gecesiyle başladı. Ülkemizde uluslararası düzeyde ödül veren ilk kısa film festivali olan İzmir Kısa Film Festivali, yerli ve yabancı pek çok sanatçının katılımıyla start aldı.

Festivalin açılış seremonisine festival jüri başkanı ünlü yönetmen Erden Kıral, oyuncu İrem Altuğ, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, Akademisyen Nikola Vukceviç, illüstrasyon sanatçı Ethem Onur Bilgiç, Antalya Sinema Derneği Kurucu Başkanı Sidar Serdar Karakaş, akademisyen Alev Fatoş Parsa, yapımcı Yonca Ertürk, ünlü oyuncu Cezmi Baskın ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Festival gala gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve sanat Merkezinde sanatseverlerin ziyaretine sunulan 100 İllüstrasyonla Türk Sineması’nın Yüzüncü Yılı sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina konuk yönetmen ve sanatçılarla birlikte sergiyi gezip, sinemanın yüzyıllık tarihine tanıklık etti.

 

Gala gecesinde Kültür Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film çekimleri ünlü konuklarla canlandırıldı

Ünlü dizi oyuncuları Bestemsu Özdemir, Yiğit Kirazcı’nın sunuculuğunu yaptığı gala gecesinin açılışını yapan Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmire layık, İzmire yakışan bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştinaya teşekkür etti.

 

 

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise festival açılışında yaptığı konuşmada, bir kenti yönetmeye çalışanların bunu sanatsız yapmasının mümkün olmadığını belirtirken, Buca Belediyesi ailesi olarak yegane heyecanımız sanat olacaktır. Buca Belediyesinin bin 600 çalışanı ve şahsım adına sizlere söz veriyorum, işin içinde sanat ve sanatçı olduğu sürece Buca Belediyesi her zaman o işin mutfağında, emeğinde, yanında olacaktır. Bu ülkede, bu ilçede hala sanata, sanatçıya inanan nesiller var, buna inanıyorum diye konuştu.  

Görsel şovların ve birbirinden renkli gösterilerin sahnelendiği gala gecesinde, ünlü tenorlar Hakan Aysev ve Levent Gündüz verdikleri muhteşem konserle davetlileri büyüledi



Haber: Elif GÜNAY